Julidochromis marlieri

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Julidochromis marlieri

Poslaťod Nawi » Str 19. Okt 2011 19:50:49

IMO F. píše:Chalani skuste si dat tam kde su tie mlade, bridlice. Prekladat ich cez seba tak, ze sa tam medzi ne nedokaze dostat predator. Ked maju mlade rybky cca 1-2cm tak si ich rodicia moc neustrazia. Strazia, ale neustrazia vsetko. A prave preto tie bridlicky napomozu dobrej veci. Krmit cyclop a liahnutu artemiu !
Mlade to maju radi a dospele vsetko kludne aj riasovu zlozku. Zeru vsetko, ale najviac ich drazdi to co sa hybe. Tak pekne sup do prirody a podenka, cierny komar a daphnia.

z casti mozem suhlasit urcite bridlica nieje zly napad,no zalezi aj od toho aky mas par konkretnych ryb,ja mam napr. v jednej chovnej nadrzi spolu z haps(haplochromis, sciaenochromis, nimbochromis, aulonocara, copadichromis)jeden par neolamprologus pulcher,,daffodil" ktory ma v nadrzi uz cca 3 generaciu mladych rybiek a vsetky ryby ziju predatory si ich ani velmi nevsimaju a ked aj tak ich rodicia odhnaju,dokonca samec ide aj do striekacky kde mam artemku ked krmim....no napr.pred nedavnom sa mi vytreli j.trancriptus a tym vydrzali ikry sotva jeden den:(
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod Byk1984 » Štv 20. Okt 2011 9:15:34

Tak zase som doma a pozeram ze poter zije
IMO F bridlice v akvarku mam akurat niesu naukladane tak,aby meddzi nimi boli male strbiny,ale mam to tak ako ukryty.
Prave sedim pred akvarkom,a pozorujem ze mlade maju asi tak 1,5cm nie 1cm a plavu si pekne popri frontozach.Nie si ich vobec nevsimaju.Dokonca ani Altolamprologusi co su tam o ne nejako zaujem nejavia.Co ma tesi,ale zaroven aj ubija,lebo som ich tam dal prave na riedenie toho poteru,kedze sa my julidochromisi vytieraju kazdy mesiac pravidelne.Raz som zaznamenal ze amli asi 2 mesacnu pauzu a po nej znova vyteri.V chove tychto ryb sa mne osobne neskutocne dari.Skoda len ze niesom doma na slovensku,kde mam tie akvarka,aby som im dal tu 100 percentnu starostlivost
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod kiLLt » Štv 17. Nov 2011 17:23:19

Mám dva pári týchto rýb obidva chovám samostatne jeden má už druhú generáciu mladých tomu dalšiemu sa mladé ešte len vykuklili sú to krásne a zaujímavé ryby.Páči sa im najviac vytierat do polovičiek kvetináčov pod každým si to pekne vyčistia od strku celí den nič iné nerobia len si upravuju akvarium podla seba. Určite idem este aspon do jedného druhu julidáčov.
Dole prikladám foto čerstvo vykukleného plodika.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
kiLLt

Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nawi » Štv 17. Nov 2011 21:06:01

to ano,ja mam jeden parik j.transcriptus ktory ma za sebou uz jeden vyter no nic z toho nebolo boli spolu v nadrzi z mbunami a tie vsetky ikry zprackali,teraz sa vytreli znovu no su spolu v nadrzi z n.brichardi tak uvidim ci preziju mlade.,
inak ak chces este julidky mam j.regani kipili cca 4cm,ak mas zaujem tak :mail alebo :mt urcite sadohodneme ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod RobsonX » Pia 18. Nov 2011 18:30:55

Mne uz zostal iba jeden julidacik, ale ten uz ma cca 1,5cm a uz sa chodi pekne krmit s ostatnymi a ti ho ignoruju , dokonca aj altolamprologusy, takze snad sa mu podari prezit. Je to posledny mohykan :chuckle
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
RobsonX

Images: 13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod mlaka » Pia 18. Nov 2011 18:57:31

Veľmi zaujímavá rybka, zaujímavé je pozorovať ako dokáže plávať všetkými možnými smermi. A čo dokážu robiť medzi skalami :crazy:
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nawi » Sob 19. Nov 2011 15:37:54

mlaka píše:Veľmi zaujímavá rybka, zaujímavé je pozorovať ako dokáže plávať všetkými možnými smermi. A čo dokážu robiť medzi skalami :crazy:

suhlasim su to urcite strasne zaujimave ryby mam tu cest chovat 4 druhy tychto krasnych a najme zaujimavych ryb
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Duffman » Štv 12. Jan 2012 13:10:41

Ahoj všem,právě řeším osádku nového akvária 100x50x35(výška) rád bych tam měl Julidky a Lamprologus meleagris.Jen
bych se rád zeptal jaký druh Julidek by jste mi doporučili a kolik kusů těch Lamprologusů a zda dát ještě něco k nim.
Duffman

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod peter-trnava » Štv 12. Jan 2012 14:41:16

Ja by som tam dale niektore male druhy tj ornatus alebo transcriptus, v dospelosti max 1 par a meleagris asi tiez iba jeden par.............. max dva pary.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Nawi » Štv 12. Jan 2012 19:46:36

skoda ze mas vysku len 35.mohli by k tim meleagrisom a julidkam ist aj nejake cyprichromisy
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia