IMO F. píše:Chalani skuste si dat tam kde su tie mlade, bridlice. Prekladat ich cez seba tak, ze sa tam medzi ne nedokaze dostat predator. Ked maju mlade rybky cca 1-2cm tak si ich rodicia moc neustrazia. Strazia, ale neustrazia vsetko. A prave preto tie bridlicky napomozu dobrej veci. Krmit cyclop a liahnutu artemiu !
Mlade to maju radi a dospele vsetko kludne aj riasovu zlozku. Zeru vsetko, ale najviac ich drazdi to co sa hybe. Tak pekne sup do prirody a podenka, cierny komar a daphnia.
z casti mozem suhlasit urcite bridlica nieje zly napad,no zalezi aj od toho aky mas par konkretnych ryb,ja mam napr. v jednej chovnej nadrzi spolu z haps(haplochromis, sciaenochromis, nimbochromis, aulonocara, copadichromis)jeden par neolamprologus pulcher,,daffodil" ktory ma v nadrzi uz cca 3 generaciu mladych rybiek a vsetky ryby ziju predatory si ich ani velmi nevsimaju a ked aj tak ich rodicia odhnaju,dokonca samec ide aj do striekacky kde mam artemku ked krmim....no napr.pred nedavnom sa mi vytreli j.trancriptus a tym vydrzali ikry sotva jeden den:(