Názov nádrže:Tanganyika.
Biotop nádrže: Tanganyika.
Rozmery nádrže: rohový atypicky tvar, neviem popísať...
Hrúbka skla:10mm
Objem nádrže :300l.
Dekorácia v nádrži:Kamene z Moravy a dunaja, par plastov
Filtrácia nádrže: Sera, vzduchový
Osvetlenie nádrže:neonky
Ohrievanie nádrže:Žiadne
Stojan pod nádržou:Murovaný
Kryt nádrže: Drevo
Rastliny v nádrži: Anubias barteri var.nana
Ryby v nádrži: Tropheus Bemba, Tropheus Duboisi, Tropheus Chimba
Kŕmenie rýb: JBL Novorift vlocky a granule
Výmena vody: Plánované každý 7 deň 100 litrov.
ahojte... Tak aby som začal od začiatku... kupil som byt s vstavaným 300l akva ktoré bolo nadizajnované úplne mimo mojich predstav. Tmavé lávové kamene, slabé svetlo, a podobne, nepáčilo sa mi to. Zostalo tam ale asi 5 bemb, jeden dubačik a taký malý interný filter. Jedna velka bemba cca 12cm a ostatne štupli cca 4cm, vraj nešli odloviť. Tak som plný odhodlania a nadšenia doplnil 12 chimb a 8 dubacikov. Viem ze sa to asi nemalo takto pomiešať, ale snáď to nebude také zlé... začal som búrať, prestavovať a tak, plány mám ďalekosiahle. Lávový kameň silikónom nalepený na skle je dole, všetko vyčistené, a naberá to pomaly iný obraz, velmi ma to baví... Zatial tam mám filter Sera, vzduchový, ktorý to má teoreticky utiahnuť a vzduchovaciu lištu. Nejaké kamene z Moravy a Dunaja a kopec somarín čo som nakúpil v začiatočníckom amoku. ale... po štúdiu na tomto fóru sa moje vízie dooosť zmenili a bude sa makať... rád by som tam dal nejaký externý filter, diodové osvetlenie, nejaké svetlé 3d pozadie... S filtrom ale potrebujem pomocť, dosť sa mi páči JBL, rád by som ošetril údržbu na minimum...
Mal som jediný problém... Tá velká bemba bola velmi útočná a napadala ostatné rybky. Už som ju chcel odloviť a poslať niekam nech je klud a viete čo sa stalo? Včera večer som zistil že agresívny samec je samica a... chráni si malé... mám doma 8 nových cca 15mm bembičiek Predchádzajúci majitel mi ju nechal s ikrami Otázka je, čo teraz... mám niečo špeciálne robiť? ale keď už sú takéto, tak by to mohlo fungovať nie? dúfam že prežijú... kŕmim vločkami a granulami na striedačku cca 3x denne...
A vlastne... ďakujem Bekefymu za správny smer