Páni, takže vzhľadom na rozbehnutú diskusiu v inej téme, ohľadom kalendára, by som si dovolil napísať pár myšlienok, ako to vidím ja:
1. kalendár by obsahoval Stiffove fotky, takže by bol obmedzený iba na americké cichlidy
2. kalendár by bol stolový, na rok 2012 bolo treba 55 fotiek (52 ucelených týždňov, 2 týždne prelomové na konci a na začiatku roka, plus 1 najlepšia fotka ako krycí list kalendára)
3. už niekoľko rokov dávame pred Vianocami robiť 4 stolové kalendáre s fotkami detí (1 pre nás, 3 pre rodinu), naposledy sme spolu platili 32 €, t.j. 1 kus vyšiel na 8,- €, dodávateľ je v Trnave
4. rozmer jedného listu bol 30 x 13,5 cm, fotka bola na liste umiestnená vpravo, mala rozmer 15 x 11 cm
5. pod každou fotkou je možné umiestniť popis, dodal som 55 očíslovaných fotografií a jeden word dokument s popisom obrázkov
6. výroba trvala 3 dni (každý to chcel pred Vianocami urgent...); kedysi u iného dodávateľa som čakal 4 týždne!!!
7. kalendár je so slovenskými menami, neviem, či sú schopní urobiť aj česko/slovenskú verziu
8. môj názor je taký, že stolový týždenný kalendár využijem lepšie ako mesačný nástenný, lebo sa dá doň písať a každý týždeň mám nový obrázok (a nemusím vŕtať dieru do steny)
9. otázkou je, či robiť kalendár ešte na rok 2012, alebo to radšej v kľude 10 mesiacov nechať dozrievať a niekedy v novembri dať urobiť kalendár na rok 2013, dovtedy spočítať záujemcov
10. viac ma v tejto chvíli nenapadá
11. predsa len jedna vec - či naozaj Stiff dá súhlas na takéto "polo-verejné" vydanie fotografií v papierovej forme