Kalendár s fotografiami cichlíd

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Kalendár s fotografiami cichlíd

Poslaťod paloi » Ned 08. Jan 2012 10:42:45

Páni, takže vzhľadom na rozbehnutú diskusiu v inej téme, ohľadom kalendára, by som si dovolil napísať pár myšlienok, ako to vidím ja:
1. kalendár by obsahoval Stiffove fotky, takže by bol obmedzený iba na americké cichlidy
2. kalendár by bol stolový, na rok 2012 bolo treba 55 fotiek (52 ucelených týždňov, 2 týždne prelomové na konci a na začiatku roka, plus 1 najlepšia fotka ako krycí list kalendára)
3. už niekoľko rokov dávame pred Vianocami robiť 4 stolové kalendáre s fotkami detí (1 pre nás, 3 pre rodinu), naposledy sme spolu platili 32 €, t.j. 1 kus vyšiel na 8,- €, dodávateľ je v Trnave
4. rozmer jedného listu bol 30 x 13,5 cm, fotka bola na liste umiestnená vpravo, mala rozmer 15 x 11 cm
5. pod každou fotkou je možné umiestniť popis, dodal som 55 očíslovaných fotografií a jeden word dokument s popisom obrázkov
6. výroba trvala 3 dni (každý to chcel pred Vianocami urgent...); kedysi u iného dodávateľa som čakal 4 týždne!!!
7. kalendár je so slovenskými menami, neviem, či sú schopní urobiť aj česko/slovenskú verziu
8. môj názor je taký, že stolový týždenný kalendár využijem lepšie ako mesačný nástenný, lebo sa dá doň písať a každý týždeň mám nový obrázok (a nemusím vŕtať dieru do steny)
9. otázkou je, či robiť kalendár ešte na rok 2012, alebo to radšej v kľude 10 mesiacov nechať dozrievať a niekedy v novembri dať urobiť kalendár na rok 2013, dovtedy spočítať záujemcov
10. viac ma v tejto chvíli nenapadá :-(

11. predsa len jedna vec - či naozaj Stiff dá súhlas na takéto "polo-verejné" vydanie fotografií v papierovej forme
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Reklama

Re: Kalendár s fotografiami cichlíd

Poslaťod Rostratus » Ned 08. Jan 2012 10:54:59

Ahoj myšlienka dobrá, ja som určite za ak Stiff "narobí" toľko fotografií :D Ak sa ti dá, vlož sem neaké foto kalendára, nech si to ľudia vedia predstaviť, aká veľká tam bude fotografia a koľko bude zaberať text z dňami.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod terrible » Ned 08. Jan 2012 11:41:45

Pre mňa by mal význam skôr nástenný kalendár s peknými veľlkými fotkami, poznámky si do kalendárov nerobím, na to používam mobil a laptop, pekné veľké fotky mám radšej. Ale ak bude iba stolový tak si kúpim aj taký. :)
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rostratus » Ned 08. Jan 2012 12:13:39

Akurát som to išiel napísať, že by tie fotky lepšie vynikli ak ich bude 12-násť na každý mesiac a bude to nástenný, alebo stolový. Ale lepšie vynikne 12 veľkých fotiek na každý mesiac ako cez 50 menších. Ale to je asi vec názoru.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod l_laco » Ned 08. Jan 2012 12:43:14

Dobrý nápad s tým stolovým kalendárom .... ale:
Nástenný kalendár s veľkými fotkami a niekde v rohu len pár číslic ako dátumovník bude krajší, no treba si uvedomiť, že na to aby na taký veľký formát vytlačili kvalitnú fotku treba X-krát viac farby a viac kvalitného papiera čo sa rovná vyššia cena. Viem že mnohí z Vás tu nemajú problém s financiami, ale tí určite nemajú problém dať si vytlačiť fotky aj "solo" a prípadne zarámovať ... stačí Stiffov súhlas :-)
Kalendár je hlavne kalendár a fotka je tam len doplnok. Myslím že má význam spojiť pekné fotky a užitočne riešený kalendár za prijateľnú cenu. Robiť ozdobu na stenu ktorá na konci roka stratí svoj význam ... a bude drahá, to asi nie. Ono ... by to aj tak nakoniec dopadlo tak, že si každý tú fotku vystrihne a niekam zavesí.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 08. Jan 2012 14:42:59

ja som za stolový a ak by sa podarilo tak asi aj za rok 2012

a nemyslím si že by tam mali byť fotky len od Stiffa aj keď fotky ma super a dokonca som teraz nedavno bol pri jeho nadrzi a ta je super, ved aj tu na portáli sa nájde dosť kvalitný fotiek, stačí si pozrieť poslednú súťaž o naj momentku a myslim si že sa to vysklada.

a ešte si myslím že nemal by to byť kelendár čisto len s jedným druhom rýb, ale malo by tam byť z každého niečo, potom bude aj ľahšie fotky poskladať ale aj záujem bude väčší, nemyslím si že ten čo chová diskusi si kúpi kalendár kde su len americké cichlidy
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod stiff » Ned 08. Jan 2012 15:02:52

Nemám problém poskytnúť akúkoľvek fotografiu, naopak, urobím to rád... :) Už som dal niekoľko súhlasov, mám iba jedinú podmienku - zanechať vodoznak, alebo potom meno autora + web. Samozrejme, mám záujem o niekoľko ks takého kalendára, či už to bude tento, alebo budúci rok a je mi jedno, či to bude stolový, alebo nástenný, bral by som oboje.. :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Nawi » Ned 08. Jan 2012 15:14:17

suhlasim e mi jedno aky bude no urcite by to bolo super,stiff ma paradne fotky tak preco to nevyuzit
paloi super napad
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Rostratus » Ned 08. Jan 2012 15:50:20

Rozmýšľaľ som tiež nad tým, že sa tento rok urobí "fotosúťaž" a 12-násť najlepších fotografií pôjde do kalendára. Po skúsenostiach s minulou súťažou som s týmto nápadom radšej nechcel ísť von. Bohužial bol podľa mňa problém "vybrať" 20 najlepších fotografií. Boli tam niektoré pekné, ale nie toľko.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Walcott » Ned 08. Jan 2012 19:55:22

Alebo spraviť prelomový kalendár nástenný ale zároveň týždenný, 52 veľkých fotiek to by bolo, len tá cena, a možno by bol prelomový a ľudia by už chceli len také. :)
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia