Parenie

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Parenie

Poslaťod SSimon » Ned 13. Dec 2009 18:37:52

Caute som tu novy,a chcel by som sa opytat,mam cichlidy,ale som zaciatocnik viem len par druhov mojich ryb.. (po case hodim fotogaleriu moju)

Ale vsimol som si ze moj parik rybiciek,ma ikry schovane v musli,a brani si ich od ostatnych,a v akvariu to vyzera take ze ostatnych 13 ryb je utlacanych a su na jednej strane,lebo tieto dve ryby si brania svoje uzemie.. Nikdy sa som este poriadne nevidel vlastne ako to pokracuje,ale neviem ci mi ich tie ostatne ryby nepozeru,alebo proste mi ta skupinka utlacanych rybiek nezahinie.. lebo som sa sprtal v aqvarku,troska som robil poriadok,a zrazu ma samec uhryzol,co sa mi nikdy nestalo..

Teraz neviem,ci ich mam ten parik s ikrami oddelit do ineho akvaria,mam cca 30 litrove malicke,alebo to nehat tak.. V musli ich mam minimalne 30 malych bodiek,ktore vyzeraju ako spermie,a mamicka si ich presuva z niakeho tajneho miesta do tej musly,a stale neskoncila. Ja niako nepotrebujem dalsie,ryby uz ich mam praveze dost vela,ale este niake malinke by som chcel vidiet,teda deti tohto parika. ale o niakych 30 rybach nesnivam,aj ked si myslim zeby neprezili..

Prosim o radu,ci ich presunut,alebo nehat tak,ale neviem ci keby som ich presunul cize vybral z vody a do vody,ci ikry neuhinu..
Dakujem
Obrázok užívateľa
SSimon

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Parenie

Poslaťod Aldebaran » Ned 13. Dec 2009 21:40:31

ja sice nie som ziaden odbornik, ale vsetkym by asi pomohlo, keby si napisal, co za rybky sa ti vytreli. Podla opisu a musli tipujem ze nejake snekace, a myslim, ze tie prelovit do 30l akva a tam ich chovat by mohlo fungovat. Preniest asi sa daju len tak, ze zoberies celu ulitu a das ju do druheho akvarka, a dal by som pozor aby ta voda bola rovnaka ako v starom akvariu(teda najlepsie z neho).
Prenos by mali vydrzat, samozrejme sa bavime o tom, ze zoberies ulitu z jedneho akva a hned ju strcis do druheho.

Ci ich preniest alebo nie je na tebe, zalezi tiez od spoluobyvatelov akvaria a miesta ktore tam mas, ale ak ich ches dochovat, asi by som ich prelovil.

Ale to su len moje cisto teoreticke nazory nepodlozene praxou, urcite ti poradi aj niekto skusenejsi, tak pocuvaj hlavne ich ;)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Stero » Uto 15. Dec 2009 9:48:22

Presne ako píše Aldebaran je dosť podstatné vedieť čo to je za druh a hlavne aj aký sú spoluobyvatelia. Pokiaľ ta máš nejaké "dravce" a málo vhodných úkrytov tak v podstate chováš len krmivo pre tých lovcov poterov. Ešte jedna vec je dôležitá objem akvária a v podstate veľkosť dna v AQ. S toho čo si písal že ostatné cichlidy sú utláčané rodičmi mi vyplýva že aq nemá dosť veľkú plochu. Rodičia sa zvyknú vyznačovať tým že si bránia ulitu ale zase nie 2 metre od nej. Ono viacej ti ale poradia Tanganikáry.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Uto 15. Dec 2009 17:12:24

Ahoj SSimon, bude najlepšie ak ich aspoň pofotíš keď nevieš názvy tých rýb. Podľa fotiek by sme mali rozoznať čo za ryby to máš. Podľa toho ti vieme ďalej poradiť. Ako bolo už spomínané tak určite máš šnekáče aj s mladými rybami. Čím skôr nám pošleš foto, tým skôr ti vieme poradiť. Pokiaľ nechceš mladé odchovať tak to nechaj na osude a nič s nimi nerob. Pokiaľ chceš mať mladé tak ako bolo spomínané vyber celú ulitu s mladými a premiestni ju do inej nádrže. Nezabudni tam dať pôvodnú vodu z pôvodného akvária.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod SSimon » Uto 15. Dec 2009 20:58:05

Ahojte !
Dobre tak hodim foto.. Moje akvarium ma 110L no budem ho asi menit za vacssie,pocet ryb je 16..
Ono som teraz zistil,ze ona si ich casto presuva kade tade,raz z jednej musli do druhej,a teraz,teda dneska si ich presunula uz rovno na strk..samec je hadam 5 krat vacssi ako ona,cize si brani svoje uzemie ako oko v hlave.Ako neviem ci chovat nechovat,neviem vobec co robit,ale neviem si predstavit co budem robit z 30 rybkami,ci ich potom niekomu darovat,alebo predat? ( :D ) Ono uz mam dost ryb,ale mozno este niake dve tri by som si ako ich deticky nechal. Dufam ze aspon fotky pomozu. Som troska amater do nazvov Cichlid,dufam ze ked pofotim dake fotky do galerie,tak mi pomozete s nazvami.. zatial je to malinke akvarium,ale asi na novy rok pojde vacssie,lebo ma to v poslednej dobe velmi chitilo,len uz vela penazi som do toho vrazil,ale stoji to za to :) tak dufam teda ze poradite :) Dakujem !

Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod Peter304 » Uto 15. Dec 2009 21:08:14

je to americka cichlida Archocentrus nigrofasciatus velmi temperativna ryba hlavne ak ma mlade (osadku ryb nekomentujem :cry: )
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Been thanked: 10 times

Poslaťod SSimon » Uto 15. Dec 2009 21:12:28

preco ten smutny smile? spravil som chybu? rad to napravim,ak sa podozvedam nove veci
Dakujem!
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod Rostratus » Uto 15. Dec 2009 21:17:32

Ahoj trošku som zaskočený lebo som naozaj podľa popisu čakal, že to bude neaký Lamprologus. Toto je naozaj americká cichlida. Zoskupenie nieje vhodné nakoľko tam máš mix Malawi, Tanganyika a ešte aj Amerika. Už len tá Cyphotilapia musí ísť čoskoro preč z nádrže.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod jovan » Uto 15. Dec 2009 21:20:24

Nech tam pustí ešte aspoň tri a tie sa do 2 mesiacov postarajú o všetko :D :lol: :D :lol:
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod SSimon » Uto 15. Dec 2009 21:23:46

aha,cize tymto ste ma velmi nepotesili.. uz ich mam dost dlho toto zoskupenie,a zatial ziadne rozne zmeny,javy som nepostrehol,iba teraz ked budu mlade.. Je pravda,priznam sa,ze som bral cichlidy ako celok,a kukal najma na vyzor,nemyslel som si ze by to mohol byt problem,keby boli spolu.. ale fakt sa priznam,do nazvov sa nevyznam,a nevedel som to proste posudit.
Obrázok užívateľa
SSimon

Ďalší

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia