Zdravím, neviem či tento príspevok píšem do správnej témy, no neviem ho zaradiť.
Chcel by som moje staršie, no kompletne "prekopané" 250l akva osadiť cichlidkami z ameriky. Vzhľadom k veľkosti, resp. malosti akvárka, ale aj tomu, že som zástancom aj nejakej tej flóry v akvárku by som rád vybral niečo primerané veľké, znášanlivé a ohľaduplné k rastlinám a niečo čo nie je celý deň zalezené pod koreňom.
Viem že veľa druhov na výber nebude, zatiaľ tam mám pár kúskov Apistogramma Hongsloi, nejaké Corydorasy, Pleco. Zvažoval som k ním doplniť Cleithracara maronii, Mesonauta Festivum určite ešte nejaké Apistogrammy, Ramirezky a podobne ... možno Heros Severum.
Ako najväčší problém vidím to, že aj keď v meste máme 8 predajní nikde nič nie je ... dnes som narazil na nový tovar v podobe Astronotus ocellatus v troch farebných variantách, nejaké Cichlasoma Octofasciatum a Nigrofasciatum .... tie však nepripadajú v úvahu.
Myslíte, že by ste mi mohli poradiť nie len to, aké ryby si zadovážiť ale aj to kde ich zohnať?
Auto mám a pokiaľ pôjdem na istotu nie je problém zájsť nejakú tú stovku kilákov, uznajte že cestovať len preto aby som obehol v iných mestách predajne a šiel domov s prázdnou je trochu nerentabilné....
Ďakujem.