Aké ryby pre 250 l akva a kde ich zohnať ?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Aké ryby pre 250 l akva a kde ich zohnať ?

Poslaťod l_laco » Uto 03. Jan 2012 19:51:15

Zdravím, neviem či tento príspevok píšem do správnej témy, no neviem ho zaradiť.
Chcel by som moje staršie, no kompletne "prekopané" 250l akva osadiť cichlidkami z ameriky. Vzhľadom k veľkosti, resp. malosti akvárka, ale aj tomu, že som zástancom aj nejakej tej flóry v akvárku by som rád vybral niečo primerané veľké, znášanlivé a ohľaduplné k rastlinám a niečo čo nie je celý deň zalezené pod koreňom.
Viem že veľa druhov na výber nebude, zatiaľ tam mám pár kúskov Apistogramma Hongsloi, nejaké Corydorasy, Pleco. Zvažoval som k ním doplniť Cleithracara maronii, Mesonauta Festivum určite ešte nejaké Apistogrammy, Ramirezky a podobne ... možno Heros Severum.
Ako najväčší problém vidím to, že aj keď v meste máme 8 predajní nikde nič nie je ... dnes som narazil na nový tovar v podobe Astronotus ocellatus v troch farebných variantách, nejaké Cichlasoma Octofasciatum a Nigrofasciatum .... tie však nepripadajú v úvahu.

Myslíte, že by ste mi mohli poradiť nie len to, aké ryby si zadovážiť ale aj to kde ich zohnať?
Auto mám a pokiaľ pôjdem na istotu nie je problém zájsť nejakú tú stovku kilákov, uznajte že cestovať len preto aby som obehol v iných mestách predajne a šiel domov s prázdnou je trochu nerentabilné....
Ďakujem.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Re: Aké ryby a kde zohnať ?

Poslaťod Belial » Uto 03. Jan 2012 19:53:23

Zbehni v Bojniciach k pani Krauskovej do akvaristiky a skús sa s ňou dohodnúť, nech ti niečo objedná z Turčianskych Teplíc.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Re: Aké ryby pre 250 l akva a kde ich zohnať ?

Poslaťod l_laco » Uto 03. Jan 2012 21:47:01

Poznám sa s ňou ale nikdy mi nespomenula že by sa dali nejaké ryby objednať ... asi preto, že ak by som aj niečo objednať chcel, neviem či nejakých 10 ks bude kôly mne objednávať ..ale dík za info, spýtam sa jej.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod perchess » Str 04. Jan 2012 0:00:39

l_laco píše:Viem že veľa druhov na výber nebude, zatiaľ tam mám pár kúskov Apistogramma Hongsloi, nejaké Corydorasy, Pleco. Zvažoval som k ním doplniť Cleithracara maronii, Mesonauta Festivum určite ešte nejaké Apistogrammy, Ramirezky a podobne ... možno Heros Severum.

Ideš na to správne, ešte by tam zapasovali Pterophyllum scalare.
Čo sa týka Herosiek, osobnú skúsenosť nemám, ale vraj sa s rastlinami veľmi nekamarátia....
A kde ich zohnať? Záleží pre aké ryby sa rozhodneš. Niečo sa dá zohnať ľahko, niečo veľmi ťažko. Ako ti radil Belial, zájdi do akvaristiky a skús sa spýtať, či by ti vedeli objednať. Ďalšia možnosť je dať si inzerát tu na fóre alebo sledovať inzeráty aj inde.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod l_laco » Str 04. Jan 2012 7:27:34

Inzeráty samozrejme sledujem, na možnosť objednať niečo sa spýtam ...
S Heroskami skúsenosti mám, sú podobné ako napríklad H.meeki alebo M.festivum. Mimo obdobia párenia sú celkom OK, tuholisté rastliny ako Echinodorus a Cryptocoryne sa s nimi dajú pestovať. Skaláre som takisto už niekoľko krát mal, pekná ryba, ale zatiaľ nie.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod l_laco » Str 04. Jan 2012 12:39:48

Dnes som natrafil na celkom pekne vyzerajúce Thorichthys ellioti a aj niekoľko posledných kusov Heros severum, plus asi 3 druhy ktoré mi predavač nevedel identifikovať... trochu ma to naštvalo a aj som mu vytkol, že prečo predáva tovar o ktorom nemá základné informácie ... no jemu to je zjavne jedno.
Elliotky vyzerajú velmi pekne, zdravé, živé, bez náznaky nejakej choroby, no naopak, Severumky v inej predajni vyzerali že už melú z posledného a aj keď mi ich predavačka núkala za smiešnu cenu odmietol som.
Obrázok užívateľa
l_laco

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 34 hostia