Zriadovanie mini-tanganiky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Filter pre mini-tanganiku

Poslaťod kofola » Uto 15. Dec 2009 10:05:41

Tak uz konecne daj foto ;)
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Uto 15. Dec 2009 10:41:04

tak fajn. Tu je zatial solo foto pozadia. Bohuzial som viac nestihol, lebo moj fotak sa prave rozhodol zdochnut. Teda baterka v nom. Nie je to nic moc fotka, chcelo by to asi este priblizit a asi aj zaostrit trochu viac, ale tak snad bude stacit.
Tiez som pozmenil nazov temy, aby odrazal ten posun od debaty o filtroch k pozadiu a inym technickym zalezitostiam. Predsa len, od filtrov sme sa uz dostali dost daleko :)

Kazdopadne, ocakavam kritiku :) Admin, mas prvy vystrel ako si sa zastrajal :D
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Re: Zriadovanie mini-tanganiky

Poslaťod LaciP » Uto 15. Dec 2009 12:35:37

Myslim že toto bude take pohodove akvárium. Už nech je napustené a v zábehu. Pozadie je celkom fajn, myslim že si sa clkom pohral :)
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Uto 15. Dec 2009 16:54:12

Ja sa len opýtam či pozadie, ktoré je na obrázku je už s posledným náterom alebo ešte neaký pôjde. Myslím tým, či tá farba pozadia bude taká aká je teraz. Vzhľadom na veľkosť toho akvária je to fajn lebo väčšie skaly by ti zaberali veľa miesta. Ja som síce zástanca veľkých skál ale do menšieho to proste nejde.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 15. Dec 2009 21:29:58

V prvom rade co sa pozadia tyka:
LaciP: Dakujem za pochvalu, ale v prvom rade sa s tvarom pohrala moja draha polovicka, ja som to potom hlavne natieral :D
Admin: Asi ostane take svetle, aj tak sa zariasi, piesok je svetly aj ostatne kamnene su skor svetle, takze farbit to asi nebudem.

Horsie je to, ze to pozadie je strasne velke (som to zrejme nejak zle vymeral, asi uz zacinam dementniet :oops: ) takze zajtra prevediem pokus o zmensenie a stencenie celeho toho cuda, uvidime s akym vysledkom. V najhorsom pripade sa pokusim urobit druhe (ak mi to nervy dovolia)

Akvarium som ale vo svojej nedockavosti zariadil, tak prikladam par fotiek ako to zatial vyzera. Pozadie doplnim, a este samozrejme tmavu tapetu na zadnu stenu, lebo aj tu som vo svojej nekonecnej blbosti zabudol kupit :oops:
Akurat stale rozmyslam, co dat "hore", aby to nebolo take prazdne, ale myslim, ze uz nic nevymyslim.

V akvariu je ako substrat kremicity piesok, kamene riecne pozbierane kde kade v prirode a z minuleho akva, snad 50 ulit slimakov zahradnych a dve rastliny- Anubias barteri nana a Echinodorus rigidifolius (z ktoreho kupovaneho ako jeden sa nakoniec vykluli dva kusy) Mam trosku obavy, ci ta zelen pri bagristoch vydrzi, ale risknem to. Prinajhorsom aspon ten anubias chytim o nejaky kamen.
Technika-Osvetlenie 2x18W ziarivky uz v baleni (predpokladam ze MP), filter Eheim Aquaball, ohrievac Jäger 100W, vzduchovanie s nejakym asi pat rokov starym funkcnym vzduchovacim kompresorom, netusim znacku ale je tichy a spolahlivy. Na tie bublinky su nasi akosi zatazeni, tak nech tam zatial su. Potom sa uvidi :)

Takze tu su fotky, ta druha je s prehodenou tmavozelenou dekou ako "kvazipozadie" kvoli farbe a kontrastu (nie ze by to pomohlo...) V pripade, ze sa podari zmensit pozadie, tak to trochu este preorganizujem, jeden echinodor pojde ku "vchodu" do pozadia, a aj tie kamene asi trochu prehadzem. Uvidime
Som zvedavy na nazory ;)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod LaciP » Str 16. Dec 2009 12:21:41

myslim ze akva bude fajn, akurat pre tych snekacov. Len neviem ako tam narves to pozadie vztlak pri tom polystyrene je fakt "svinsky" mne sa v jednom akva pri prvom pokuse utrhlo cele nalepene pozadie. Ak ho teda budes davat dnu budes to musiet cele vypustit nechať uschnut zadnu stenu a potom nalepit akvasilikonom nechat zaschnut par hodin a az potom napustat.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aldebaran » Str 16. Dec 2009 20:50:07

Skusim ho prichytit len na hronych miestach a dole to oblozit kamenmi a pieskom. Polystyren som zrezal skoro az na zivicu, takze vztlak uz nebude taky velky. Som zvedavy ako to dopadne, ale uz mam z toho dost nervy. Ked sa nas...rdim, tak buchnem dve tisicky do externeho filtra a hadice zamaskujem nejak rastinou alebo co...

Edit: tak som vypustil tak dve tretiny, do zajtra to snad uschne a potom to prilepim. ked sa to odtrhne, asi ma odvezu nohami napred. Dneska mam fakt blby den, kurnik...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Str 16. Dec 2009 23:06:39

Pokiaľ máš v akváriu zadnú lištu tak to nemusíš ani lepiť. Stačí to zaprieť o ňu a bude ti to držať. Môžeš to uchytiť týmito dvoma najbežnejšími spôsobmi:

Prvý spôsob:
Prvý spôsob je nanesenie silikónu na zadnú stenu akvária a následné priloženie vyrobeného pozadia. Doporučujem nechať vytvrdnúť silikón minimálne 24 hodín, optimálne je až 72 hodín, alebo podľa návodu na tube silikónu.

Výhodou takéhoto uchytenia je jeho pevnosť a nulová medzera medzi pozadím a zadnou stenou akvária.

Nevýhodou je ťažké odlepenie pozadia od zadnej steny akvária, ak budete potrebovať toto pozadie vybrať z akvária.

Druhý spôsob:
Druhý spôsob je zapretie pozadia o hornú pozdĺžnu lištu akvária, nalepenú na zadnej stene akvária. U menších pozadí toto zapretie úplne postačuje. U väčších pozadí ešte doporučujeme silikónom pripevniť zo spodu tesne k pozadiu malé sklenené lišty o dno akvária. Tým zabezpečíme odsúvanie pozadia od zadnej steny akvária.

Výhodou takéhoto uchytenia je ľahké prípadné vybratie pozadia z akvária.

Nevýhodou je, že sa môže vyskytnúť medzi pozadím a zadnou stenou akvária menšia vôla okolo 3-10 mm. Záleží to od toho, ako blízko k pozadiu prisilikónujete sklenené lišty.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Štv 17. Dec 2009 0:30:55

Aldebaran píše:
Belial píše:A keby si skúsil vyrobiť len také nejaké rohové 3D pozadie za ktoré by si skryl techniku?

no veď to som mal na mysli, len si nie som istý, či môžem do akvárka napchať obyčajný nafarbený polystyrén, alebo dať radšej sklo s nalepenou bridlicou (to bude asi blbý nápad, keďže tam treba diery na nasávanie a výpust). Nebude sa ten polystyrén drobiť, rozpadať alebo nejak kaziť vodu?
V podobnej téme admin radil neoac-ovi, že stačí aj 2 cm od filtra vzdialenosť pozadia, takže tak nejak by som to aj skúsil, len to musim ešte konkretne premyslieť a zrealizovať.

dlhšie som tu nebol, ale ako čitam tak by sa dalo urobit klasicke L-kove alebo iba oblžnikove cca 15-20cm od zadnej steny iba taka prepažka a nalepit ju o spodok a bok akwa a medzi nu a zadnu stenu skovat techniku- čiže nebolo by ju vidiet z predu ale iba z boku pod nejakym ostrejšim uhlom a može byt zo skla alebo polyst a oblepena z bridlicou, to bude vlastne z jednej strany cele otvorene, das pred otvor nejaku skalu a mas to :) jednoduche, tiež som už nad podobnym premyslal
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod neoac » Štv 17. Dec 2009 1:02:29

pekne som napisal :lol: ked je všetko hotove haha som dočital po koniec. takkže rekapitulujem: akva je pekne ale pridal by som možno viac kamenov alebo aspon nejaky vačši. vidim že filter mas nakoniec vnutorny ako som radil na začiatku :) ja som tiež po nom pokukoval ale v mojom okoli tuto značku nikde nepredavali a netu nejak neverim, ja si rad veci pozriem a chitim :P
držim palce nech sa dari.
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 23 hostia