V prvom rade co sa pozadia tyka:
LaciP: Dakujem za pochvalu, ale v prvom rade sa s tvarom pohrala moja draha polovicka, ja som to potom hlavne natieral
Admin: Asi ostane take svetle, aj tak sa zariasi, piesok je svetly aj ostatne kamnene su skor svetle, takze farbit to asi nebudem.
Horsie je to, ze to pozadie je strasne velke (som to zrejme nejak zle vymeral, asi uz zacinam dementniet
) takze zajtra prevediem pokus o zmensenie a stencenie celeho toho cuda, uvidime s akym vysledkom. V najhorsom pripade sa pokusim urobit druhe (ak mi to nervy dovolia)
Akvarium som ale vo svojej nedockavosti zariadil, tak prikladam par fotiek ako to zatial vyzera. Pozadie doplnim, a este samozrejme tmavu tapetu na zadnu stenu, lebo aj tu som vo svojej nekonecnej blbosti zabudol kupit
Akurat stale rozmyslam, co dat "hore", aby to nebolo take prazdne, ale myslim, ze uz nic nevymyslim.
V akvariu je ako substrat kremicity piesok, kamene riecne pozbierane kde kade v prirode a z minuleho akva, snad 50 ulit slimakov zahradnych a dve rastliny- Anubias barteri nana a Echinodorus rigidifolius (z ktoreho kupovaneho ako jeden sa nakoniec vykluli dva kusy) Mam trosku obavy, ci ta zelen pri bagristoch vydrzi, ale risknem to. Prinajhorsom aspon ten anubias chytim o nejaky kamen.
Technika-Osvetlenie 2x18W ziarivky uz v baleni (predpokladam ze MP), filter
Eheim Aquaball, ohrievac Jäger 100W, vzduchovanie s nejakym asi pat rokov starym funkcnym vzduchovacim kompresorom, netusim znacku ale je tichy a spolahlivy. Na tie bublinky su nasi akosi zatazeni, tak nech tam zatial su. Potom sa uvidi
Takze tu su fotky, ta druha je s prehodenou tmavozelenou dekou ako "kvazipozadie" kvoli farbe a kontrastu (nie ze by to pomohlo...) V pripade, ze sa podari zmensit pozadie, tak to trochu este preorganizujem, jeden echinodor pojde ku "vchodu" do pozadia, a aj tie kamene asi trochu prehadzem. Uvidime
Som zvedavy na nazory
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.