Akvarko pre zachranenu rybu

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Akvarko pre zachranenu rybu

Poslaťod msms0904 » Pon 26. Dec 2011 20:38:21

Ahojte mate zaujimavé forum. Precital som si tu už zopar tém takže viem ze 54 l akvárko rozmerov 60 x 30 x 30 nieje dostatocne.

Zachránil som cihlidku pred rokom od príbuzných ktorý ju chceli vyhodiť po tom čo si pochutila na ostatných obyvateloch ich akvária.
Tak na rýchlo som zohnal 15 l akvárko zariadil som ho ( kamene svetlo 1 kvetina jaskyňa filter a ohrievač ani netrebalo mame doma teplo:-)).

Cichlidku som si časom veľmi obľúbil tak som sa rozhodol že ju preložím do väčšieho domova. Chcel som si kúpiť 200 l akvárko s veľkou plochou dna akurát ze ma s nim prekvapili na vianoce. Ma ale len spomínané rozmery. Co už darovanému koňovi sa na zuby nepozerá :-)

Tu prichádzam k problému koľko ryb môžem dať do takého akvárka je to Set akvárium s filtrom ohrievačom a kryt v ktorom je neón čisto biely.Moja cichlidka je samec mbuna yellow labidochromis aspoň si myslím poopravte ma keď to tak nieje. Fotka:
IMAG0008.jpg

Chcel by som hlavne vytvoriť co najpríjemnejšie prostredie pre moju rybku a keď by sa dalo tak k nej pridať aj nejaké samičky aby mala spoločnosť. :sun
Som začiatočník s rybičkami ale mimo toho mam korytnačku vo veľkom aq takže viem ako čistiť a starať sa o vodu.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
msms0904

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Akvarko pre zachranenu rybu

Poslaťod jusko » Pon 26. Dec 2011 21:17:52

Tvoja ryba je - samec Metriaclima estherae red red - a k ostatnému - surfuj, čítaj, surfuj, čítaj ... a hľadaj !!!
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Nawi » Uto 27. Dec 2011 12:13:13

suhlasim,treba vela studovat,tu najdes velmi uzitocne rady......
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod msms0904 » Uto 27. Dec 2011 13:31:55

ahoj diki za odpoveď. Mohli by ste byť trocha presnejší keď človek nevie čo treba nevie ani čo má hladať.

Rozmýšľal som nad tím že dokúpim 3 samičky. Problém je že neviem rozlíšiť pohlavie. Je to podla toho že samec je bledší a samica ma sítejšie farby?

Chcel by som tam kúpiť nejaký piesok do pozadia dať kvetín vysokých do popredia a do stredu nízke kvetiny. Ďalej pridať nejaké ploché skaly a naukladaním vytvoriť priestory(jaskyne a dutiny).

Ďalej rád by som vedel že či tie druhy metraclimy môžem zmiešať v akvárku. Že by som napr kúpil 1 samičku žltú a samca a samicu zebrovanú modro čiernu
Kód: Vybrať všetko
 http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=2289

Je To všetko tak vhodné?
msms0904

Poslaťod Rostratus » Uto 27. Dec 2011 14:28:37

Tak na rýchlo som zohnal 15 l akvárko zariadil som ho ( kamene svetlo 1 kvetina jaskyňa filter a ohrievač ani netrebalo mame doma teplo:-))

S tým nesúhlasím, že si nepotreboval ohrievač. 15 litrov je naozaj extrém, to si mohol radšej dať rybu do neakej veľkej plastovej nádoby ak sa jednalo o dočasné riešenie. Predsa je lepšie mať plastovú nádobu s objemom 50-100 litrov ako origoš akvárko s objemom len 15 litrov. Čo sa týka ohrievača... píšeš že máte doma teplo. Neber to odo mňa ako útok, ale ako radu. Ja mám doma tiež teplo, ale pochybujem, že máš doma stále 25-27 stupňov, čo vyžaduje tvoja ryba.

viem ze 54 l akvárko rozmerov 60 x 30 x 30 nieje dostatocne.Tu prichádzam k problému koľko ryb môžem dať do takého akvárka je to Set akvárium s filtrom ohrievačom a kryt v ktorom je neón čisto biely.Moja cichlidka je samec mbuna yellow labidochromis aspoň si myslím poopravte ma keď to tak nieje.

Akokoľvek by som ti chcel poradiť, čo dať do 54 L akvária tak ti v podstate neporadím nič čo sa týka cichlíd, ktoré sú vhodné to takéhoto akvária. Proste zostávajú ti len dve možnosti a to buď zohnať naozaj väčšie akvárium... aspoň 200 litrov a toto 54 l predať, alebo tu rybu posunúť niekomu, kto má väčšie akvárko. Proste iná možnosť nieje. Nepomôžeš jej "príjemným" prostredím keď nemá priestor. To sa proste nedá.

Rozmýšľal som nad tím že dokúpim 3 samičky. Problém je že neviem rozlíšiť pohlavie. Je to podla toho že samec je bledší a samica ma sítejšie farby?

Tu sa znovu opakujem. Neber to ako útok na teba, ale čisto len o rady. To akvárium je malé aj na 1 tvoju rybu. S tým sa musíš zmieriť. Nad tým ani nerozmýšľaj, že dokúpiš ďalšie. Skús sa s vašími dohodnúť o kúpe väčšieho akvária, aj staršieho, ale proste veľkosť akvária ťa nepustí. Treba ďaleko väčšie ako máš ty.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Peter304 » Uto 27. Dec 2011 21:58:28

čo to skusit vyriešit aké akva má tá korytnačka?
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Byk1984 » Str 28. Dec 2011 6:16:54

pripajam sa k Adminovi
Urcite vecsie akvarium kup.Ako si pisal ze si premyslal o kupe 200L,len ta prekvapili kupov maleho,teraz prekvap ty ich kupov velkeho :-) Ale srandu si robim
Ked chces ostat pri cichlidach urcite uvazuj o vecsiom akvarku.aj ine ryby potrebuju priestor.Ryba taktiez zivy tvor ako ty a predpokladam,ze tebe by sa v izbe 1x1 meter,tiez blbo zilo
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod msms0904 » Str 28. Dec 2011 17:45:06

Ahoj všetci plne chápem vaše rady.

Citácia:
Tak na rýchlo som zohnal 15 l akvárko zariadil som ho ( kamene svetlo 1 kvetina jaskyňa filter a ohrievač ani netrebalo mame doma teplo:-))

S tým nesúhlasím, že si nepotreboval ohrievač. 15 litrov je naozaj extrém, to si mohol radšej dať rybu do neakej veľkej plastovej nádoby ak sa jednalo o dočasné riešenie. Predsa je lepšie mať plastovú nádobu s objemom 50-100 litrov ako origoš akvárko s objemom len 15 litrov. Čo sa týka ohrievača... píšeš že máte doma teplo. Neber to odo mňa ako útok, ale ako radu. Ja mám doma tiež teplo, ale pochybujem, že máš doma stále 25-27 stupňov, čo vyžaduje tvoja ryba.

Mile rad by som jej tam dal ten ohrievač ale pochop že kým bola dočasne v 15 l akvarku tak keď tam bolo to všetko tak tam skratka takmer nebolo miesto tak ma napadlo ze skratka 2 alebo 3 stupne jej nemôžu vadiť podla teplomeru mala vždy okolo 24-25 stupňou tak som jej tam ten ohrievač ani nedal, respektíve ani nekúpil.

Citácia:
viem že 54 l akvarko rozmerov 60 x 30 x 30 nieje dostatocne.Tu prichádzam k problému koľko ryb môžem dať do takého akvárka je to Set akvárium s filtrom ohrievačom a kryt v ktorom je neón čisto biely.Moja cichlidka je samec mbuna yellow labidochromis aspoň si myslím poopravte ma keď to tak nieje.

Akokoľvek by som ti chcel poradiť, čo dať do 54 L akvária tak ti v podstate neporadím nič čo sa týka cichlíd, ktoré sú vhodné to takéhoto akvária. Proste zostávajú ti len dve možnosti a to buď zohnať naozaj väčšie akvárium... aspoň 200 litrov a toto 54 l predať, alebo tu rybu posunúť niekomu, kto má väčšie akvárko. Proste iná možnosť nieje. Nepomôžeš jej "príjemným" prostredím keď nemá priestor. To sa proste nedá.

Aby som vysvetlil situáciu. Dostaneš od milovaného príbuzného akvárium ako by mu to padlo keby si sa ho snažil predať hneď po tom?
Preto sa snažím vyťažiť z toho čo najviac a časom (za pol roka) kúpiť väčšie a toto predať.

A prosím už nerozoberajme to čo je a čo by mohlo byť vačšie ale radšej mi pomôžte vyťažiť z toho čo je čo najviac.
Skratka je 54 l akva a tak bych ho zariadil teda pre 1 cichildku takto :
1 Piesok asi 2 cm na dno
2 Vysoké rastliny do pozadia(k zadnému sklu)
3 Na boky akvárka nízke rastliny
4 Do stredu naukladám ploche kusi kameňa
5 Je tam ohrievač výkonní filter a pumpa na vzduch(to bublinkovadlo)
6 Biely neón
7 Tvrdá voda ktorá je už zabehnutá.

Je to takto vodné?
msms0904

Poslaťod jusko » Str 28. Dec 2011 19:01:16

Komu neni rady, tomu...
Toto akva je absolutne nevhodné pre tento druh cichlidy.
Rybu niekomu daruj, a ty si tam kúp nejaké šnekáče. O nich tu nájdeš napísaného dosť.
Stále chceš niečo poradiť, ale neni čo poradiť - skús sa nad tým trošku zamyslieť.
Nikto Ti nechce zle, ale je to debata o ničom.
Obrázok užívateľa
jusko

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Rostratus » Str 28. Dec 2011 20:25:31

Ja by som ti veľmi rád poradil ako to "vyčačkať" v tvojom akva. Ale to čo si napísal nad tým môžeš uvažovať ak tam dáš napríklad gupky. Pokiaľ nás neposlúchneš a necháš ju v tomto akváriu, tak ti za neaký čas skape. Potom sa budeš čudovať prečo... veď mala pekné rastlinky, krásne prostredie.... ale bohužiaľ žiadny priestor na plávanie. Ideálne bude ak sa ju posunieš niekomu, kto má väčšie akvárium a tiež malawky, alebo sa skús opýtať v akvaristike či ti ju nezoberú. Tu nieje iné riešenie. Ak tam dáš všetko ako si písal, tak z 54 Litrov priestor tej rybe znížiš priestor na 25 litrov... To je hádam aj na gupky málo.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia