Aké hlúposti ste stvárali

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Aké hlúposti ste stvárali

Poslaťod hladkyp » Sob 27. Aug 2011 20:53:25

kedysi som mal doma 80L akvarium kde boli : Tanganika, Malawi - všetky tri druhy, Labeo, a ešte niečo, ale už neviem presne čo to bolo. Z každej maxialne po dva ks - párky. Ryby mi predával jeden pán čo má dodnes v NM akvaristiku. Ryby si nažívali aj keď straty boli vysoké. Kŕmil som samozrejme na jeho doporučenie mrazenou patentkou.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod terrible » Ned 28. Aug 2011 7:22:09

No jo, staré časy, internet žiadny, kníh málo, peňazí tiež, takže prvé akvárium 20 l elementka, bublifuk, samozrejme gupky, mečúne, neónky, k tomu nejaké tie skaláre a závojnátky, aby to bolo pestré a nesmeli chýbať pancierníčky, lebo samozrejme že tie žerú z dna dedrit! :roll: Mal som takú knihu, teda skôr brožúrku, kde som sa dočítal, že biely zákal v akváriu vznikne vtedy, keď nie je dosť odstáta voda a dáme do nej ryby, tak sa zakalí a je to kvôli chlóru vo vode, ktorý po pár dňoch vyprchá a všetko bude v poriadku, je to iba estetický problém. Kŕmenie odporúčali najlepšie živými dafniami (ale pozor, môžu doštípať menšie druhy rýb!) a živými tubifexami (tie som skladoval v nádobke s predierkovaným vrchnákom a skladoval som ich v nádržke záchodu a tým pádom sa mi každým spláchnutím vymenila voda v nádobke s tubifexami, lebo v chladničke sa strašne špinila voda z nich a smrdela) a keď nebola živá potrava, čo sa v akvaristikách bežne stávalo, tak odporúčali kŕmiť sušenými dafniami. Samozrejme že som to všetko dodržival, až sa čudujem, že pri kŕmení sušenou dafniou tie ryby aj prežili (aj keď straty samozrejme boli pomerne vysoké). O čistení celého akvária raz za mesiac ani nehovorím, to bola automatika, lebo už ""smrdela" voda! :rofl A ešte si spomnam na vzduchovací motorček, lebo jasné, že museli byť v akvárku aj pekné bublinky, ktorý hučal tak, že skoro prekričal televízor. :lol:
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Walcott » Str 14. Dec 2011 16:34:11

Vidím že začiatky mal každý zaujímavé, ja som až také extrémy nerobil ako niektorí tuna. ale tiež to stálo zato :D ale to asi zato že ja som začal s akvaristikou tak pred 10-12 rokmi čiže už aká taka technika bola. Prvé akvarko malo asi 30l klasika ked sa čistilo tak kompletne všetko poriadne preprať, mame som dával akvárium drhnúť práškom na riad :D ale zas čistil som ho len tak raz za pol roka, výmena vody žiadna, vrchol techniky bol bublifuk, ktorý sa na noc samozrejme vypínal veď to hučalo nie? Skalárom sa nejak nedarilo v tej tridsiatke, neviem prečo. Ale inak guramy, mečúne, všeliake tetry sa držali, až to nechápem pri toľkých rokoch takéhoto zaobchádzania vždy všetky prežili, až na tie skaláre. Potom som si kúpil 80l akvarko čo som si už vravel že je obrovské, a konečne aj ohrievač, samozrejme bez termostatu, mal 20w čiže vodu dokázal vyhriať tak na 22 stupnov, tak čo viac nezvládal, ryby vydržia. A s tým prišli aj prvé cichlidy - zebry. Časom aj prvý filter samozrejme vnútorný, na noc samozrejme vypínať ved aj ryby to ruší nie? No a nie tak dávno pár rokov dozadu ked sme si zaviedli internet a zistil som čo všetko som robil zle, to bola riadne studená sprcha :D
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod guli » Str 14. Dec 2011 17:56:42

dkollar píše:
pigeon píše:no veru na tie ohrievace sa pametam nie tak davno asi cca 2-3roky do zadu ich predavali v akvaristikach,tusim ze exte aj teraz ich maju,aspon tu u nas,aj ja mam este asi 3kusy doma,no nepouzivam ich :) uz som na to doplatil,tiez som mal z ryb skoro halasle :lol:

to uz je mozno lepsie pouzit ponornu spiralu na zohrievanie vody.. ;-) :crazy: :lolno: :wtf: :angel

tak to verte ci nie tu ponornu spiralu sme s bratom pouzivali bezne az dovtedy kym sme ryby neuvarili a bolo po akvaristike a mama potom na velku noc v akvarku mavala ozdoby, naklicenu prenicu ci jacmen s kraslicami
Obrázok užívateľa
guli

Images: 34
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Belial » Str 14. Dec 2011 21:27:07

guli píše:
dkollar píše:
pigeon píše:no veru na tie ohrievace sa pametam nie tak davno asi cca 2-3roky do zadu ich predavali v akvaristikach,tusim ze exte aj teraz ich maju,aspon tu u nas,aj ja mam este asi 3kusy doma,no nepouzivam ich :) uz som na to doplatil,tiez som mal z ryb skoro halasle :lol:

to uz je mozno lepsie pouzit ponornu spiralu na zohrievanie vody.. ;-) :crazy: :lolno: :wtf: :angel

tak to verte ci nie tu ponornu spiralu sme s bratom pouzivali bezne az dovtedy kym sme ryby neuvarili a bolo po akvaristike a mama potom na velku noc v akvarku mavala ozdoby, naklicenu prenicu ci jacmen s kraslicami

Chlapi, tie ohrivače sú fajn, ale treba dodržať pár vecí. Jednou dôležitou vecou je stabilná teplota miestnosti a potom existuje tabuľka podľa objemu akva a žiadaného zvýšenia teploty vody sa volí wattáž ohrievača. Problém nastáva vo chvíli, ak stúpne teplota v miestnosti.
Dnes sa tieto ohrievače dajú využiť vtedy, ak ich viac napojíte na jeden externý termostat. Možno to využiť u viacerých rovnako veľkých akva, alebo jednom väčšiom ak ich umiestnite do opačných rohov.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Rasto_2001 » Str 14. Dec 2011 23:36:32

tak to verte ci nie tu ponornu spiralu sme s bratom pouzivali bezne az dovtedy kym sme ryby neuvarili a bolo po akvaristike a mama potom na velku noc v akvarku mavala ozdoby, naklicenu prenicu ci jacmen s kraslicami[/quote]

Chlapi, tie ohrivače sú fajn, ale treba dodržať pár vecí. Jednou dôležitou vecou je stabilná teplota miestnosti a potom existuje tabuľka podľa objemu akva a žiadaného zvýšenia teploty vody sa volí wattáž ohrievača. Problém nastáva vo chvíli, ak stúpne teplota v miestnosti.
Dnes sa tieto ohrievače dajú využiť vtedy, ak ich viac napojíte na jeden externý termostat. Možno to využiť u viacerých rovnako veľkých akva, alebo jednom väčšiom ak ich umiestnite do opačných rohov.[/quote]

tusim si nepochopil tému :-D
Rasto_2001

Has thanked: 3 times

Poslaťod Belial » Štv 15. Dec 2011 7:37:06

Rasto_2001 píše:tak to verte ci nie tu ponornu spiralu sme s bratom pouzivali bezne az dovtedy kym sme ryby neuvarili a bolo po akvaristike a mama potom na velku noc v akvarku mavala ozdoby, naklicenu prenicu ci jacmen s kraslicami

Dnes sa tieto ohrievače dajú využiť vtedy, ak ich viac napojíte na jeden externý termostat. Možno to využiť u viacerých rovnako veľkých akva, alebo jednom väčšiom ak ich umiestnite do opačných rohov.[/quote]

tusim si nepochopil tému :-D[/quote]

Ale pochopil. Len som chcel ozrejmiť použitie ohrievačov bez termostatu.
A čo sa týka toho ponorného variča- aj my s bratom sme tak uvarili bojovnicu v 10l akva, takže viem o čom hovoríte. :lol:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Rasto_2001 » Štv 15. Dec 2011 22:51:59

jaj tak potom OK :-D
Rasto_2001

Has thanked: 3 times

Predchádzajúci

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia