A ešte si spomnam na vzduchovací motorček, lebo jasné, že museli byť v akvárku aj pekné bublinky, ktorý hučal tak, že skoro prekričal televízor.
ale to asi zato že ja som začal s akvaristikou tak pred 10-12 rokmi čiže už aká taka technika bola. Prvé akvarko malo asi 30l klasika ked sa čistilo tak kompletne všetko poriadne preprať, mame som dával akvárium drhnúť práškom na riad
ale zas čistil som ho len tak raz za pol roka, výmena vody žiadna, vrchol techniky bol bublifuk, ktorý sa na noc samozrejme vypínal veď to hučalo nie? Skalárom sa nejak nedarilo v tej tridsiatke, neviem prečo. Ale inak guramy, mečúne, všeliake tetry sa držali, až to nechápem pri toľkých rokoch takéhoto zaobchádzania vždy všetky prežili, až na tie skaláre. Potom som si kúpil 80l akvarko čo som si už vravel že je obrovské, a konečne aj ohrievač, samozrejme bez termostatu, mal 20w čiže vodu dokázal vyhriať tak na 22 stupnov, tak čo viac nezvládal, ryby vydržia. A s tým prišli aj prvé cichlidy - zebry. Časom aj prvý filter samozrejme vnútorný, na noc samozrejme vypínať ved aj ryby to ruší nie? No a nie tak dávno pár rokov dozadu ked sme si zaviedli internet a zistil som čo všetko som robil zle, to bola riadne studená sprcha 
dkollar píše:pigeon píše:no veru na tie ohrievace sa pametam nie tak davno asi cca 2-3roky do zadu ich predavali v akvaristikach,tusim ze exte aj teraz ich maju,aspon tu u nas,aj ja mam este asi 3kusy doma,no nepouzivam ichuz som na to doplatil,tiez som mal z ryb skoro halasle
to uz je mozno lepsie pouzit ponornu spiralu na zohrievanie vody..![]()
![]()
![]()
![]()
guli píše:dkollar píše:pigeon píše:no veru na tie ohrievace sa pametam nie tak davno asi cca 2-3roky do zadu ich predavali v akvaristikach,tusim ze exte aj teraz ich maju,aspon tu u nas,aj ja mam este asi 3kusy doma,no nepouzivam ichuz som na to doplatil,tiez som mal z ryb skoro halasle
to uz je mozno lepsie pouzit ponornu spiralu na zohrievanie vody..![]()
![]()
![]()
![]()
tak to verte ci nie tu ponornu spiralu sme s bratom pouzivali bezne az dovtedy kym sme ryby neuvarili a bolo po akvaristike a mama potom na velku noc v akvarku mavala ozdoby, naklicenu prenicu ci jacmen s kraslicami
Rasto_2001 píše:tak to verte ci nie tu ponornu spiralu sme s bratom pouzivali bezne az dovtedy kym sme ryby neuvarili a bolo po akvaristike a mama potom na velku noc v akvarku mavala ozdoby, naklicenu prenicu ci jacmen s kraslicami
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia