Krmivá SAK

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: Krmivá SAK

Poslaťod stiff » Pon 14. Dec 2009 19:35:39

jovan píše:Pridám aj ja jeden príspevok ku krmivám SAK.
Behom cca 5 rokov som ich vyskúšal všetky-okrem krill.
Musím však hodnotiť toto krmivo ako podpriemerné .Je v ňom veľa balastu a teda aj nestrávitelných zvyškov.Jedine prísavníkom ako tak vyhovuje ale len Green.Ostatné ryby mi z toho nerástli a mali žalúdočné ťažkosti. :|
Neviem čo to síce spraví z afrikami,avšak ak by sa ma niekto spýtal či má alebo nie ho používať tak ja poviem nie.
Je to môj subjektívny názor ,neslúži ako antireklama a skúsenosti iných môžu byť diametrálne odlišné.

ja kŕmim so SAK-om už viac ako 2 roky a podobné "problémy" som nemal. Môžem povedať, že sú krmivá, po ktorých rastú ryby oveľa rýchlejšie ako zo saku, ale po nich aj viac kadia, čiže aj viac špinia vodu... Ja SAK používam hlavne vtedy keď prechádzam z artémie na "tuhé palivo" :lol: a vtedy s ním ryby nemajú žiadne problémy. Práve naopak, berú mi ho najlepšie zo skúšaných krmív a naopak ako u teba - skoro vôbec nekadia... :roll: Takže podľa toho sa mi javí ako veľmi dobre stráviteľné krmivko ;) Keď ryby odrastú, samozrejme kombinujem s inými krmivami. Toto sú zase moje skúsenosti - chovám am. cichlidy, neviem aké ryby si s ním kŕmil ty. Musím ale povedať, že známi, ktorý chová hl. neónky si ho tiež nevie vynychváliť..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod jovan » Pon 14. Dec 2009 21:46:19

známi, ktorý chová hl. neónky si ho tiež nevie vynychváliť..[/quote]
Ok, :shock: nie je neónka ako neónka.Ja odchovávam okrem iných rýb,neonky červené.Pokiaľ by si videl trebárs 4000ks v 350l nádrži tak by si asi ináč uvažoval,či ryby nadmieru :lol: kadia,alebo nie :mrgreen: U mňa je sak extrudovaný šrot :D
Nie je náhodou ten tvoj známy Ivan Fr...o?
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod stiff » Pon 14. Dec 2009 22:37:33

jovan píše:známi, ktorý chová hl. neónky si ho tiež nevie vynychváliť..

Ok, :shock: nie je neónka ako neónka.Ja odchovávam okrem iných rýb,neonky červené.Pokiaľ by si videl trebárs 4000ks v 350l nádrži tak by si asi ináč uvažoval,či ryby nadmieru :lol: kadia,alebo nie :mrgreen: U mňa je sak extrudovaný šrot :D
Nie je náhodou ten tvoj známy Ivan Fr...o?[/quote]
:lol: :lol: Ivan robí 30-35tis. neóniek mesačne, možno by si bol prekvapený, čo všetko som videl.. :lol: (aj červené). Vyradené jedince mi dáva skrmovať. ;)
Vieš koľkokrát rýchlejšie ako neónka rastie napr. parachromis managuensis? Koľkokrát viac toho zožerie? O tom, koľkokrát viac toho vykadí, by som ti mohol rozprávať :lol: , ale o to nejde..nič v zlom Jovan, oki? ;) :D
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod jovan » Uto 15. Dec 2009 10:26:20

stiff píše:
jovan píše:známi, ktorý chová hl. neónky si ho tiež nevie vynychváliť..

Nie je náhodou ten tvoj známy Ivan Fr...o?

:lol: :lol: Ivan robí 30-35tis. neóniek mesačne, možno by si bol prekvapený, čo všetko som videl.. :lol: (aj červené). Vyradené jedince mi dáva skrmovať. ;)
Vieš koľkokrát rýchlejšie ako neónka rastie napr. parachromis managuensis? Koľkokrát viac toho zožerie? O tom, koľkokrát viac toho vykadí, by som ti mohol rozprávať :lol: , ale o to nejde..nič v zlom Jovan, oki? ;) :D[/quote]

Oky,ja Ivana poznam bol aj u mna,takze viem co robi ;) ale tie kusy.....mozno vsetky druhy ryb dokopy,no ale toto je uz off-topic....
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Vlastik » Pia 08. Jan 2010 13:58:00

Sak jsem krmil poměrně dlouho,už ho nepoužívám-hlavně chovné ryby nadmíru tloustly a špatně se skladovalo delší dobu.Krmit jej dospělcům kteří ho ještě neměli je také risk,často je to nafouklo,,, :claps:
Obrázok užívateľa
Vlastik

Been thanked: 1 time

Poslaťod calibos » Str 27. Jan 2010 10:17:42

Vlastik píše:Sak jsem krmil poměrně dlouho,už ho nepoužívám-hlavně chovné ryby nadmíru tloustly a špatně se skladovalo delší dobu.Krmit jej dospělcům kteří ho ještě neměli je také risk,často je to nafouklo,,, :claps:

já sakem krmím dělám si směs saku green a saku energy... hrubost 1 nebo 2.... nikdy jsem s tím problémy neměl že by se rybky nafukovaly.... u granulek se je doporučuje nechat trochu rozmočit v nějaký nádobce a pak je dát rybkám... pak by se po tom neměly nafukovat... neboť už jsou granulky po namočení v nějaký nádobce nafoukle tak už se nenafouknou rybce v břichu...
calibos

Images: 3
Been thanked: 0 time

Poslaťod calibos » Uto 09. Feb 2010 20:40:03

zdárek tady je pěkný článek o SAKU... stojí určo za přečtení....
http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-296
calibos

Poslaťod Stero » Uto 09. Feb 2010 22:35:32

calibos píše:zdárek tady je pěkný článek o SAKU... stojí určo za přečtení....
http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-296

Veľmi zaujímavý a poučný článok.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod kofola » Str 10. Feb 2010 9:17:03

Clanok dobry a rozsiahly. Boli to sice subjektivne odpovede, lebo nikdo nebude nadavat na vec, ktoru vyraba a zivi ho, ale presvedcil ma o tom, ze toto krmivo aspon vyskusam a utvorim si vlastne zavery.
Velke plus clanku - dozvedel som sa vela o technologii vyroby krmiv.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod calibos » Str 10. Feb 2010 9:24:52

kofola píše:Clanok dobry a rozsiahly. Boli to sice subjektivne odpovede, lebo nikdo nebude nadavat na vec, ktoru vyraba a zivi ho, ale presvedcil ma o tom, ze toto krmivo aspon vyskusam a utvorim si vlastne zavery.
Velke plus clanku - dozvedel som sa vela o technologii vyroby krmiv.

jasný určitě zkus já ho používám a paráda... rybky ho papajů jak zběsilé....
calibos

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia