admin píše:Ja keď môžem povedať za seba tak svojich Tropheusov som kŕmil viacerými krmivami. Krmivo som striedal a jeden deň dostávali ( teraz píšem o dospelých Tropheusoch) mrazený cyklom, druhý deň vločkové krmivo s prevahou rastlinnej zložky, tretí deň zmes hrášok+vločky+špenát. Takto neako som to koloval. Problém som nezaznamenal žiadny. Pri mladých do 3 cm som používal na "rozbeh" čerstvo naliahnutú artémiu. Od 3 cm dostávali jeden deň mrazený cyklop a druhý vločkové krmivo. Keď povyrástli dával som im aj spomínanú zmes. Takto neako som ja kŕmil svojich Tropheusov.
jusko píše:OK - je pravda, že každý chovateľ si svoje rybky zvykol na rozdielnu potravu - a može to u každého fungovať inak. A samozrejme sa kvoli rybám nemienim škriepiť - na to už som dosť starý.Možno sa len pochválim že napr. 5 ročné Tropheus Dubois Maswa mi pravidelne donosia od 35 do 40 mladých, alebo nemenovaný chovateľ neveril, keď mi Tropheus moorii Kasanga red rainbow donosila 10 mladých - jemu donosila 4 - 5 kusov. Možno aj to je znak, že kvalitná vločková potrava spolu s artémiou a cyklopom vpohode stačia na kvalitný chov týchto krásnych rýb.
jovan píše:Každý jeden chovateľ ma svoj "vlastný osvedčený recept" ak tieto ryby chovať a odchovávať.Treba si uvedomiť že je dosť veľký rozdiel chovať ryby na predaj,potom ako generačné, a nakoniec len tak pre potešenie.Každý jeden "druh " chovu má však jasné rozdiely.Mne osobne sa doma obyčajné duboisy doma nepodarilo ani udržať pri živote,zato lelulupi "išli " ako na bežiacom páse.Ale toto bolo pred 10 rokmi.Tým som chcel povedať aj to ,že to čo funguje u jedného,ešte nemusí fungovať u druhého.V podstate sa ale treba držať istých zásad,ktoré tieto ryby vyžadujú pretože je viac ako pravdepodobné ,že určitý druh stravy tieto ryby nebudú tolerovať.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia