Viktoríno jezero

Diskusia o cichlidách z jazera Victoria

Re: Viktoríno jezero

Poslaťod PIETRO » Uto 15. Nov 2011 9:42:28

Děkuji za tvou pochvalu. Ryby to jsou určitě zajímavé a krásné.
Jsem rád, že se vám také líbí. :rock
Další druh přibyde velmi brzo tak jsem pak zvědav na vaše reakce. :wait :wave:
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Reklama

Poslaťod MarianGalo » Uto 15. Nov 2011 9:50:35

PIETRO tvoje ryby sú úžasne sfarbené. Tie moje vyzerajú ako by som mal len samičky. Som na nervy kvôli tomu. Dal som za ne peniaze a nejako sa mi nezdajú.
MarianGalo

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod PIETRO » Uto 15. Nov 2011 10:59:08

To mi je líto, že máš takové starosti. Tak musíš se zastavit u mě doma a můžeš si vybrat. Myslím, že bys odjel velice spokojený.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Poslaťod MarianGalo » Uto 15. Nov 2011 11:10:50

Ni mile rád len je to veľka diaľka pre mňa. Snáď budem mať cestu.
MarianGalo

Poslaťod Nawi » Uto 15. Nov 2011 22:06:04

MarianGalo píše:PIETRO tvoje ryby sú úžasne sfarbené. Tie moje vyzerajú ako by som mal len samičky. Som na nervy kvôli tomu. Dal som za ne peniaze a nejako sa mi nezdajú.

marian predpokladam ze si narazal na ryby ktore mas odomna nie?no nemozem suhlasit z tebou ja mam doma jednu chovnu skupinu sa samec je prekrasne sfarbeny ma cca 8cm,mam ho asj odfoteneho no kvalita foto je na prt,ak sa mi ho podari odfotit vlozim to sem
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod MarianGalo » Uto 15. Nov 2011 22:24:08

Bratku nie na teba tvoje ch44 sú v pohode a pekné len asi až teraz sa mi začína zafarbovať samček (ten druhý lebo ten prvý mi uhynul). Ja som mal na mysli p. nyererei ruti island ktorý mám od Petra-Akva a nejako nevedia čo chovajú a ako sa odlišuje samička od samca. Možno sa ale ešte vyfarbí po zmene krmiva. Prešiel som na viac živočíšnu čo som sa zbavil mbún. A už keď sme pri tom nemáš niečo na predaj z ch44? Myslím niečo čo už je ako tak vyfarbené.
MarianGalo

Poslaťod Nawi » Uto 15. Nov 2011 22:30:41

som myslel ze ch.44 myslim,prepac
a co sa tyka ryb od petra aqua ja som tiez na to uz doplatil,zobral som ryby od nich vlozil som ich bez karantenny do chovnej nadrze a polovica osadky mi odisla :( od vtedy vsetko davam na cas do karanteny a co sa tyka tych samcou ch44 napisem ti ss-ku mozno by som nieco poriesil
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Shellinka » Sob 26. Nov 2011 18:40:51

Zaobstaral som si Haplochromis cribensis Hard rock,2+3.Pietro a ďalší chovatelia Viktoriek, viete poradiť,ako na nich s kŕmením,chovom?Čítal som,že v ich biotope nie sú rastliny,u mňa sú najradšej pod rastlinkami ;) Zatiaľ,čo ich sledujem,sú dosť agresívne voči sebe,ostáva to tak stále?
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod PIETRO » Ned 27. Nov 2011 8:56:10

Shellinka píše:Zaobstaral som si Haplochromis cribensis Hard rock,2+3.Pietro a ďalší chovatelia Viktoriek, viete poradiť,ako na nich s kŕmením,chovom?Čítal som,že v ich biotope nie sú rastliny,u mňa sú najradšej pod rastlinkami ;) Zatiaľ,čo ich sledujem,sú dosť agresívne voči sebe,ostáva to tak stále?

Zdravím tě.
Úvodem bych si dovolil napsat přesný nový název této ryby Haplochromis sauvagei Mwanza Gulf nebo ji také pojmenovali Paralabidochromis sp. "rock kribensis" Oba tyto názvy jsou použitelné.
Vyskytují se na těchto lokalitách (Mwanza Gulf, Tanzania)
Počet ryb, které jsi zakoupil je nedostačující!!! Tyto ryby se chovají ve větších počtech(viz. tebou zmiňovaná agresivita). Pokud navýšíš počty ryb, vše se změní a agrese nebude tak markantní. Co se týče potravního spektra u těchto ryb. Je důležité je krmit přirozenou stravou, tedy planktonem a různými vodními organismy. Vločková krmiva také dobře přijímají. Lze použít: Koretra, Dafnia, černá komáří larva, mysis, artemis,gamarus,patentka.Vločky od O.S.I. nebo Sera. Juvilejní stádia těchto ryb krmím drobným planktonem jako je buchanka, Perloočka (Cladocera).
Pokud má někdo zájem, mohu tyto ryby nabídnout. Mám velice kvalitní původní rasu těchto ryb.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Poslaťod Shellinka » Sob 10. Dec 2011 14:49:00

Ďakujem za odpoveď aj poopravenie názvu,vychádzal som z toho,ako to mal pomenované chovateľ.Veľmi rád si doplním skupinu o rybky od teba,len to bude asi horšie s dopravou :? Pomaličky študujem tieto rybky,prichádzam na to,v čom sú iné od Malawiek.Samice sa trochu ukľudnili pridaním ďalších rýb do akva,tak sa trošku rozptýlila ich pozornosť
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Victoria cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia