Úhyn cichlíd

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Úhyn cichlíd

Poslaťod mlaka » Ned 13. Nov 2011 20:31:11

Tiež mám pocit, že to bude nejaká otrava -ale čím ? Nemáš tam nejaké ťažké kovy ?
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod Boris4 » Ned 13. Nov 2011 21:26:24

tak to neviem ale mám ešte jedno akvarko 60l a tam všetko ok...tento problém mám asi 2 mesiace...doterz všetko ok....tak asi rok
Boris4

Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod kofola » Ned 13. Nov 2011 22:04:26

Nemusis zbytocne kupovat drahy test. Ak mas moznost, tak si od niekoho len pozicaj na jedno meranie. Ja osobne pouzivam vsetky testy od Sery ale je to len dlhorocny zvyk.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod stiff » Pon 14. Nov 2011 8:33:24

Boris4 píše:ja mám JBL easy test 5v1..ale ak treba ja kúpim dajaký lepší test daj dajaký príklad ktorý je dobrý a overený? teraz som meral a hodnoty sú nalsedovné no3 25, no2 0, GH 7, KH 5, PH 7,5.

Tie testy merajú NO2 spoľahlivo. Dosť dlho som ich používal iba pre meranie NO2 (iné som vtedy nemal, tak sa mi hodili aj tieto), kým som zistil ako sa správa moja voda atď. Teraz už NO2 nemeriam, netreba. Ak ti niekde nestáli pootvorené dlhšiu dobu, mali by merať dobre...

Neviem, prečo všetci furt riešite tú otravu, ale nikto nevie akú. Ja som tie ryby nevidel, tak sa možno mýlim, možno máte pravdu vy všetci. Rozoberáme to tu už 2 týždeň a nič sa nezmenilo. Ako som písal vyššie, ak nie si schopný to preliečiť, alebo vziať úhyn na rozbor na veterinu, tak budeme svedkami kompletnej mortality tvojho akva. Ak by to bola otrava, podľa môjho názoru by to už bolo všetko kaput. A budem sa opakovať. Ak by to bola otrava NO2 a ty by si ryby preložil do inej nádrže so zabehnutou vodou, momentálne by sa im polepšilo a prestali by zrýchlene dýchať. Okrem toho, pri silnej otrave NO2, by na 95% bola na plutvách a chvoste viac či menej badateľná baktérka... Ryby (všetky) by ti bez výmeny vody uhynuli do týždňa.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod kofola » Pon 14. Nov 2011 9:11:46

Ano Stiff v tomto mas pravdu, ze by uhyn bol podstatne rychlejsi. Na druhu stranu tie ziabre nevyzeraju nijak zvlast neprirodzene. Je celkom mozne ze sa mylime vsetci. Boris, neskusal si kontaktovat uzivatela s nickom Pietro? Mozno on by nam pomohol.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod stiff » Pon 14. Nov 2011 12:37:04

kofola píše:Ano Stiff v tomto mas pravdu, ze by uhyn bol podstatne rychlejsi...

Hej? Mám pravdu? No vidíš... a načo mu tam potom píšeš tie serepetičky o NO2 testoch a otrave? :nerd

kofola píše:...Boris, neskusal si kontaktovat uzivatela s nickom Pietro? Mozno on by nam pomohol.

:clap :D :D :D
A myslíš, že pán doktor mu tu čo napíše? Bude sa tak isto strapňovať ako teraz ja... Bez rozboru na veterine mu vysype X možných príčin, čo by to asi mohlo byť... Keby Boris odparazitoval a nepomohlo by, potom by sa dalo ísť ďalej. Ale on nerobí nič, čiže stojíme :). Možností je veľa, ale kým ich nezačne vylučovať, alebo nespraví rozbor, budeme len tipovať a to všetci, aj s "p. doktorom" na čele. Či sa ti to páči, alebo nie, Kofolka.. :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Boris4 » Pon 14. Nov 2011 14:06:29

Ja by som aj urobil ale neviem nikde zohnat tremazol 100ml lebo 25ml je pre mna malo kedze potrebujem aspon na tri davky,mam ho objednany ale zatial nemaju na sklade,mozno az v piatok bude? takze musim cakat, ale niektore chore cichlidy asi 10kusov som odchytil do maleho akva a tam menim vodu samozrejme odstatu aspon pol hodinu kvoli chloru,no uvidim ci sa im polepsi ale ak je to parazitom tak je to zbytocne a pomoze tremazol skusal som aj esha2000 ale nepohlo zatial...
Boris4

Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod kofola » Pon 14. Nov 2011 16:41:55

stiff píše:
kofola píše:Ano Stiff v tomto mas pravdu, ze by uhyn bol podstatne rychlejsi...

Hej? Mám pravdu? No vidíš... a načo mu tam potom píšeš tie serepetičky o NO2 testoch a otrave? :nerd

kofola píše:...Boris, neskusal si kontaktovat uzivatela s nickom Pietro? Mozno on by nam pomohol.

:clap :D :D :D
A myslíš, že pán doktor mu tu čo napíše? Bude sa tak isto strapňovať ako teraz ja... Bez rozboru na veterine mu vysype X možných príčin, čo by to asi mohlo byť... Keby Boris odparazitoval a nepomohlo by, potom by sa dalo ísť ďalej. Ale on nerobí nič, čiže stojíme :). Možností je veľa, ale kým ich nezačne vylučovať, alebo nespraví rozbor, budeme len tipovať a to všetci, aj s "p. doktorom" na čele. Či sa ti to páči, alebo nie, Kofolka.. :hi

:claps: :claps: :claps: :rofl
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod mlaka » Uto 15. Nov 2011 19:46:59

Tak ako - už je to lepšie ?
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Been thanked: 8 times

Poslaťod perchess » Str 16. Nov 2011 10:07:46

Boris4 píše:Ja by som aj urobil ale neviem nikde zohnat tremazol 100ml lebo 25ml je pre mna malo kedze potrebujem aspon na tri davky,mam ho objednany ale zatial nemaju na sklade,mozno az v piatok bude? takze musim cakat, ale niektore chore cichlidy asi 10kusov som odchytil do maleho akva a tam menim vodu samozrejme odstatu aspon pol hodinu kvoli chloru,no uvidim ci sa im polepsi ale ak je to parazitom tak je to zbytocne a pomoze tremazol skusal som aj esha2000 ale nepohlo zatial...

No ja sa ti čudujem. Asi ti na tvojich rybách nezáleží, alebo ich máš zadarmo.... Veď sa ti tu snažíme pomôcť už 2 týždne a ty čakáš. Tak keď majú 25 ml tremazol, kúpim 3-4 balenia a liečim. Čím skôr. Možno je to drahšie ako 100 ml balenie, ale kým príde do obchodu, možno s ním už nebudeš mať čo liečiť....
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Been thanked: 26 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia