kofola píše:Stiff urcite si myslel ChloraminT? Ja som ho kedysi pouzival na dezinfekciu pinziet, sietok a ineho akva prislusenstva. Smrdi to ako na plavarni a je to dost silny DEZINFEKCNY pripravok na baze chloru. Nie som si isty ci je to liecivo, ale mozno sa mylim. No urcite viem ze je to na baze chloru a neviem co by to spravilo s biologickou rovnovahou v akva - hlavne s bakteriami vo filtri ,dekoracii a strku.
Boris4 píše:tak bral som cichlidy od všadekoho aj od členom tohto fora a aj od teba som bral burundi tie pošli ako prvé medzi prvými (od príchodu nákazy)....tak cichlidy som priebežne doplnal nakoľko až dnes dom zistil vdaka tomu foru(ešte raz vdaka všetkým) že to bude parazitmi a nie prekrmovaním resp zlou stravou ako som si myslel takže nič som nečistil ani nedezinfikoval lebo som si myslel že to bolo zlou stravou a tak...teraz len musim vymyslieť ako to čo najlepšie vyliečiť lebo už nemám iné akvarium ako kedysi budem to musiť liečiť v tom velkom bez odlovu chorých....a ty si sa stretol už s touto chorobou?
Boris4 píše:....bol som pozrieť v hornbachu na liečivo Tetra Gyrotox ale krabička stala 10euro a pri mojom objeme a nutnosťi neustáleho opakovania liečby by to stálo veli vela,...
stiff píše:Pokiaľ nie sú žiadne iné príznaky (parametre vody ok, žiadne zdureniny, vredy, pliesne, nafúknuté brucho, výkaly a pod), jedinou možnosťou je preliečiť opakovane nádrž liečivom, ktoré zaberá na žiabrohlísty a iné parazity. Asi najúčinnejší je chloraminT (ja som ho nepoužil, lebo mám JA a pri tomto nesmie byť pH pod 7,5 čo u mňa neplatí..).
Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia