Zakladám 828l Malawi

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zakladám 828l Malawi

Poslaťod kofola » Pon 24. Okt 2011 8:23:36

bod 3: to ze tam nie je ta stojka vadit nebude. Sice som to nepocital, ale vravim ti to zo skusenosti vzhladom na pouzity profil 50 s hrubkou steny 3mm. (som strojar :D ) - predpokladam, ze stojky budu vzadu v pocte 5 kusov. Myslim, ze keby sa to prepocitalo, tak by stacili aj 4 kusy, ale 5 bude istota.
Dobre si to premysli pri obkladani kostry stojanu. Ja som urobil tu chybu, ze bocne dosky som dal uplne na dotyk ku joklu a potom som tam nemal kde umiestnit panty na dvierka. Preto som musel pouzit klavirny pant. Keby som to robil dnes tak dam krajne joklove stojky dozadu cca o 7cm, teda utopim ich, aby som mohol do bocnej dosky dat pant.
bod 4: ja mam s hlavicami atman, tiez len dobre skusenosti. Mam v permanencii 200-203 uz niekolko rokov a vsetky su v pohode. Pravidelne raz za 2 mesiace ich cistim.
bod 5: tiez sa priklanam k osadke haps a poecocks, ale to si asi musi kazdy vyskusat sam, ci mu to bude fungovat a ako dlho. V najhorsom pripade prides o cast ryb.
bod 8: ja to mam riesene tak, ze mam spravenu kostru z hranolov, ktore na kazdej strane akvarka pretrcaju o 3mm. Patrilo by sa to aj nalakovat, no priznam sa ze ja to mam 3 roky bez laku a je to v pohode vdaka krycim sklam. Na tuto hranolovu kostru mam pripevneny sololit v rovnakom odtieni ako je skrinka. Myslim si, ze nema vyznam riesit nieco ine ako klasicke skla na zakrytie akva. Solidny lepici akvarii davaju krycie skla v cene akvaria. Skus sa na to toho pana spytat.

Na margo Jovana: jeho prispevky su niekedy trochu ostre, ale vie co hovori. Velmi vela veci ktore vie sa musel sam naucit v praxi a nikdo mu neporadil. Urcite ho to stalo nemale nervy aj financie, preto nerad rozdava rady po forach len tak "zadarmo". Casto krat v jeho prispevkoch treba citat medzi riadkami. Kazdopadne je vacsina jeho prispevkov uzitocnych, len sa musis povzniest nad formou komunikacie. :cool
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Shellinka » Pon 24. Okt 2011 19:18:53

Ďakujem za obšírnu reakciu,práve preto,že si strojár som čakal na tvoje vyjadrenie ;) Stojky tam nechám 5,nech kľudne spím,aj susedia podo mnou:-)Práve ten obklad drevotrieskou ma zaujímal,čiže predné stojky posunúť 7cm vzad?Buď to spravím ako píšeš alebo dám posuvné dvierka v pojazde a bude po probléme,ale asi bude horší prístup do vnútra.
Len pri tých Atmanoch202,ak ich budem mať dva ,k tomu molitan,prečerpajú pri ideálnych podmienkach 1200l,asi radšej skombinovať AT 202 a AT 203?
Ten kryt pretŕča smerom dnu či von?Je len tak položený či nasunutý zárezom v hranole?
K dotyčnému..no comment,už tu neprispieva,nie je o čom
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod kofola » Uto 25. Okt 2011 6:57:59

tie hranoly precnievaju dovonka a su polozene na hornej hrane bez zarezu. Potom je k nim priskrutkovany sololit, ktory je spusteny asi 3-4cm pod horny okraj akvaria. Teda prave spojenie hranola a sololitu vytvorilo akoby "L-ko" ktore zabezpecuje, ze kryt sa nemoze posunut do ziadnej strany. Na takychto velkych akvariach su kryty osvetlenia celkom tazke co do vahy, takze kvoli udrzbe v akva odporucam spravit celootvaraci kryt, aby si ho nemusel davat dolu. Ja som ten moj nemal dolu este nikdy od nasadenia na akva. Ja som sa pri vyrobe inspiroval tymto:
Kód: Vybrať všetko
http://www.cichlidworld.eu/diy/kryt/kryt_drevo.htm

Co sa tyka skrinky, tak mne to robilo prave 7cm kvoli pouzitym pantom- teda tym, ktore som chcel pouzit povodne. Pomohlo by mi vtedy "utopit" len bocne (lavu krajnu a pravu krajnu) stojky, nakolko mam len 2 dvierka a panty su na okrajoch skrinky. Stredne stojky mohli ostat tak ako su. Posuvne dvierka by tiez cely problem vyriesili.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Shellinka » Uto 25. Okt 2011 9:06:59

Sololit v takej farbe akú zamýšľam dať na skrinku, nie je,tak rozmýšľam dať čím tenšiu LDTD,keďže 18mmLDTD váži cca 14kg/štvorák a mne to vychádza cez 25kg na kryt+osvetlenie... Celootvárací by bodol,ale to by som musel osvetlenie dať pravdepodobne na tie výklopné časti.Dvierka ešte zvažujem,kým sa nezvára,mám čas na rozhodovanie :)
Obrázok užívateľa
Shellinka

Poslaťod kofola » Uto 25. Okt 2011 10:06:28

Ja mam osvetlenie tiez na vyklopnej casti a v mieste pantov som nechal dlhsie vodice. Pouzil som vodice, ktore znesu ohyb, aby sa po case nezlomili. Ja som robil skrinku zo sneznej brezy a sololit v takom odtieni tiez nebol, ale ked som si pozrel v Sezame vzorkovnik, tak presne tak isto vyzeral odtien javor. Maju sice rozne nazvy, ale opticky su skoro identicke.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Shellinka » Uto 25. Okt 2011 10:32:52

Ja chcem riešiť LED osvetlenie ,uvidím ako tam poriešim ohýbanie alebo rozdelím na viac okruhov.Pozriem aj ten sololit,díky :yes
Obrázok užívateľa
Shellinka

Poslaťod mlaka » Uto 25. Okt 2011 15:54:38

Niekto tu už LED osvetlenie riešil, v každom prípade som na to zvedavý . potom pošli rozpis, aké LED-ky ste použili.
Celootváracie osvetlenie som riešil aj ja, mám to na plynových vzperách, drží to na pevných bočniciach, ktoré sú priskrutkované k panelu spolu zo zadnou stenou. Keď odfotím, prídám foto.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod mlaka » Uto 25. Okt 2011 18:57:51

Takže tu sú tie sľúbené fotky:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
mlaka

Poslaťod Shellinka » Str 26. Okt 2011 10:53:19

mlaka píše:Niekto tu už LED osvetlenie riešil, v každom prípade som na to zvedavý . potom pošli rozpis, aké LED-ky ste použili.
Celootváracie osvetlenie som riešil aj ja, mám to na plynových vzperách, drží to na pevných bočniciach, ktoré sú priskrutkované k panelu spolu zo zadnou stenou. Keď odfotím, prídám foto.

Ďakujem za fotky,to sú tie vzpery,čo sa dávajú do kuchynských liniek,že?Inšpiroval si ma,aj to spájanie L-kami je zaujímavé.Tým pádom nemusím dávať konfirmáty zvonku.Samozrejme,LED-ky popíšem,plánujem tu dávať priebežne foto z výroby a zariaďovania,aj s nejakou cenovou kalkuláciou.
Obrázok užívateľa
Shellinka

Poslaťod mlaka » Str 26. Okt 2011 18:53:16

Ja mám aj konfirmáty zvonku s krytkou, predsa len istota je istota, celá váha krytu je len na tých dvoch bočniciach, skiel akvária sa to vôbec netýka. Celé to drží zadnej doske krytu a tá je na hmoždinkách v paneli.
Obrázok užívateľa
mlaka

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia