IBA Led osvetlenie akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: IBA Led osvetlenie akvaria

Poslaťod soso » Pon 10. Okt 2011 17:56:33

admin píše:Ahoj kamarátko a koľko ťa orientačne stálo 660 diód zo všetkým čo sa týka osvetlenia? Ja som svoje akva tiež chcel riešiť diódami, ale zdalo sa mi, že to bude slabšie svietiť a je to pomerne nákladné. Z koľkých pásov to máš urobené? Ak sa ti chce odfoť to.

Ahoj ja mam iba led osvetlenie a som nad mieru spokojny.Zatial svietim iba cistou bielou, ale chystam sa to doplnit kuskom modrej.Co sa tyka ceny viem zohnat vodotesne pasy od 6€/m podla svietivosti(snad vecer stihnem pridat inzerat). Mna to stalo 36€ co nieje vela v porovnani s trubicami.V nadrziach mam zopar foto tak sa pozri, ak budes chciet pofotim aj zapojenie.
Soso
Obrázok užívateľa
soso

Images: 0
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod soso » Pon 10. Okt 2011 21:17:44

Cafte,
takze pripajam zopar fotiek mojeho akva, resp. "instalacie" led pasov. Nieje to ziadna profi praca, ale myslim si ze tym rybam je to fuk :D. Fotky su robene v tme a telefonom, takze kvalita nic moc :(.
...inzerat pridam neskor, az budem mat 50 prispevkov

soso
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
soso

Poslaťod bekefy » Pon 10. Okt 2011 21:28:43

Ja som objednal od SOSO 5m-ovy pasik co ma na 5m 600 diod za 40 € a este metrovy pasik modrych diod co ma na meter 60 diod.
Takze dokopy mi to vyslo 48 €. Podla mna to neni az taka velka polozka. Ma to obojstrannu nalepku, je vodotesny, priamo som nalepil na krytku akvaria, som dal 3 pasy a medzi som dal cca. 8cm medzeru. Zdroj som tam dal starsi zdroj z pocitaca takze to som mal doma.
Obrázok užívateľa
bekefy

Has thanked: 21 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod bekefy » Pon 10. Okt 2011 21:38:41

huhu píše:
bekefy píše: Presnejšie 600 studených bielych a 60 modrých.

Fest sa mi to aqua paci :)
Na obr svietis aj s bielimi aj s modrymi sucasne? Ci modre su len na prisvietenie?

vdaka
ano sucastne aj biele a modre
Obrázok užívateľa
bekefy

Poslaťod perchess » Štv 13. Okt 2011 14:19:46

Chcel by som sa spýtať, aké máte skúsenosti s LED osvetlením v súvislosti s výskytom rias a siníc v akvárku a rastom rastlín. To znamená, či pod LED svetlom nerastú vo zvýšenej miere riasy alebo sinice, a či pod ním rastú rastliny. Uvítal by som odpovede hlavne tých, ktorí máte LED osvetlenie funkčné dlhodobo, tj. min 6 mesiacov (za tú dobu by sa malo niečo prejaviť) a predtým ste svietili trubicami, takže to viete porovnať.

Tiež sa chcem spýtať či existujú LED s rôznym tepelným spektrom (studená biela, teplá biela a pod.) tak, ako existujú trubice.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod soso » Štv 13. Okt 2011 14:51:04

perchess píše:Chcel by som sa spýtať, aké máte skúsenosti s LED osvetlením v súvislosti s výskytom rias a siníc v akvárku a rastom rastlín. To znamená, či pod LED svetlom nerastú vo zvýšenej miere riasy alebo sinice, a či pod ním rastú rastliny. Uvítal by som odpovede hlavne tých, ktorí máte LED osvetlenie funkčné dlhodobo, tj. min 6 mesiacov (za tú dobu by sa malo niečo prejaviť) a predtým ste svietili trubicami, takže to viete porovnať.

Tiež sa chcem spýtať či existujú LED s rôznym tepelným spektrom (studená biela, teplá biela a pod.) tak, ako existujú trubice.

Ahoj,
nesplnam sice tvoje podmienky (ledky mam cca 4m), ale aj tak ti napisem moje skusenosti s riasami.
Mne sa cca po mesiaci od nasadenia prvych ryb zacala vytvarat na kamenoch (ale iba s prednej strany) hneda riasa. Podla mna je u mna problem aj v tom, ze akvarko nemam velmi vhodne umiestnene, nakolko ho mam oprati oknu (cca.5m), okno je na vychod. Po tom ako sa nam teraz zacali skracovat dni, hneda riasa je na ustupe.Aj napriek tomu chcem ledky doplnit o jeden pas modrej, zatial svietim iba studenou bielou. Rastliny v akva zatial nemam, ale v dohladnom case planujem.
Na tvoju otazku ohladom spektra - ano existuju ledky s roznym spektrom(studená biela, teplá biela,modra, zelena, cervena..., ich kombinaciou si mozes vytvorit vlasne spektrum).Taktiez existuju tzv.RGB pasy, kde si mozes spektrum namiesat podla seba - s tymto vsak osobnu skusenost nemam.
soso
Obrázok užívateľa
soso

Poslaťod perchess » Pia 14. Okt 2011 19:41:04

Díky, soso, za odpveď. Krátko po dopísaní príspevku som si klikol na tvoj inzerát, kde som sa dočítal všetky technické parametre, ale môj príspevok už nešiel editovať.
Som však stále zvedavý vaše na postrehy ohľadom tvorby rias.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Been thanked: 26 times

Poslaťod bekefy » Ned 18. Dec 2011 21:25:59

Už cca. 2 mesiace mám iba LED osvetlenie a som nadmierne spokojný, všetko je ok, a riasov nie je viac, mám ako som mal pri žiarivkách, ja aj predtým som mal rastliny (viď.obrázky http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=26&t=857&start=30) sem tam sa mi vyskytli bodky na skle z vnútra ale to som mal aj predtým.Na kameňoch tiež nevidno že by boli veľmi zarastené.
Summa sumárum je som 100% spokojný.
Obrázok užívateľa
bekefy

Poslaťod Rado » Pon 19. Dec 2011 7:45:57

Tiež sa už neviem dočkať. Mám u Sosa objednané ledko. Čo som skúšal zatiaľ ledkové osvetlenia v žiarovkách , tak to bolo ok, ibaže to bolo veľmi vysoké, tak idem do pásov, sú tenké, takže sa ľahšie vpracú do krytu.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod mlaka » Pon 19. Dec 2011 16:48:16

Tak na to som zvedavý, potom daj info ako Ti to dopadlo s LED.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Been thanked: 8 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia