Kreveti koktail - moja skusenost

Diskusia o kŕmení cichlíd

Kreveti koktail - moja skusenost

Poslaťod jaro » Pon 13. Dec 2010 16:06:06

Ahojte,
dnes som sa konecne odhodlal k vlastnej vyrobe krmiva pre moje rybky (Frontikov) a to krevetieho koktailu.
Recept som nasiel na nete (mozno ho poznate).
- 1kg celych kreviet - kupil som v korejskom obchode, musia byt cele aj s hlavami a vsetkym. Moje mali asi tak do 5cm
- 1kg zeleneho mrazeneho hrasku
- 2 polievkove lyzice spirulinoveho prasku (mam z jednej akvaristiky) 100% spirulina, bez pridavkov
- 100g zelatinoveho prasku - rastlinneho povodu (kukurica)
- 10ml tekuteho multivitaminu pre rybky
+ dva male strucky cesnaku, ktore som pretlacil na jemnu pastu ako prevenciu proti chorobam
Hrasom som s krevetkami roztopil, ale nie celkom s rucnym ponornym mixerom rozmixoval na jemnu kasu, potom su k tomu prihodil spirulinu a vitamin+ten cesnak a znovu premiesal mixerom. Nasledovala priprava zelatiny podla navodu v 1,5litry vody, ktoru som nechal na miernom ohni a nasledne postupne pridal pripravenu masu, ktoru som priamo v hrnci zase miserom rozmiesal. Nasledne som to iba ponalieval do blistrov, ktore som si odkladal (z mrazeneho krmiva, malych jogurtov a cca 1/2 som vylian na plech - vsetko som dal na balkon vychladit-ved teraz fajne mrzne :mrgreen: . Blistre sup do mikrotenovych sackov a mrazaku. Z plechu som ztuhnutu hmotu pokrajal a dal do mikrotenovych sactov a tiez sup do mraznicky.
Je to celkom dost velke mnozstvo a podla mna mi to vydrzi min. 1/2roka (samo budem krmivo striedat, nie davat len kokteil, okrem toho vdaka 1kg tych kreviet to ani nie je najlacnejsie, ale co uz ked mam diagnozu :crazy: ).
Tiez som pred mrazenim dal ochutnat kamoskam v AQ a bol som dost prekvapeny ako im chutilo - takze som spokojny, ale bolo to dost pracne (aspon pre mna).
Tak, ci tak odporucam!!!

pripajam foto vysledku
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Naposledy upravil jaro dňa Uto 14. Dec 2010 12:27:12, celkovo upravené 3
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Re: Kreveti koktail - moja skusenost

Poslaťod heno96 » Pon 13. Dec 2010 18:53:00

To máš pre mäsažravé alebo to môžu aj malawi ?? konkrétne mbuny
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Rostratus » Pon 13. Dec 2010 20:04:39

Ahoj Jaro, keby si mal k tomu niekoľko fotografií ako si to robil, tak môžeme z toho urobiť článok a vložiť ho na portál.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Rasto_2001 » Pon 13. Dec 2010 20:41:44

admin ma predbehol :-D
fakt nejake fotka by bodla, aspon konecny produkt, typujem ale ze to nebude velmi vhodné krmivo pre rastlino zravé cichlidy ze
Rasto_2001

Been thanked: 7 times

Poslaťod jaro » Pon 13. Dec 2010 21:24:38

Konecnu fotku mozem spravit, ako je to v tych blistroch - vyzera to skoro ako z obchodu (asi budem zivnostnik :lol: )
pre rastlinozrave to asi nie je, lebo je tam ta krevetka, ako zaklad, hrasok sice tiez a spirulina pre lepsie sfarbenie + vitaminy + zabudol som, ze som tam dal 2male strucky cesnaku, ktore som pretlacil ako prevenciu/dezinfekciu (co som odkukal z inych receptov)
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rasto_2001 » Pon 13. Dec 2010 22:10:37

myslel som si že to tak bude, mam mrazenú potravu čisto pre rastlinožravé cichlidy origoš z obchodu no aj tak sa mi raz stalo že keď som tam dal jednu kocku tak potom mi upchalo jednu rybu no a potom čo ju nafuklo tak pošla .... od ftedy viem že opatrne s mrazenou stravou ...
Rasto_2001

Been thanked: 7 times

Poslaťod Blade-o » Uto 02. Aug 2011 18:45:03

fajn recept :) este by sa hodila cena vsetkeho co stalo a konecna cena a konecne mnozstvo alebo vaha :)
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia