Ahojte,
dnes som sa konecne odhodlal k vlastnej vyrobe krmiva pre moje rybky (Frontikov) a to krevetieho koktailu.
Recept som nasiel na nete (mozno ho poznate).
- 1kg celych kreviet - kupil som v korejskom obchode, musia byt cele aj s hlavami a vsetkym. Moje mali asi tak do 5cm
- 1kg zeleneho mrazeneho hrasku
- 2 polievkove lyzice spirulinoveho prasku (mam z jednej akvaristiky) 100% spirulina, bez pridavkov
- 100g zelatinoveho prasku - rastlinneho povodu (kukurica)
- 10ml tekuteho multivitaminu pre rybky
+ dva male strucky cesnaku, ktore som pretlacil na jemnu pastu ako prevenciu proti chorobam
Hrasom som s krevetkami roztopil, ale nie celkom s rucnym ponornym mixerom rozmixoval na jemnu kasu, potom su k tomu prihodil spirulinu a vitamin+ten cesnak a znovu premiesal mixerom. Nasledovala priprava zelatiny podla navodu v 1,5litry vody, ktoru som nechal na miernom ohni a nasledne postupne pridal pripravenu masu, ktoru som priamo v hrnci zase miserom rozmiesal. Nasledne som to iba ponalieval do blistrov, ktore som si odkladal (z mrazeneho krmiva, malych jogurtov a cca 1/2 som vylian na plech - vsetko som dal na balkon vychladit-ved teraz fajne mrzne . Blistre sup do mikrotenovych sackov a mrazaku. Z plechu som ztuhnutu hmotu pokrajal a dal do mikrotenovych sactov a tiez sup do mraznicky.
Je to celkom dost velke mnozstvo a podla mna mi to vydrzi min. 1/2roka (samo budem krmivo striedat, nie davat len kokteil, okrem toho vdaka 1kg tych kreviet to ani nie je najlacnejsie, ale co uz ked mam diagnozu ).
Tiez som pred mrazenim dal ochutnat kamoskam v AQ a bol som dost prekvapeny ako im chutilo - takze som spokojny, ale bolo to dost pracne (aspon pre mna).
Tak, ci tak odporucam!!!
pripajam foto vysledku