Razor píše:Čaute, chcem sa spýtať, aký je najlepší spôsob zvýšenia tvrdosti vody a pH ? Bez toho aby som nemusel kupovať drahé prípravky. Počul som, že sa to zvyšuje sódou bikarbónou, ako upravujete vodu ? mam cca 400L akva a pH niečo cez 7,6 ale chcem to zvýšiť nad 8. Koľko sódy, alebo niečoho iného dávkovať, a či to rybám nejako neuškodí ked sa náhle zmení pH a tvrdosť ? Za odpovede dakujem.
peter-trnava píše:Razor píše:Čaute, chcem sa spýtať, aký je najlepší spôsob zvýšenia tvrdosti vody a pH ? Bez toho aby som nemusel kupovať drahé prípravky. Počul som, že sa to zvyšuje sódou bikarbónou, ako upravujete vodu ? mam cca 400L akva a pH niečo cez 7,6 ale chcem to zvýšiť nad 8. Koľko sódy, alebo niečoho iného dávkovať, a či to rybám nejako neuškodí ked sa náhle zmení pH a tvrdosť ? Za odpovede dakujem.
Urob si vlastny test na 1-2 litorch vody a budes vediet na com si. Podla vysledku prepocitas potrebu na cele akva.
pigeon píše:tak dlho som vahal s tym ci to sem vlozim alebo nie,no nakoniec som sa rozhodol ze sa podelim svami o moju,,skusenost".asi pred cca 3 tyzdnami mi v chovni odpojili vodu z dovodu prerabania vedenia,myslel som si ze pridem o vacsinu mojich ryb no prave naopak.vodu som neodkaloval uz cca 25dni(a to ryby boli zvyknute na tyzdnove odkalovanie cca 30% objemu nadrzi),samozrejme filtre boli cistene kazdych 7 dni,ryby to znasaju vyborne sam som sa cudoval,dokonca sa aj vytieraju.cakam vase poritivne alebo kladne dotazy
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 35 hostia