Krevetarium - mate niekto?

Diskusia o akváriových rybách, ktoré nepatria do skupiny cichlíd

Re: Krevetarium - mate niekto?

Poslaťod kofola » Pon 11. Júl 2011 12:06:45

mas pravdu. :yes
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Matej » Pon 11. Júl 2011 21:41:31

Razor píše:Tak oni tam nahádzu veci, aby bolo všetko a az ked si to clovek kupi vidi kde to ma nedostatky, kazdopadne ale je to dobre riesene kreveterium a ked som ho kupoval už som vedel, že tam je taky prd ohrievač, ale budem ho určite meniť. A ozaj nejaka aktualna foto by nebola ? Rad by som sa pokochal.

Nemam fotku, ale neni som s tym ani spokojny budem musiet spravit nejake upravy, niektore rasltiny sa nechytili zato riasa sa chytat dobre. Ked spravim udrzbu potom to odfotim.

Inak ano, tento set je dobry a za dobru cenu, len ten ohrievac si mohli odpustit - ja idem napriklad uplne bez neho a funguje je to v pohode.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod bobo242 » Uto 12. Júl 2011 6:25:39

Matej píše:
Razor píše:Tak oni tam nahádzu veci, aby bolo všetko a az ked si to clovek kupi vidi kde to ma nedostatky, kazdopadne ale je to dobre riesene kreveterium a ked som ho kupoval už som vedel, že tam je taky prd ohrievač, ale budem ho určite meniť. A ozaj nejaka aktualna foto by nebola ? Rad by som sa pokochal.

Nemam fotku, ale neni som s tym ani spokojny budem musiet spravit nejake upravy, niektore rasltiny sa nechytili zato riasa sa chytat dobre. Ked spravim udrzbu potom to odfotim.

Inak ano, tento set je dobry a za dobru cenu, len ten ohrievac si mohli odpustit - ja idem napriklad uplne bez neho a funguje je to v pohode.

nie vzdy sa vsetky rastliny uchytia - rastliny proti sebe "bojuju" chemickymi zbranami a tym padom v takom malom mnozstve vody sa dari len 1-2 druhom. najlepsie je dat ku krevetkam len javsky mach napr na koren, jeho struktura vytvara velku plochu na lozenie (v podstate akokeby si mal 3x vacsie akvo), mozu sa v nom skryt a donekonecna sa v nom hrabat a aj ked sa rozrastie a vytvara "vetvicky" aj dobre vyzera..mne sa len mach osvedcil najlepsie.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Razor » Uto 12. Júl 2011 7:47:22

Bobo vyzerá to super, ten filter od Dennerle vyzerá skvelo len je troška drahší. Ako vidím tak máš tam aj hnedovku krídlatú a nejaký druh rodu Cabomba. Inak ja som rozmýšlal nad Echinodorus tenellus, nejakým druhom menších kryptokorín + jávsky mach. A budem do vody pridávať ešte list mandlovníka morského, ten je vraj super na úpravu vody a krevety z neho zbierajú aj baktérie.
Obrázok užívateľa
Razor

Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod bobo242 » Uto 12. Júl 2011 7:59:41

Razor píše:Bobo vyzerá to super, ten filter od Dennerle vyzerá skvelo len je troška drahší. Ako vidím tak máš tam aj hnedovku krídlatú a nejaký druh rodu Cabomba. Inak ja som rozmýšlal nad Echinodorus tenellus, nejakým druhom menších kryptokorín + jávsky mach. A budem do vody pridávať ešte list mandlovníka morského, ten je vraj super na úpravu vody a krevety z neho zbierajú aj baktérie.

casom som camombu vyhodil a microsorium som nechal ale nejako sa mu nedarilo..ale mach - povodne som dal na koren asi 10 cm chumac :O (akvo ma s.40cm). listy mandlovnika, duba, jelsove sisky - vsetko je pre nich vyborne. ten filter nic moc ale.. vyzera dobre ale funkcne na prd - maly filtracny objem - rychlo sa zaniesol, a pri vyberani, kedze pricucky su kvalitne, nesiel lahko dolu, takze som s tym zakazdym bojoval a zakalil vodu. uz ho tam nemam (fotky su starsie). dal som externy - je to praktickejsie a nezabera to miesto v nanoakve.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Matej » Uto 12. Júl 2011 22:57:07

bobo - mach to je tutovka, sam som ho chcel ale zrovna v predajni kde som nakupoval ziadny nemali. A teraz som to akva tak zanedbal az strach, musim si na to najst trosku casu a dat to do formy aku si zasluzi :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Predchádzajúci

Späť na Všeobecná diskusia o akváriových rybách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia