Stero píše:Ja osobne som zastávam dnes už názor že takéto riešenie je najmenej účinné. Sám mam vo svojom Malawi vlepený filter za pozadím a musím povedať že stavať aq dnes tak nato kašlem.
1) uberá to priestor v AQ - Podstatný argument
2) Pri každom čistením - vyberaní molitanu mi samozrejme gro bordelu vypláva nespať do komory - takže musím tam mať hadicu ktorá odčerpáva bordel von z aq - pri vyberaní materiálu.
3) Tým že je to otvorený systém tak tam nieje podtlak ako pri kanistroch a teda ak sa zanesie prvá vrstva tak sa výrazne zníži výkon.
4) Áno môže sa stať že ti vysaje z poslednej komory všetku alebo značnú časť vody pri zanesení filtračných médii - keď sa zníži priepustnosť hmoty. - Mne sa to stáva keď je čas na čistenie filtrov.
Perlička - je neskutočne náročne vyberať mali molitan zo zadnej časti úzkej komory pokiaľ máš silnejšiu ruku a ešte k tomu nemáš z boku prístup. ( Ja napr svoju "drobnú" rúčku nevopchám do komory a to má moja komora veľkosť 15 x 15 cm
Ja osobne by som isto odporúčal kanister. Pri dnešných cenách keď kúpiš pre svoje AQ filter za 60- 80€ (vlepený ťa bude stáť to isté) nemá vyznám uberať priestor, stažovať si údržbu a čistenie filtra.
Skús porozmýšlať
Je mi jasné, že kanister tým nenahradím, ale mám jeden zásadný problém. Filter by som musel mať vedľa akva, ale problém je v tom, že máme doma malého fyškusa, ktorý keby sa mi pohral z hadičkami, tak by mohla vzniknúť pohroma. O vonkajšom filtry preto nemôže byť ani reč. Vedel by som si predstaviť
EHEIM professionel 3, ale bohužiaľ teraz sa to nedá. Keby to bolo iba o peniazoch, tak neváham.