Import ryb

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Import ryb

Poslaťod Jirkaa » Štv 19. Nov 2009 21:17:47

no jo .. jenze taky pocitej ze nektere ryby se proste rozmnozit nepodarilo .... :) .... jako treba nejake L sumce ... :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod stiff » Štv 19. Nov 2009 21:27:40

Jirkaa píše:no jo .. jenze taky pocitej ze nektere ryby se proste rozmnozit nepodarilo .... :) .... jako treba nejake L sumce ... :)

To hej, niekde iná možnosť nie je.. Ja som mal 2ks panaque nigrolineatus a obidva mi pošli :| jeden vydržal 2 mesiace a druhý 4. Pekné boli...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Jirkaa » Štv 19. Nov 2009 21:50:59

stiff píše:
Jirkaa píše:no jo .. jenze taky pocitej ze nektere ryby se proste rozmnozit nepodarilo .... :) .... jako treba nejake L sumce ... :)

To hej, niekde iná možnosť nie je.. Ja som mal 2ks panaque nigrolineatus a obidva mi pošli :| jeden vydržal 2 mesiace a druhý 4. Pekné boli...

jj L109 jsou krasne ryby ... mel jsi v akvu vse co potrebovaly ? ... koreny atd ?? ... spravne jsi krmil ??
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod hladkyp » Uto 31. Máj 2011 21:33:20

Venuje sa na slovensku niekto tomuto dovozu? Viem že Fulier niečo vozí, ale asi iba pre svoj odchov.
Pokial by sa mi čisto teoreticky podarilo zohnať od dvoch rôznych chovateľov F1 samca a samicu dali by sa pri odchove dosiahnuť podobné ako v prírode ? Myslím vyfarbenia a stavba tela.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod kofola » Str 01. Jún 2011 6:14:28

Kód: Vybrať všetko
http://www.tanganyika.sk/
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod jusko » Str 01. Jún 2011 10:03:35

Myslím že zohnať divoké nieje problém, ale kde máš istotu, že sú divoké - už to tu bolo niekde rozoberané.
Ide pri tom o pekný biznis, tak komu by si veril, že neklame? Ako 100% zistíš, že sú WILD?
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod perchess » Str 01. Jún 2011 13:32:09

jusko píše:Myslím že zohnať divoké nieje problém, ale kde máš istotu, že sú divoké - už to tu bolo niekde rozoberané.

No zistiť to nemáš ako, a keď sa jedná o mladé jedince, tak to nezistí žiaden profesionál. 100% istotu máš iba v dvoch prípadoch:
1. keď si ich pôjdeš naloviť sám :sun
2. keď sa jedná o druh, ktorý sa v zajatí ešte nikomu nepodarilo rozmnožiť. Lebo keby sa niekomu podarilo rozmnožiť nejaký druh ako prvému, bol by okolo toho riadny rozruch a tie odchovy by s hrdosťou ponúkal ako odchovy a určite drahšie ako odchyty (wild).

jusko píše:Ide pri tom o pekný biznis, tak komu by si veril, že neklame?

Seriózny obchodník alebo chovateľ nemá dôvod klamať. Veď mnohokrát sú odchovy drahšie ako odchyty (aspoň pri juhoamerických druhoch). Naviac ak by sa niekto takto snažil zarobiť viac, a sa mu na to príde, tak ho roznesú po fórach a už by mu nikto neveril ani keby pravdu povedal.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod hladkyp » Str 01. Jún 2011 14:30:19

perchess píše:
jusko píše:Myslím že zohnať divoké nieje problém, ale kde máš istotu, že sú divoké - už to tu bolo niekde rozoberané.

No zistiť to nemáš ako, a keď sa jedná o mladé jedince, tak to nezistí žiaden profesionál. 100% istotu máš iba v dvoch prípadoch:
1. keď si ich pôjdeš naloviť sám :sun
2. keď sa jedná o druh, ktorý sa v zajatí ešte nikomu nepodarilo rozmnožiť. Lebo keby sa niekomu podarilo rozmnožiť nejaký druh ako prvému, bol by okolo toho riadny rozruch a tie odchovy by s hrdosťou ponúkal ako odchovy a určite drahšie ako odchyty (wild).

jusko píše:Ide pri tom o pekný biznis, tak komu by si veril, že neklame?

Seriózny obchodník alebo chovateľ nemá dôvod klamať. Veď mnohokrát sú odchovy drahšie ako odchyty (aspoň pri juhoamerických druhoch). Naviac ak by sa niekto takto snažil zarobiť viac, a sa mu na to príde, tak ho roznesú po fórach a už by mu nikto neveril ani keby pravdu povedal.

V dnešnej dobe sa už nedá veriť nikomu. Každému ide iba o jeho vlastný zisk. :ne Ešte že existujú výnimky , ale tých je málo. :hand
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod hladkyp » Str 01. Jún 2011 14:32:12

Nie že by som chcel kupovať WF, ale dve rôzne pohlavia F1 od odlišných chovateľov by som chcel v budúcnosti odskúšať u nejakého jedného druhu.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Predchádzajúci

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 32 hostia