Jirkaa píše:no jo .. jenze taky pocitej ze nektere ryby se proste rozmnozit nepodarilo .... .... jako treba nejake L sumce ...
stiff píše:Jirkaa píše:no jo .. jenze taky pocitej ze nektere ryby se proste rozmnozit nepodarilo .... .... jako treba nejake L sumce ...
To hej, niekde iná možnosť nie je.. Ja som mal 2ks panaque nigrolineatus a obidva mi pošli jeden vydržal 2 mesiace a druhý 4. Pekné boli...
http://www.tanganyika.sk/
jusko píše:Myslím že zohnať divoké nieje problém, ale kde máš istotu, že sú divoké - už to tu bolo niekde rozoberané.
jusko píše:Ide pri tom o pekný biznis, tak komu by si veril, že neklame?
perchess píše:jusko píše:Myslím že zohnať divoké nieje problém, ale kde máš istotu, že sú divoké - už to tu bolo niekde rozoberané.
No zistiť to nemáš ako, a keď sa jedná o mladé jedince, tak to nezistí žiaden profesionál. 100% istotu máš iba v dvoch prípadoch:
1. keď si ich pôjdeš naloviť sám
2. keď sa jedná o druh, ktorý sa v zajatí ešte nikomu nepodarilo rozmnožiť. Lebo keby sa niekomu podarilo rozmnožiť nejaký druh ako prvému, bol by okolo toho riadny rozruch a tie odchovy by s hrdosťou ponúkal ako odchovy a určite drahšie ako odchyty (wild).jusko píše:Ide pri tom o pekný biznis, tak komu by si veril, že neklame?
Seriózny obchodník alebo chovateľ nemá dôvod klamať. Veď mnohokrát sú odchovy drahšie ako odchyty (aspoň pri juhoamerických druhoch). Naviac ak by sa niekto takto snažil zarobiť viac, a sa mu na to príde, tak ho roznesú po fórach a už by mu nikto neveril ani keby pravdu povedal.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 26 hostia