Marcus84 píše:stiff píše:Ahoj a vitaj na portáli . Krásna nádrž aj ryby , vidím že sa u teba udomácnili, tak nech sa im darí a rýchlo rastú..
Dík. Vypada že ano. Satanoperci sa už trošku osmelili a plávaju. Inač vypadá že to predsa len bude párik.
Čo sa týka tej vody stale s tým bojujem. Z vodovodu mi ide kH 8 a PH 7,3. Podarilo sa mi stiahnuť na PH 6,7 ale postupne mi ide hore. Asi sa nevyhnem osmóze.
Inač doma mi ide voda kH 8 a PH 7,5 a v aqua bez osmozi mám vodu kH 4,5 a PH 6,7. Planujem pridať aj toto aqua na cichlidportal
Stero píše:Krásna nádrž, krásne ryby jednoducho sen milovníka JA cichlíd. Ak máš fotky z výstavby nádrže bolo by vcelku zaujímave pozrieť si ako je vyriešený ten obchvat stĺpa. Ja osobne ti musím
stiff píše:Marcus84 píše:stiff píše:Ahoj a vitaj na portáli . Krásna nádrž aj ryby , vidím že sa u teba udomácnili, tak nech sa im darí a rýchlo rastú..
Dík. Vypada že ano. Satanoperci sa už trošku osmelili a plávaju. Inač vypadá že to predsa len bude párik.
Čo sa týka tej vody stale s tým bojujem. Z vodovodu mi ide kH 8 a PH 7,3. Podarilo sa mi stiahnuť na PH 6,7 ale postupne mi ide hore. Asi sa nevyhnem osmóze.
Inač doma mi ide voda kH 8 a PH 7,5 a v aqua bez osmozi mám vodu kH 4,5 a PH 6,7. Planujem pridať aj toto aqua na cichlidportal
Skúsil by som nasadiť plávajúce rastliny (Pistia, Lemna, Limnobium.. - Perchess daj nejaké info.. ), to KH a pH nie je až také hrozné a tie rastlinky by tomu mohli pomôcť... Svetla tam máš dosť ako som si všimol.. Najlepšie na znižovanie pH sa mi osvedčili jelšové šišky v kombinácii s mandľovníkovým listom (do pančuchy..). Ak by to ďalej stúpalo, potom by som išiel do RO, hoci pre takýto veľký objem to bude dosť nepríjemné technicky riešiť, lebo to akva je v podniku..
paloi píše:Marcus, tak akosi nenápadne by si mohol aspoň naznačiť, kde ten podnik hľadať. Pre nás (postihnutých cichlidami) je to takou našou nepísanou "povinnosťou" ísť omrknúť realitu, pokiaľ je prístupná verejnosti a je aspoň v akej-takej dostupnosti od bydliska alebo miesta dovolenky
paloi píše:Ja som písal, že "tak akosi nenápadne"... ale dobre, aspoň je to každému jasné a nebudú doplňujúce otázky.
A mimochodom - aj mne sa ten nápad so zakomponovaním stĺpa do akvárka zdá skvelý.
Marcus84 píše:stiff píše:Marcus84 píše:Satanoperci sa už trošku osmelili a plávaju. Inač vypadá že to predsa len bude párik.
Skúsil by som nasadiť plávajúce rastliny (Pistia, Lemna, Limnobium.. - Perchess daj nejaké info.. ), to KH a pH nie je až také hrozné a tie rastlinky by tomu mohli pomôcť... Svetla tam máš dosť ako som si všimol.. Najlepšie na znižovanie pH sa mi osvedčili jelšové šišky v kombinácii s mandľovníkovým listom (do pančuchy..). Ak by to ďalej stúpalo, potom by som išiel do RO, hoci pre takýto veľký objem to bude dosť nepríjemné technicky riešiť, lebo to akva je v podniku..
Dík za rady. Niečo s tým vymyslím. A dám vedieť. Skúsim tie mangrovníky a rašelinu. snáď to udrží pH v pohode
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia