1400 litrov "juhoamerickej vody"

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa Vám páči toto aqua? ((hodnodte ako v škole)

1
5
71%
2
1
14%
3
1
14%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 7

Re: 1400 litrov "juhoamerickej vody"

Poslaťod kofola » Pon 16. Máj 2011 9:42:15

Krasna "nadrzka". Uz teraz sa tesim ako to bude vyzerat, ked ryby vyrastu. :yes
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod stiff » Pon 16. Máj 2011 9:51:34

Marcus84 píše:
stiff píše:Ahoj a vitaj na portáli :hi . Krásna nádrž aj ryby :yes , vidím že sa u teba udomácnili, tak nech sa im darí a rýchlo rastú..

Dík. Vypada že ano. Satanoperci sa už trošku osmelili a plávaju. Inač vypadá že to predsa len bude párik.
Čo sa týka tej vody stale s tým bojujem. Z vodovodu mi ide kH 8 a PH 7,3. Podarilo sa mi stiahnuť na PH 6,7 ale postupne mi ide hore. Asi sa nevyhnem osmóze.
Inač doma mi ide voda kH 8 a PH 7,5 a v aqua bez osmozi mám vodu kH 4,5 a PH 6,7. Planujem pridať aj toto aqua na cichlidportal

Skúsil by som nasadiť plávajúce rastliny (Pistia, Lemna, Limnobium.. - Perchess daj nejaké info.. :talk ), to KH a pH nie je až také hrozné a tie rastlinky by tomu mohli pomôcť... Svetla tam máš dosť ako som si všimol.. Najlepšie na znižovanie pH sa mi osvedčili jelšové šišky v kombinácii s mandľovníkovým listom (do pančuchy..). Ak by to ďalej stúpalo, potom by som išiel do RO, hoci pre takýto veľký objem to bude dosť nepríjemné technicky riešiť, lebo to akva je v podniku..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Stero » Pon 16. Máj 2011 10:01:17

Krásna nádrž, krásne ryby jednoducho sen milovníka JA cichlíd. Ak máš fotky z výstavby nádrže bolo by vcelku zaujímave pozrieť si ako je vyriešený ten obchvat stĺpa. Ja osobne ti musím :clap :clap :clap :clap
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Marcus84 » Pon 16. Máj 2011 10:36:05

Stero píše:Krásna nádrž, krásne ryby jednoducho sen milovníka JA cichlíd. Ak máš fotky z výstavby nádrže bolo by vcelku zaujímave pozrieť si ako je vyriešený ten obchvat stĺpa. Ja osobne ti musím :clap :clap :clap :clap

V priebehu týždňa dodam fotky aj s výstavby aqua. No trošku sa tu musím zorientovať kam to mam všetko dávať :D
Obrázok užívateľa
Marcus84

Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Marcus84 » Pon 16. Máj 2011 10:38:41

stiff píše:
Marcus84 píše:
stiff píše:Ahoj a vitaj na portáli :hi . Krásna nádrž aj ryby :yes , vidím že sa u teba udomácnili, tak nech sa im darí a rýchlo rastú..

Dík. Vypada že ano. Satanoperci sa už trošku osmelili a plávaju. Inač vypadá že to predsa len bude párik.
Čo sa týka tej vody stale s tým bojujem. Z vodovodu mi ide kH 8 a PH 7,3. Podarilo sa mi stiahnuť na PH 6,7 ale postupne mi ide hore. Asi sa nevyhnem osmóze.
Inač doma mi ide voda kH 8 a PH 7,5 a v aqua bez osmozi mám vodu kH 4,5 a PH 6,7. Planujem pridať aj toto aqua na cichlidportal

Skúsil by som nasadiť plávajúce rastliny (Pistia, Lemna, Limnobium.. - Perchess daj nejaké info.. :talk ), to KH a pH nie je až také hrozné a tie rastlinky by tomu mohli pomôcť... Svetla tam máš dosť ako som si všimol.. Najlepšie na znižovanie pH sa mi osvedčili jelšové šišky v kombinácii s mandľovníkovým listom (do pančuchy..). Ak by to ďalej stúpalo, potom by som išiel do RO, hoci pre takýto veľký objem to bude dosť nepríjemné technicky riešiť, lebo to akva je v podniku..

Dík za rady. Niečo s tým vymyslím. A dám vedieť. Skúsim tie mangrovníky a rašelinu. snáď to udrží pH v pohode
Obrázok užívateľa
Marcus84

Poslaťod paloi » Pon 16. Máj 2011 10:42:52

Marcus, tak akosi nenápadne by si mohol aspoň naznačiť, kde ten podnik hľadať. Pre nás (postihnutých cichlidami) je to takou našou nepísanou "povinnosťou" ísť omrknúť realitu, pokiaľ je prístupná verejnosti a je aspoň v akej-takej dostupnosti od bydliska alebo miesta dovolenky :P
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Marcus84 » Pon 16. Máj 2011 10:53:21

paloi píše:Marcus, tak akosi nenápadne by si mohol aspoň naznačiť, kde ten podnik hľadať. Pre nás (postihnutých cichlidami) je to takou našou nepísanou "povinnosťou" ísť omrknúť realitu, pokiaľ je prístupná verejnosti a je aspoň v akej-takej dostupnosti od bydliska alebo miesta dovolenky :P

Je to v Košiciach v Cassovar Bussines Centre- Žriedľová 11, Reštaiurácia Forma deGusto.
Na 1 poschodí. Ináč - super tam varia :D :D :D :D :D :D :D teda varíme :hi
Obrázok užívateľa
Marcus84

Poslaťod paloi » Pon 16. Máj 2011 11:24:06

Ja som písal, že "tak akosi nenápadne"... ale dobre, aspoň je to každému jasné a nebudú doplňujúce otázky.

A mimochodom - aj mne sa ten nápad so zakomponovaním stĺpa do akvárka zdá skvelý.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Marcus84 » Pon 16. Máj 2011 12:01:36

paloi píše:Ja som písal, že "tak akosi nenápadne"... ale dobre, aspoň je to každému jasné a nebudú doplňujúce otázky.

A mimochodom - aj mne sa ten nápad so zakomponovaním stĺpa do akvárka zdá skvelý.

Sak to bolo nenápadne nie :mrk
Teraz by som ešte trošku inač riešil ten stĺp. Nechal by som tam väčší priestor na plávanie, ale aj tak bez problémov preplávaju. :hmm
Obrázok užívateľa
Marcus84

Poslaťod perchess » Pon 16. Máj 2011 14:09:19

Marcus84 píše:
stiff píše:
Marcus84 píše:Satanoperci sa už trošku osmelili a plávaju. Inač vypadá že to predsa len bude párik.

Dík za rady. Niečo s tým vymyslím. A dám vedieť. Skúsim tie mangrovníky a rašelinu. snáď to udrží pH v pohode

Mandľovníky, Marcus84, nie mangrovníky. Znie to síce podobne, ale ide o odlišné rastliny.
Keď máš pH 6,7 a postupne ti pomaly rastie a KH máš 8, mohli by ti pomôcť tie rastliny čo písal stiff. Ak zrazíš pH a KH ostane neprimerane vysoké v pomere ku pH, tak pH bude postupne stúpať. Takže s pH musíš primerane znížiť aj KH. Keďže KH nemáš nejako extra vysoké, rastliny by ti mohli pomôcť bez toho, aby si používal osmózu. Takže tu sú niektoré tipy na rastliny, ktoré mám odskúšané:
- Limnobium laevigatum :yes
- Pistia stratiotes - tú už nemám, nerástli mi dobre koreniace rastliny. Skúmal som príčinu a dočítal som sa, že Pistia odčerpáva z vody mikroprvky v inom pomere ako napr. Limnobium, a tak sa nedostali koreniacim rastlinám. Po vyhodení pistie sa mi rastliny rozrástli. Ale opakujem, je to len moja osobná skúsenosť, nie všeobecné pravidlo
- Egeria najas - má schopnosť vo zvýšenej miere z vody odčerpávať okrem iného aj uhličitany a iné zlúčeniny vápnika, čím pririodzene znižuje KH, GH a teda aj pH vody (Egeria densa má tú istú schopnosť)
- Hydrocotyle leucocephala :yes
- Riccia fluitans - tú už nepoužívam, lebo odumreté časti klesajú ku dnu, kde robia zbytočný neporiadok. Limnobium či Pistia pláve aj odumretá, a tak ju ľahko zoberieš z hladiny

Existuje isto mnoho ďalších rastlín ktoré by ti mohli pomôcť. Ja mám vyskúšané iba zopár z tých, čo sa prirodzene vyskytujú v južnej Amerike. Momentálne (včera) som z akva vybral všetku Egeriu, lebo sa mi pekne rozrástla Hydrocotyle, ktorá sa mi páči oveľa viac. Takže budem mesiac sledovať ako sa to prejaví hlavne na KH, a keď to bude v norme, ostane akva bez Egerie.

P. S.: Aj ja ťa vítam na portáli, až teraz som si všimol, že si tu nový.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia