bobo242 píše:Ano stiff, stiahnut 1/2 neni problem, to som aj urobil, ale 280 l RO za den nedostanem (max cca 80), a ani by som nemal kde tu vodu dat, takze to musim riesit priebezne - dolievat 50-80 l RO denne. aspon to maju tie rybky postupne a nie naraz. Viem ze to tymto sposobom potrva nejaky cas, ale pri tomto konicku je trpezlivost dobra vlastnost . Hlavne ze to ide dobrym smerom.
perchess píše:bobo242 píše:Ano stiff, stiahnut 1/2 neni problem, to som aj urobil, ale 280 l RO za den nedostanem (max cca 80), a ani by som nemal kde tu vodu dat, takze to musim riesit priebezne - dolievat 50-80 l RO denne. aspon to maju tie rybky postupne a nie naraz. Viem ze to tymto sposobom potrva nejaky cas, ale pri tomto konicku je trpezlivost dobra vlastnost . Hlavne ze to ide dobrym smerom.
A nemôžeš urobiť tak, že vypustíš polovicu nádrže, a denne budeš dopĺňať tých 50 litrov až do plnej kapacity? Osádka čo tam momentálne máš by to v pohode zniesla, len neviem ako by to bolo s filtráciou, či ti môže naplno šľapať aj pri spolovice napustenom akva. Lebo teraz vlastne robíš denne výmenu, takže meníš aj vodu osmotickú.
bobo242 píše:Chlapi caute, voda v akve ma 200 uS, ale pH 7,6. Schvalite mi ked pouzijem nejaku chemiu - pH minus, rasel. vyluhy apod (uvitam konkretny tip)? Uz to vyzera tak ze voda bude po uprave pH vhodna na moj zamer, preto by som sa rad vratil k osadke. Co si myslite o kombinacii diskus red tyrkys 6-8ks a G. sp Tapajos Red Head tiez asi 6-8ks. Pricom tetry atd by zatial ostali jak su. Myslim z hladiska temperamentu, narokov na priestor atd, nie modnosti a obohranosti, tymto vplyvom nepodlieham..dik za rady.
jovan píše:...Sterilitou som mal na mysli to, že dest.voda demi voda ,deion.voda je v podstate riedidlo ktorá riedi látky ňou rozpustené.
Ty si vodu zriedil 1:4,čo od toho teraz očakávaš? Stabilné ph a rast rastlín a v poho ryby? OMYL-nič z toho.Všetku mikroflóru obsiahnutú vo vode si teraz zabil.Zabehnutá voda z akéhokoľvek akvária je živá a dýcha.tvoja je mrtvá...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia