Zriadovanie mini-tanganiky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Filter pre mini-tanganiku

Poslaťod Karpatska » Pon 30. Nov 2009 22:59:09

zdarec
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=4227&highlight=

ten 10 W je môj - je fajn ale musíš mať naplno prietok inak vydáva hluk.

decibel je hlučnosť ale herz je kmitočet v ktorom je tvoj sluch ho schopný počuť. to je 20-20000 Hz, čiže je to v tom rozmedzí a ešte som na googli našiel, že 20-5000 hz je najlepšie počujeme. Toľko k tomu.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Uto 01. Dec 2009 18:35:02

ups...vidis, ja som si nevsimol, som myslel ze to su decibely... :oops:

a vdaka za link :)

Trochu som rozmyslal, a pracovne sa zatial pohravam s napadom urobit rohove 3D polystyrenove pozadie za ktore by sa skryl filter aj ohrievac. Planoval som to tak, ze by som nedal pozadie az uplne ku dnu, ale povedzme 5-7 cm od dna a tym by bol dostatocny priestor na nasavanie vody. Dieru pre vypustovu hadicu samozrejme urobim hore. Dufam, ze chapete z toho chabeho opisu ako to myslim, pokusil som sa prilozit aj nacrt, ale kedze neviem ani trosku kreslit v paintbrushi, tak sa prosim nepotrhajte smiechom (cervene je pozadie, modry gebuz s ciernou gulou filter a to zelene cudo s modrym cudlikom chce byt kus ohrievaca...).

Otazka je, ci to bude dostatocne efektivne riesenie (nasavanie vody, bezpecnost pre ryby) a ci to ma zmysel s tym ohrievacom- teda, ci to bude vyhrievat vodu v celom akva, alebo mi to len prehreje tu malu cast za pozadim...

A aky prietok nastavit na cerpadlo? Bude stacit 300l/hod? "Nevymyje" mi prilis ilny prietok z toho akvacitu vsetky bakterie? (okej, to je pravdepodobne velmi smiesna otazka, ale ja som bio filtraciu nikdy neriesil este, tak preto take hlupe otazky :D )
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Belial » Uto 01. Dec 2009 18:51:24

Riešenie to je v pohode. Spodok pozadia urob ako nejaký chod do jaskyne nech to vyzerá prirodzene. Na tvoje akva by som dal väčší prietok-nech prečerpá obsah nádrže tak 4x za hodinu. No a ten ohrievač ti ohreje celú nádrž, nie len ten kúsok za pozadím. Uf, dúfam, že som na nič nezabudol... :lol:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 01. Dec 2009 18:59:36

uvidime, ako sa to podari s tym "vchodom" do jaskyne, lebo zas nejak extra zrucny nie som, prinajhorsom dam pred to nejaky kamen, aby nebolo vidno kde to konci :D

a v podstate si nezabudol na nic, akurat na tu moju smiesnu otazku o vymyti bakterii, ale ked radis este vacsi prietok, asi sa toho nemusim bat a fakt to bol len paranoidny napad :D

Tak, uz len pozhanat polystyren a mozem zacat :)

Vdaka za rady vsetkym!
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod stiff » Uto 01. Dec 2009 19:11:09

Aldebaran: už trochu neskoro, ale ako si spomínal ten aquael... Ja mám 7ks externých filtrov tejto značky a idú bez chyby. Bez jediného problému. Kupoval som ich na odporúčanie známeho a hlavne kôli cene... Sú to poliaci, ale toto ide skoro všetko vonku , hlavne do USA (aspoň to tak bolo pred niekoľkými rokmi - neviem ako teraz, nesledujem). Takže poruchovosti by som sa u toho bál prinajmenšom asi tak ako aj u ostatných značiek. To len tak na margo, sorry za odbočenie od preberanej témy :D
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 01. Dec 2009 19:20:30

v pohode, lepsie neskoro ako nikdy :)
je pravda, ze tie motorceky co som spominal som mal uz davnejsie, tak sa snad zlepsili :)

Ale co sa tyka tych externych aquaelov, tie som vylucil hned, lebo stoji okolo 100 euracov ten najmensi, a to uz je dost na mna, takze preto. Sice tam pisu ze skvely pomer cena vykon, ale 98 eur je dost...

Takze pokial naozaj na mech/bio filtraciu bude stacit cerpadlo s bioakvacitom za dokopy 15-20 eur plus trocha roboty s kuskom pozadia, idem do toho.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Uto 01. Dec 2009 19:29:55

Aldebaran píše:uvidime, ako sa to podari s tym "vchodom" do jaskyne, lebo zas nejak extra zrucny nie som, prinajhorsom dam pred to nejaky kamen, aby nebolo vidno kde to konci :D

a v podstate si nezabudol na nic, akurat na tu moju smiesnu otazku o vymyti bakterii, ale ked radis este vacsi prietok, asi sa toho nemusim bat a fakt to bol len paranoidny napad :D

Tak, uz len pozhanat polystyren a mozem zacat :)

Vdaka za rady vsetkym!

Ahoj ja som niečo podobné robil tak ak ti to pomôže môžeš sa inšpirovať týmto obrázkom.

Obrázok

V rohu je priestor tak ako ty si chcel na filter a ohrievač. Naspodu je nasávanie do filtra, ktorý je zamaskovaný ako ti Belial radil. Ostatné tu už bolo povedané. Ohrievač či bude v pohode ohrievať akvárium aj keď je v rohu a filtrer by som zvýšil na väčší prietok ako bolo povedané.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 01. Dec 2009 19:41:17

jeej, diky admin. To bude velmi uzitocna pomoc :)
Povodne som myslel, ze dam len cisto taku rovnu dosku ako rohovy kryt (ako som nakreslil), ale ked tak nad tym rozmyslam, snekace aj tak vrchne casti akva nepotrebuju, tak mozno urobim take vacsie pozadie a 5-10 cm od dna necham len cistu dosku aby nebrala priestor pri dne... alebo take L-ko ako admin tu postol. Uvidime, co moje nesikovne ruky zvladnu. Prinajhorsom zapriahnem aj kamosa, ma za sebou 10 rokov vytvarnej a studuje architekturu, snad bude zrucnejsi ako ja :D

Cize len polystyren, epoxidova zivica a piesok a potom to omyt octom a vlepit priesvitnym akva-silikonom do akvarka?
A aka hrubka polystyrenu? bude 10mm stacit?
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Uto 01. Dec 2009 19:52:57

Ja pozadia nelepím iba keď sú robené z modulov. Pekne sa do dá zaprieť o zadnú lištu akvária. Pri rohovom by som to asi pre istotu bodol silikónom. Podľa mňa je lepší čierny silikón ale to je vec názoru. Hrúbka polystyrénu záleží od toho aké hrubé chceš mať výsledné pozadie. 10 cm v pohode postačí. Kľudne stačí aj 5 cm a väčšie skaly dolepíš. Podľa toho čo sa ti bude lepšie robiť.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 01. Dec 2009 20:04:21

hlavne mi ide o to, aby som nezobral prilis vela z aj tak obmedzeneho priestoru dna pre snekace a julidky. Cize u mna bude platit cim tensie, tym lepsie, takze asi 5 cm. Uvidime ako to pojde.Ak by sa to nahodou podarilo, skusim postnut aj fotky.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 50 hostia