Kamene - aké používate druhy ?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Kamene - aké používate druhy ?

Poslaťod mlaka » Sob 09. Apr 2011 17:25:45

Dobrý typ je to kamenárstvo alebo záhradníctvo.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod peter-trnava » Sob 09. Apr 2011 18:31:17

vladko píše:ku kamenom .. vie niekto kde sa da nazbierat vapencovy zvetraly kamen alebo "lavovy" kamen ? take ako maju v hornbachu ci baumaxe? hladam okolie Kosic :) dakujem
(da sa uz som tak bol len si neviem spomenut kde to bolo) :head

Viem ze reagujem neskoro, ale v Zadiely najdes fantasticky tuf. Ak sa ale nemylilm tak je to chranene uzemie. :(
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod peter-trnava » Sob 09. Apr 2011 18:34:48

Matej píše:Akurat sa chystam pridat nejake 2-3 vacsie kamene do akvarka, mam na zahrade peknu zasobu tak pouzijem to :) Netreba to vyvvarit? :) Tie co som daval na zaciatku som nechal v savovom kupeli par dni a potom som ich riadne oplachoval, ale savo teraz nepouzijem ked uz mam v akvarku ryby. Staci ked tie kamene oplachnem vo vode a ocistim kartacom? Bojim sa aby som tam nieco nezavliekol.

Savo na dezinfekciu vody (studne a pod, mylsim ze ma cerveny vrchnak) je idealne na dezinfekciu kamenov, po dokladnom oplachnuti rybam nic nehrozi.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Nawi » Sob 09. Apr 2011 19:01:13

ja osobne vsetko co dam do aqua,vyvarim vo vode do ktorej dam sol+ocot,potom to dokladne oplachne a az tak to dam do aqua.co sa da vyvarit to vyvarim. ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod perchess » Sob 09. Apr 2011 19:40:39

mlaka píše:Dobrý typ je to kamenárstvo alebo záhradníctvo.

Najlepší výber kameňov je v štrkopieskoch (stavebninách) alebo v záhradníctvach - tých čo ponúkajú rôzne doplnky do záhrad. Vyberieš si veľkosť, tvar, množstvo - a za pár drobných. Navyše pri každom máš aj názov, takže hneď vieš či sa ti to hodí a ako ti to ovplyvní chemizmus vody.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Matej » Ned 10. Apr 2011 1:45:41

peter-trnava píše:
Matej píše:Akurat sa chystam pridat nejake 2-3 vacsie kamene do akvarka, mam na zahrade peknu zasobu tak pouzijem to :) Netreba to vyvvarit? :) Tie co som daval na zaciatku som nechal v savovom kupeli par dni a potom som ich riadne oplachoval, ale savo teraz nepouzijem ked uz mam v akvarku ryby. Staci ked tie kamene oplachnem vo vode a ocistim kartacom? Bojim sa aby som tam nieco nezavliekol.

Savo na dezinfekciu vody (studne a pod, mylsim ze ma cerveny vrchnak) je idealne na dezinfekciu kamenov, po dokladnom oplachnuti rybam nic nehrozi.

Stara tema, od vtedy uz su davno v akvarku. Vydrhol som kamene kefou, oblial horucou vriacou vodou z kanvice, potom som to nechal vyschnut... ziadny problem nebol. Kamene predtym som luhoval v save ale ani toto nespravilo ziadny problem.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 56 hostia