Planujem mini-tanganicku nadrz (cca 120 l) so snekacmi (asi multici alebo similis, 8-10 ks) a zopar J. transcriptus, tak sa chcem spytat na to, aky filter by sa tam hodil.
Nechcem vnutorny, kedze su vacsinou male a hlavne zmensia mi uz aj tak dost maly priestor v akva, takze jednoznacne vonkajsi...akurat si neviem rady s tym ze aky.
Eheim-y su vseobecne ospevovane, konkretne mi bol odporucany Eheim Classic 2213, len vraj Eheim nema v Kosiciach dodavatela, viem zohnat len ten uplne prazdny a bez kohutov v Hornbachu, a e-shopy maju nehorazne postovne, takze ich beriem ako uplne poslednu moznost.
Fluval ma nejak neoslovuje, som asi voci nim zaujaty. Navyse, pride mi drahy (teda, aj Eheim je, ale uz ked mam "calovat" tazke ecka, tak radsej Eheim)
Dalej sa este da uvazovat o TetraTec EX600, ale TetraTec-y maju vseobecne rozporuplne referencie ohladom kvality(ak vytopim byt, myslim ze akvarium mi bude velmi rychlo a velmi intenzivne rozbite o hlavu )
A potom je tu JBL CristalProfi e700, ale ten mi pride tiez trosku drahy
A este velka neznama, Sera fil Bioactive 130- vyborna cena a to vratane vsetkych medii a nejakej startovacej chemie, hlavne preto o nej uvazujem. Len o nej nikto nevie a neviem najst skoro ziadne referencie.
Takze, co myslite? Hlavne za informacie/nazory na Seru by som bol extra vdacny
Vopred dakujem za vsetky odpovede:)