Zlozenie ryb Tanganyika 540 litrov

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Zlozenie ryb Tanganyika 540 litrov

Poslaťod peter-trnava » Štv 31. Mar 2011 15:30:35

Ahojte, planujem zrealizovat novu nadrz s rozmermi 180x60x50cm (D-V-S).
Uvazujem o nasledovnom zlozeni ryb (pary/ chovne skupiny):
N.buescheri
A.calvus alebo compressiceps - ake su vyhody/nevyhody jednotlivych druhov?
N.multifasciatus alebo simillis - ake su vyhody/nevyhody jednotlivych druhov?
Nejake ine shellies - parovy druh
Julidochromis transcriptus alebo iny druh tohto rodu?
Cyprichromis alebo Paracyprichromis "do volnej vody""

Vsetky dalsie napady su vitane.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Re: Zlozenie ryb Tanganyika 540 litrov

Poslaťod barny1991 » Štv 31. Mar 2011 15:43:47

A co tak 45ks tropheus duboisi, 8ks multikov 8ks leleupi alebo julidiek. a neaky ten prisavnik 6ks ? mozno aj neake frontozy. to je moj nazor :)
Obrázok užívateľa
barny1991

Been thanked: 2 times

Poslaťod Byk1984 » Štv 31. Mar 2011 17:01:34

Ahoj.No celkom zaujimavy vyber ryb Tanganyiky.druhy sa k sebe hodia vsetky.
Osobne by som vynechal Neolamprologus buescheri a dal viac Cyprichromisou.S toho vyberu co si napisal by som to ja robil takto:
Altolamprologus calvus/compressiceps - 4ks
Neolamprologus simillis - minimalne 10ks a maximalne 20ks
Julidochromis druh???? - Nazaciatok 10ks mladych jedincov a nechal vytvorit pary.V takom akvariu sa 2-3 pary budu citit dobre.Zvysne by si predal,alebo podaroval,alebo aj enchal.Mne 11ks Julidochromis Marlieri v pohode fungovalo v 260L nadrzi rozmerov 120*40*55vyska a mal som tam 2 pary co sa my pravidelne vytierali
Cyprichromis???Paracyprichromis??? Ja by som volil nejaky druh Cyprichromisou.Su o nieco mensie ako Paracyprichromisy a do tvojej nadrze skupinu aspon 25ks aj 30ks by sa dalo v pohode
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod peter-trnava » Štv 31. Mar 2011 17:46:39

Dakujem za nazory. :clap
Tropheusy su nadherne ryby ale viac na lakaju lamprologusy a cyprichromisy :lol:
Uvazoval som nad mensim poctom ryb ako spominate ale o to lepsie :beer
Nadrz bude mat prepad do cca 100l biofiltra takze pri pravidelnej vymene vody to moze fungovat celkom dobre.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod barny1991 » Štv 31. Mar 2011 19:00:20

ja mam tiez neolamprologusi a poviem ti ze niekedy az neverim kolko piesku dokazu preniest prekopat a ako sa predvadzat a "nafuknut" ked sa samce dvaja predvadzaju. su to fascinujuce ryby ja teraz zakladam taktiez nove akva kde neolamp.leleupi premiestnim ale pojdu tam tropheusi a neake julidky asi :) ale tie tropheusi su fascinujuce a strasne krasne ryby.preco ich nechces ? :)
Obrázok užívateľa
barny1991

Poslaťod Matej » Štv 31. Mar 2011 19:33:32

No ked chces druhy ktore si spominal tak ja by som skusil nieco taketo, islo by mi hlavne o co najvacsiu druhovu pestrost :

- mas velke dno takze kludne by som si dal dva druhy snekacov, na jednu stranu similisy alebo multifasciatusy, su na pohlad skoro rovnake cize si vyber ktory, na druhy koniec akvaria mozes skusit trebars nejaky vacsi druh, lamprologus ocelatus gold napriklad ... druhov je viacero na vyber :) Ale nadal by som az 20 ale tak po 5-6 z kazdeho druhu - tych ocelatusov aj menej.

- calvusy si mozes tiez dat dajme tomu tiez dva druhy, z kazdeho par - gold head a black pectoral

- julidochromisy - tam suhlasim s bykom, 2-3 pary tam budu stacit, akurat ze to pri mladych nevyberies cize bud na nahodu alebo ako ti radil, viac kusov a potom preriedit ked sa bude dat urcit pohlavie

- cyprichromis alebo paracyprichromis bude do stlpca dobra ryba, tam ti vojde pekne hejno, daju sa niekedy najst aj albino verzie, to by som skusil pomiesat s normalnymi

- co by si povedal este na nejake Neolamprologus pulcher? zopar kusov by tam voslo ak nedas moc tych paracyprichromisov

- a k tomu samozrejme nejake prisavniky -mozes zase skusit napriklad klasicke tmave a gold pomiesat

Myslim ze toto by vyzeralo velmi dobre, uz len doladit pocty :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod barny1991 » Štv 31. Mar 2011 20:43:03

mne by sa tam aj tak najkajsie vynímalo 60x tropheus kiriza :) a hovorte si co chcete ! :D :claps:
Obrázok užívateľa
barny1991

Poslaťod peter-trnava » Štv 31. Mar 2011 20:52:00

Tropheusy su nadherne ryby, ale nechcem ich pretoze nechcem monokulturu a pri vybere ich spolubyvajucich mam obmedzene moznosti. Samozerjme v kontexte druhov ktore som menoval vyssie.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod peter-trnava » Štv 31. Mar 2011 21:35:51

2 Matej:
Povodne som uvazoval ako ty, mat co najpestrejsiu nadrz. V pribehu casu som sa priklonil k rozhodnutiu mat menej druhov vo vacsich skupinach tj
20ks cyprichromis
20ks paracyprichromis
10-12ks A.calvus, uvazujem o dvoch formach (black & white) ale nie som este rozhodnuty
8-10 multikov
1+1 L.ocelatus / stale nie na 100%
6-8 julidochromis, asi transcriptus, marlieri Gombe alebo ornatus
1+1 N.beucheri

Akva pride mozno az buduci tyzden takze mam stale dostatok casu na rozne kombinacie :D
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod Matej » Štv 31. Mar 2011 22:10:55

peter-trnava píše:2 Matej:
Povodne som uvazoval ako ty, mat co najpestrejsiu nadrz. V pribehu casu som sa priklonil k rozhodnutiu mat menej druhov vo vacsich skupinach tj
20ks cyprichromis
20ks paracyprichromis
10-12ks A.calvus, uvazujem o dvoch formach (black & white) ale nie som este rozhodnuty
8-10 multikov
1+1 L.ocelatus / stale nie na 100%
6-8 julidochromis, asi transcriptus, marlieri Gombe alebo ornatus
1+1 N.beucheri

Akva pride mozno az buduci tyzden takze mam stale dostatok casu na rozne kombinacie :D

To je nejako moc ryb na tu nadrz nie? :)
20+20+10+2+8+2=62 ... zlahka prerybnene, ale su tam male snekace tak to bude tak na hrane :)

Este by ma zaujimalo co budu robit dospele calvusy s multikmi, multici su tusim najmensie alebo jedny z najmensich snekacov, calvusy si radi daju rybku (hlavne poter) na spestrenie ... no uvidis ako to dopadne :) 12 dospelych calvusov to uz bude slusna utocna sila :)

Inak, v podstate si zostal pri tom mat viacej druhov - pises 6-7 druhov - cize to bude peste dost :) Este je par dalsich druhov co by si mohol zvazit, leleupi, cilindrichusy a podobne... vsetko ryby co sa drzia pri dne a v kamenoch, urcite ich poznas tiez.

Ja som zase povodne isiel po malo druhoch a velkej skupine, naladoval som tam 50 duboisov a postupne som pridaval dalsie druhy pretoze sa mi to ako jednodruhove prestalo pacit :) Keby som robil osadku nanovo, tak sa urcite zameriam na co najvacsiu pestrost. Predsa len akykolvek druh sa casom opozera :)

Kazdopadne podla mna planujes peknu zostavu, tieto tanganicke druhy su pekne a zaujimave. :yes Som zvedavy na konecnu zostavu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 90 hostia