konfliktus píše:ako rychlo ? a viete co by som rad este vedel ? pri vymene vody mi klesla teplota z 25 na 20 stupnov neni to zle pre ryby??? a zostalo mi zase kalne nie moc ale to mi pride ako chlor z vody alebo nieco take
Smaily píše:Chcel by som sa opýtať, včera som prerábal moje krevetárium a premiešal som podklad čo som tam mal (je to mix jemného piesku, drobného štrku a hrubého štrku - predtým to bolo navrstvené od najjemnejšieho smerom hore). Voda mi ostala strašne zakalená (asi pieskom, zrejme v ňom ostalo stále veľa jemných častíc), čakal som, že to klesne rýchlejšie, ale ide to dosť pomaly, mám inú možnosť ako čakať?? alebo mám vodu odčerpať a napustiť novou (ale zas prídem o zabehnutú vodu), aj ked v piesku a vo filtri by malo ostať dost bakterií. Filter som nechal pustený aby mi v ňom všetko "nevydochlo". Bojím sa, že voda ostane taká ako je, že sa to neusadí...
...viem že asi nejde o Syndróm novozaloženého akvária ale nenašiel som lepšiu tému...
diiiik
perchess píše:Filtruj, filtruj a.... filtruj.
Budem hádať: pri zakladaní si použil nejaký obohatený substrát (staré dno a pod.) alebo si použil piesok s veľmi jemnými čiastočkami, až prachovými (klasický nepreosiaty piesok zo stavebnín)....
Smaily píše:to mi je jasné, že neźmýkať pod kohútikom
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia