Syndróm novozaloženého akvária

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Syndróm novozaloženého akvária

Poslaťod konfliktus » Pia 11. Feb 2011 21:07:25

no tak to je sila ze takto stuhnu to som si nemyslel :)
konfliktus

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod Matej » Sob 12. Feb 2011 23:47:34

konfliktus píše:ako rychlo ? :) a viete co by som rad este vedel ? pri vymene vody mi klesla teplota z 25 na 20 stupnov neni to zle pre ryby??? a zostalo mi zase kalne nie moc ale to mi pride ako chlor z vody alebo nieco take

Ten zakal by mal zmiznut tak za den, ak je to len zvyreny bordel z dna tak zalezi na filtracii ale do druheho dna by to malo byt prec.

z 25 na 20 stupnov to je dost velka zmena, to rybam urcite nejako neprospieva - je to taky maly sok. Pri vymene vody sa mas snazit zachovat priblizne tu istu teplotu. Proste si nastav taku vodu ktora je teplotne priblizne rovnaka, davaj pozor aby si ale nenapustal vodu teplejsiu. Radsej o trochu chladnejsiu ako teplejsiu. Cital som vo viacerych zdrojoch ze teplejsia voda je horsia.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Smaily » Uto 29. Mar 2011 11:23:08

Chcel by som sa opýtať, včera som prerábal moje krevetárium a premiešal som podklad čo som tam mal (je to mix jemného piesku, drobného štrku a hrubého štrku - predtým to bolo navrstvené od najjemnejšieho smerom hore). Voda mi ostala strašne zakalená (asi pieskom, zrejme v ňom ostalo stále veľa jemných častíc), čakal som, že to klesne rýchlejšie, ale ide to dosť pomaly, mám inú možnosť ako čakať?? alebo mám vodu odčerpať a napustiť novou (ale zas prídem o zabehnutú vodu), aj ked v piesku a vo filtri by malo ostať dost bakterií. Filter som nechal pustený aby mi v ňom všetko "nevydochlo". Bojím sa, že voda ostane taká ako je, že sa to neusadí...

...viem že asi nejde o Syndróm novozaloženého akvária ale nenašiel som lepšiu tému...

diiiik
Smaily

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod perchess » Uto 29. Mar 2011 14:20:10

Smaily píše:Chcel by som sa opýtať, včera som prerábal moje krevetárium a premiešal som podklad čo som tam mal (je to mix jemného piesku, drobného štrku a hrubého štrku - predtým to bolo navrstvené od najjemnejšieho smerom hore). Voda mi ostala strašne zakalená (asi pieskom, zrejme v ňom ostalo stále veľa jemných častíc), čakal som, že to klesne rýchlejšie, ale ide to dosť pomaly, mám inú možnosť ako čakať?? alebo mám vodu odčerpať a napustiť novou (ale zas prídem o zabehnutú vodu), aj ked v piesku a vo filtri by malo ostať dost bakterií. Filter som nechal pustený aby mi v ňom všetko "nevydochlo". Bojím sa, že voda ostane taká ako je, že sa to neusadí...

...viem že asi nejde o Syndróm novozaloženého akvária ale nenašiel som lepšiu tému...

diiiik

Filtruj, filtruj a.... filtruj.
Budem hádať: pri zakladaní si použil nejaký obohatený substrát (staré dno a pod.) alebo si použil piesok s veľmi jemnými čiastočkami, až prachovými (klasický nepreosiaty piesok zo stavebnín)....
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Smaily » Uto 29. Mar 2011 14:35:52

perchess píše:Filtruj, filtruj a.... filtruj.
Budem hádať: pri zakladaní si použil nejaký obohatený substrát (staré dno a pod.) alebo si použil piesok s veľmi jemnými čiastočkami, až prachovými (klasický nepreosiaty piesok zo stavebnín)....

...máš 2 body z 2 :D trafil si aj jedno aj druhé...takže len čakať kým sa o to filter nepostará??? asi ho budem potom musieť vyžmýkať aby z neho ten prach vyšiel nie?
Smaily

Poslaťod perchess » Uto 29. Mar 2011 14:41:30

Jasné, treba len filtrovať a keď sa zákal stratí, filter vyžmýkaj. Ale nie vo vodovodnej vode - odpusti si do vedra vodu z akvárka a vyper ho tam.
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod Smaily » Uto 29. Mar 2011 14:49:52

to mi je jasné, že neźmýkať pod kohútikom :D
Smaily

Poslaťod perchess » Uto 29. Mar 2011 14:55:33

Smaily píše:to mi je jasné, že neźmýkať pod kohútikom :D

No čítal som v tvojom profile že akvaristika ešte len začína byť tvojim koníčkom, tak som ti to radšej pripomenul....
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod Smaily » Uto 29. Mar 2011 19:38:06

...jasné, ale veľa tu čítam, takže také pojmy ako filtrácia, nitrifikačné baktérie a pod. mi sú jasné...aj keď je pravda, že moje akvárko ide viacmenej samo (sú tam len rastliny a zhruba 15 kreviet v 50l vody), čiže nič špeciálne (aj rastliny čo mám sú nenáročné)...až bude znovu hotové, hodím foto...
Smaily

Poslaťod Matej » Uto 29. Mar 2011 22:55:28

Toto iste som spravil ja zo svojim krevetariom co som si nedavno zakladal. Vsetko som prepral len nie ten vyzivny substrat a pekne to zasralo vodu. Bola to chyba, myslel som si ze ho zakryjem tym vrchnym jemnym strkom ale nepodarilo sa :)

Usadi sa to samo ale bude to trvat skoro tyzden kym to bude kompletne ciste, podla toho aky tam mas vykonny filter ale urcite rataj s podobnou dobou.

S tym ze ti to zaspini aj vsetky rastliny a skla zvnutra. Ked to sadne budes musiet ocistit prakticky vsetko od toho nanosu, preprat filter, "oprasit" rastliny a vycistit skla ... potom uz to bude dobre. Nic zle sa nestane len trosku roboty navyse a mozno ti ostane jemny povalk navrchu dna.

Ak to chces urychlit tak odsaj vodu co tam mas a napusti to znova. Nemusis celu vodu ale aspon polovicu, nech uplne nepozabijas tych par bakterii co tam mas :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 51 hostia