prasknute dno akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: prasknute dno akvaria

Poslaťod Matej » Str 09. Feb 2011 23:06:45

SSimon píše:tak co teda dat pod akvarium ako podlozku? poradite mi? odporucaju sa teda polystyreny,len si akosi neviem predstavit ze mi bude trcat 5cm siroky biely stavebny polystyren.. pocul som aj to,ze aj koberec samozrejme nie chlapaty,ale ako je napriklad v aute sa moze pouzit.

alebo dat polystyren do toho originalneho krytu a nech si polystyren do neho "sadne" ?

Ale 5cm vobec neni treba, ja mam len 1cm hrubku a to staci, ked das 2 cm tiez ok, musis ho dat tak aby sklo sedelo priamo na tom polystyrene, neviem ako mas ten kryt - odrez to presne na ten isty rozmer ako mas dno akvaria. Alebo si kup podlozku urcenu priamo pod akvarium, to je podobny material ako karimatka, to niekto pouziva tiez.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod kofola » Štv 10. Feb 2011 6:20:59

Ten kryt co bol pod akva vyhod a daj tam 1cm hruby fasadny polystyren.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod MarianGalo » Štv 10. Feb 2011 22:36:32

Hlavne si zožeň kalené sklo a nie obyčku ako si mal doteraz.
MarianGalo

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Pia 11. Feb 2011 7:51:54

Marian nie som si isty ci mu radis spravne. Pokial moje vedomosti siahaju, tak kalene sklo je tvrdsie - teda odolnejsie voci skrabancom, ale zarovnej krehkejsie - teda nachylnejsie na udery a prehnutie. Pri deformacii nepraskne ako klasicke sklo, ale rozbije sa na tisicky malickych kuskov. Oprav ma ak to tak nie je. Vychadzam zo skusenosti s autosklom.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Matej » Pia 11. Feb 2011 11:43:08

kofola píše:Marian nie som si isty ci mu radis spravne. Pokial moje vedomosti siahaju, tak kalene sklo je tvrdsie - teda odolnejsie voci skrabancom, ale zarovnej krehkejsie - teda nachylnejsie na udery a prehnutie. Pri deformacii nepraskne ako klasicke sklo, ale rozbije sa na tisicky malickych kuskov. Oprav ma ak to tak nie je. Vychadzam zo skusenosti s autosklom.

Suhlas, tiez som presvedceny o tom ze kalenie zvysuje tvrdost ale zaroven aj krehkost.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod mlaka » Pia 11. Feb 2011 18:08:33

Pozor, kalené sklo je krehkejšie a menej pružné.....a ako podložku Ti stačí dať penovú podložku aká sa dáva pre plávajúce podlahy - ja ju mám tri alebo štyri vrstvy, pružná je dosť, myslým, že viac ako polystyrén. A keď polystyrén, stačí aj 1 cm hrúbky.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod MarianGalo » Pon 28. Feb 2011 21:59:48

Chalani kalené sklo je pružné jak sviňa! Pred dvoma týždňami som bol vo Fabrike Fakro kde vyrábajú strešné okná. Sklo o rozmeroch cca 74 na 114 cm bolo položené na dvoch 15cm hranoloch ktoré boli na ich okrajoch. Všetko to takto bolo položené na zemi. Asi taký 95kg chap na to sklo v strede vstúpil tak že sa postavil oboma nohami. Chalani neveril by som keby mi to niekto len tak povedal ako ja vám teraz. To sklo sa ohlo o celých tých 15cm až sa oprelo o zem a až tá zem ho zastavila. No a v labáku sa zase chlapík ostrým diamantovým hrotom oprel o takéto sklo a kladivom tresol po tom nástroji. Sklo sa rozpukalo na kopec malinkých kúskov.
Takže asi toľko k tej nepružnosti kaleného skla. No a čo sa týka opracovania tak Jumbo tabule tie boli veľké asi 4 x 6 m rezali strojovo ale neviem čím. Neviem či som pochopil správne ale bol to asi laserový rezák.
MarianGalo

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Uto 01. Mar 2011 9:50:05

Ak je to tak ako hovoris, tak je to zaujimavy poznatok. Ja som vacsinou prisiel do kontaktu s kalenym sklom pri autach. Vacsina zadnych skiel je kalenych a tym staci malo aby sa rozleteli na vela vela kusockov. To sklo ktore si videl sa prehnut bolo uz uplne vychladnute?
Nepoznam podrobne technologiu kalenia skla. Celkom by ma to zaujimalo ci je to ozaj mozne. Poznam technologie kalenia kovou a tie su rozne od kalenia v soli, cez vakuove kalenie az po sekundarne kalenie (a rozne ine), ale vysledny efekt je vzdy rovnaky. Urcite bolo to sklo kalene? Nemohlo byt nahodou len vyzihane, alebo popustane?
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod dkollar » Uto 01. Mar 2011 10:03:37

ono neviem ci je spravne porovnavat automobilove (pripadne tie okenne Fakro) skla s obycajnym sklom pouzivanym na lepenie akvarii. automobileve skla sa vyrabaju tak, ze sa medzi dve skla vlepi folia. aby kusky po rozbiti drzali pokope okrem ineho. tu je video ako sa robi auto-sklo.

Kód: Vybrať všetko
http://www.metacafe.com/watch/1983983/how_its_made_windshields/

Fakro urcite tiez nepouziva jednoduchu tabulu skla. ak to sklo dokaze take veci ako pisal MarianGalo, tak by som povedal ze urcite to nie je len kus skla. nemozu si dovolit riskovat ze sa to rozbije a zasype ta to kusmi ostrymi ako britva.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod kofola » Uto 01. Mar 2011 10:25:49

Folia medzi sklami je pri automobiloch na celnom skle. Zadne a bocne su bez folie a kalene.
Obrázok užívateľa
kofola

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 40 hostia