Prekvapenie dnes rano! Cyphotilapia Gibberosa Burundi

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Prekvapenie dnes rano! Cyphotilapia Gibberosa Burundi

Poslaťod mlaka » Štv 27. Jan 2011 20:22:12

Gratulujem, asi sa v Tvojom akvárku cítia ako doma..necahj jej čas... :time , ona už bude vedieť, kedy ich vypustiť
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod bobo242 » Štv 27. Jan 2011 22:36:05

Jardo gratulujem! :beer :clap Znamena to ze sa maju u teba dobre, je to super pocit, ze? ci ich vyklepat alebo nie, je otazka ktoru si musis zodpovedat sam. ak chces odchovat mlade, nemas moc na vyber a musis ju vyklepat. tak na cca 3.den. ja som raz isiel na 4. a uz bolo neskoro..nemal som co vyklepat. ak tomu chces nechat volny priebeh a nechat to na prirodu, jedneho dna zrazu nebudes mat nosiacu samicu..bohuzial ale je to tak. co sa tohto tyka, budem skusat nevyklepavat nosiacu samicu a prelovim ju do 80 l akva, kde bude sama, uvidim ci to bude fungovat. teoreticky by malo. ak by si sa rozhodol vyklepat, tak potrebujes tlamku, resp nieco co by ju nahradilo, napr ja som pouzil porodnicku pre zivorodky, nie zo sietky ale z plastu s dierkami. ked chces mozem rozviest dalej..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod bobo242 » Štv 27. Jan 2011 22:43:37

inac mne ked sa idu vytret, alfa chalan robi 2-3 dni predtym s kazdym poratky a snazi sa vsetkych vykopat z akvarka okrem samice s ktorou ide spasovat..12 ryb je natlacenych v 1/4 akvarka a 2 zamilovanci v 3/4. podla toho viem co sa chysta..nevsimol si si nieco podobne?
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod jaro » Štv 27. Jan 2011 23:03:46

Admin, Bobo a kolko mi odporucate nekrmit :x ? Teraz uz cele AQ hladuje druhy den, este urcite zajtra necham hladovku a mozno v sobotu zacnem mierne krmit, ale len granulami, alebo vlockami. Co vy na to?
Inak mam aj pripraveny inkubator, ktory sa mi uz osvedcil pri Aulonacarach :cool , t.j. mozno to nevydrzim/nechcem o ne prist :wait , ale chcel by som aby sa v tlame matky vyvinuli aspon chvostiky a hlavicky :heart . Potom uz by to v inkubatore nemal byt problem... Je to fakt dilema, vyklepat alebo nie, ale podla mna vyklepavaju skoro vsetci chovatelia frontikov tak na 95%, skor vynimocne to nechavaju na samicu. Mozno aj ja to tak raz necham, ale teraz este nie.
Zatial je v AQ klud, mama samica pekne stoji skoro na mieste, alebo sa schovava vzadu v mojich rurkovych ukrytoch... sak, ked to bude aktualne dam fotos.
Ja som si skor vsimol, ze jej cca dva dni pred taneckom vykukalo kladielko a az sa vytierali samec agresivne odhanal ostatne samice. Skor som si myslel, ze nic nebude, lebo sa zacali "mat" akosi skoro.... Sak sme sa tu o tom s Bobom bavili cca dva mes.spat, ze dozrievaju az tak v dvoch az dva a pol rokoch, a najme samec dospieva neskor-musi vyzriet. No uvidim, v sobotu asi checknem samicu, aby som mal aspon zopar prckov (ak). Snad dovtedy samica vydrzi nosit.
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod bobo242 » Pia 28. Jan 2011 8:26:55

nekrmit mozes kludne aj tyzden, urcite nehladuju tak ako my. nie je pre nich uplne prirodzene tlacit do syta kazdy den, dospele vacsina chovatelov krmi cca 3-4x do tyzdna..takze s tymto bud v pohode. urcite ale vobec nekrm pokial ju nevyklepes, ak ju chces teda vyklepat, lebo by si riskoval stratu ikier. kludne mozes zacat krmit az po vyklepani.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Nawi » Pia 28. Jan 2011 15:19:35

no to viem.ja som ryby nebral na chov.su len pre moje potesenie.velmi sa mi pacia a zohnat ich tu v tychto koncinach je velmi tazke,zato som poziadal kofolu ci ich nevie zohnat a podarilo sa som mu za to velmi povdacny.takze teraz to niesu burundi?ci ako?
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod bobo242 » Pia 28. Jan 2011 15:34:07

kiLLt píše:
pigeon píše:gratulujem k vyteru,no ja by som tiez ikry vyklepal,su to dost vzacne ryby cize bola by skoda mladych...
P.S.
kofola tie moje frontosy co si mi v sobotu poslaL SU PREKRASNE....z prva boli plache no teraz su v pohode.diky :yes prikladam foto

Si si isty ze su to origos burundi?
Ak sa nemylim burundi by mala mat len 6 pruhov a ja tam vidim dve co maju pruhov 7 a jedna do konca ten jeden len do poli :?

su to Burundi, akurat trochu horsej kvality, co sa tyka vyfarbenia pruhov..asi by som taketo nevyklepaval v buducnosti, tzn neodchovaval mlade..bohuzial.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Rostratus » Pia 28. Jan 2011 20:11:37

Ja som svoje Cyphotilapie kŕmil každý deň a to 2x za deň. Môj názor je taký, že pokiaľ máš nosiacu samicu spolu s ostatnými Cyphotilapiami tak ryby kľudne nakŕm. Nosiaca samica sa ti aj tak stiahne do úzadia a prijímať potravu nebude, poprípade iba minimum. Osobne by som tieto "prvé mladé" nechal na prírodu nech ich sama vypustí a potom keď tak mladé odlov, alebo teraz samicu prelov do samotnej nádrže a nechaj ju tam v kľude vypustiť mladé. Toď môj názor.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod bobo242 » Pia 28. Jan 2011 20:59:04

Moja rada nekrmit vychadzala z toho, ze chce mlade, kedze krmenie zvysuje riziko straty ikier. Samozrejme moze ich stratit aj ked nebude krmit, a nemusi ich stratit ked bude ostatne krmit.. ale znizi riziko ich straty ked nebude krmit. Takze Jardo vyber si :whew , akokolvek sa rozhodnes, drzim palce.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Matej » Pia 28. Jan 2011 23:54:28

jaro píše:Je to fakt dilema, vyklepat alebo nie, ale podla mna vyklepavaju skoro vsetci chovatelia frontikov tak na 95%, skor vynimocne to nechavaju na samicu.

Vobec nerozumiem frontozam, ani sa netvarim ze rozumiem inym druhom ale vidim ako sa cichlidy-tlamovce chovaju a aj ako v podstate nezasveteny dam ruku do ohna za to ze vyklepava v urcitej faze kazdy chovatel, a z tych co to robia ako povolanie a generuju na tom profit, z tych vyklepava 100% a v zivote neuverim nic ine.

A ked vidim ako veselo nosia moje duboisi, ktore su mimochodom vyklepane, tak zacinam silne pochybovat o tom ze to ma vobec nejaky vplyv na tie samice do buducnosti.

Takze to podla mna veselo vyklep, setrne samozrejme, a vobec neries ci to je spravne alebo nie, ak chces ten odchov nic ine ti nezostane.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia