Aktuálne video nemám, ale tu je nejaké staršie. Ten sumeček sa volá Phractocephalus hemiliopterus.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YVVqjcQS3GU[/youtube]
stiff píše:Aktuálne video nemám, ale tu je nejaké staršie. Ten sumeček sa volá Phractocephalus hemiliopterus.
stiff píše:Aktuálne video nemám, ale tu je nejaké staršie. Ten sumeček sa volá Phractocephalus hemiliopterus.
Matej píše:stiff píše:Aktuálne video nemám, ale tu je nejaké staršie. Ten sumeček sa volá Phractocephalus hemiliopterus.
Takze som sa nemylil je to ten "redtailed catfish", len som nechel placat, uz dlho sa mi ta ryba hrozne paci
Cital som ze moze dorast az nejako 130 cm mozno aj viac, nevies kolko to tak bezne moze dorast v podmienkach ake ma u teba? Ako su asi stare tie tvoje kusy? Co agresivita, na par videach co som videl vyzeral dost agresivne, hlavne ked sa mu pod fuzy dostala nejaka mala ryba - nezerie kolegov v akvariu?
stiff píše:Asi uvažuješ nad touto rybou do tej novej nádrže, ktorú plánuješ... Je to fakt veľmi impozantý sumec v každom ohľade, ale myslím, že budeš musieť potom prehodnotiť aj osádku k nemu. Na malú afriku rýchlo zabudni..
paloi píše:Matej, dobre na to ideš... preskočiť level... to je pekne napísané
Poď na ameriku, budeme dvaja takí prakticky začínajúci amerikánci. Aj akva máme približne rovnako veľké. Nejaké skúsenosti už máme a chalani (z amerického levelu) poradia. Ja teda chcem južnú (veľkú ale v rámci možností kľudnú). Pri rozhodovaní poradil práve Stiff
stiff píše:Všetko je vecou vkusu, ale tiež som toho názoru, že do veľkého akva by mali patriť veľké ryby - to by bola škoda nevyužiť takúto príležitosť. Aj keď by možno bolo celkom zaujímavé sledovať ako sa v naozaj veľkej a zarastenej nádrži správa povedzme 20.000ks húf neonky červenej.. To je ale asi nereálne, chováme predsa cichlidy.
Už som to tu spomínal, ja som niekedy veľmi chcel Cichly a nejaké sumce (Oxydoras niger). Konkrétne sa mi hrozne páčila Cichla ocellaris. Vtedy sa to nedalo pozháňať, teraz už to nie je aktuálne, ale tie Dieselmackové videá na youtube ma ešte aj dnes vedia rozpáliť. S takýmito rybami by šli možno držať aj tie anténovce, alebo napr pseudoplatystoma fasciatum - ďalší nádherný dravec.. Hlavne sa nepúšťaj do piraní, sú to škaredé ryby a hlavne tá Colossoma bidens narastie obrovských rozmerov. To sú veľké ryby z JA, ktoré sa najčastejšie kombinujú do obrích nádrží, spolu s arowanami a potamotrygon.
Dnes ma ale čím ďalej tým viac oslovujú ryby ako Satanoperca, Geos, ale hlavne Uary - oba druhy. Samozrejme favorit je fernandezyepezi. Tie ryby sú neskutočné!!! Hoplarchus, Crenicichla, Heros... atď, atď - všetko JA, ale nie veľká, takže môžeš mať vo veľkej nádrži naozaj veľa rýb, môžeš nádherne kombinovať. Samozrejme už bez spomínaných sumcov. K tomu všetkému by som pridal ešte originál ALTUMáky! Dúfam, že ma tu teraz nikto neukrižuje..
Spomínané ryby sú ale väčšinou obrovskými raritami a zohnať ich u nás v dobrom stave je doslova nemožné, nehovoriac už o ich nárokoch na vodu, teplotu a celkovú náročnosť ich chovu. Na druhej strane Big tank znamená aj dobrú stabilitu vody ako aj celého ekosystému...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia