Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Poslaťod tomas120 » Ned 09. Jan 2011 13:21:19

Je tu ešte jedna možnosť, nasaď si do akvária viac rastlín. Za predpokladu že budeš mať dostatočné svetlo, rastliny ti fotosyntézou dostatočne cez deň okysličia vodu a eventuálne pri malej osádke by ti ten O2 mohol pre ne vystačiť až do rána , bez toho aby si musel púšťať motorček. Rastlinami v akváriu nemôžeš nič pokaziť , teda pokiaľ tomu partrične prispôsobíš osádku a jej početnosť.
tomas120

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod oneil211 » Ned 09. Jan 2011 18:25:58

ahojte bol som na burze a kupil som si 4 gupky a mali tam malych rakov a povedal mi ze to v pohode s rybamy moze byt. Kyslik a vsetko uz je vyriesene :)
lenze sestra videla v obchode male cichlidy a povedala zeto akvarko mi zariadi takze nemam na vyber zajtra ide zariadovat + kupit piesok pre cihlidy alebo strk a asi par kvetin

a prosimvas stale nebudte namna taky zly ja viem ze tam nemaju co robit ale moze to zit aj v takom malom akva ked su male druhy pital som sa aj v obchode kde sa ten clovek tomu rozumie :)

ked budem mat dostatok miesta a ma to neprestane bavit kupim si minimalne 100 L akvarko ;)

viete na obrazku aky druh je to raka? moze byt s cichlidami?
a este samec je to alebo samica ?

PS: je to sranda sa nanho pozerat

v aqa mam 25 C
Obrázok
oneil211

Poslaťod bobo242 » Ned 09. Jan 2011 18:53:06

si si kupil rybky a este nemas zalozene a zariadene akvarium? neviem naco sa tu vypytujes co mas urobit ked vsetko urobis aj tak po svojom a naopak. raka mas asi procambarus sp. Marble, takze chod ho vratit alebo si ho nechaj, ale ked si ho nechas, tak za chvilu ti prerastie to nanoakvo, okrem toho ti doseka vsetky rastliny a ryby. alebo urob co ti radi predavac, inac takych ako si ty maju najradsej, lebo im vsetko uveria, aj najvacsiu kravinu. ja osobne som ti chcel poradit aby si mal z konicka radost, ale koncim, nema to zmysel..daj rakovi par rybiek nech sa poriadne nazere a ako prilohu nejake "kvetiny" a bude rad.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod tomas120 » Ned 09. Jan 2011 19:19:47

Skutočne si mal najprv nechať zabehnúť akva kvôli "biokultúre" nitrifikačným bakt., obyčajne sa to robí tak ,že zo zabehnutého akva si od niekoho vypýtaš vodu , pre tvoje cca 40 lit. akva by kludne stačilo 1 lit. vody , poprípade poprosiť dákeho akvaristu aby ti dal trochu bordelu z filtra a pod. Takto sa predchádza rôznym chorobám, zákalom a podobre , samozrejmé za predpokladu že akvarista od ktorého je voda nemá v akváriu dáke ochorenie rýb. Ďalšia vec , akva sa zakladá už so zakúpenými rastlinami, čiže nie dodatočne prisádzať rastliny, urýchľuje to celé zabehnutie akvária, mimochodom ktoré môže trvať u teba cca 7 - 10 dní , nakoľko máš malé akva, u viac obsažných nádrží sa odporúča aj aj mesiac.
Never všetkému čo ti vravia v akvaristikách , moja skúsenosť v akvaristikách je taká, že ľudia ktorí tam obsluhujú nevideli predtým akvárium ani z vrtulníka, sú to poväčšine všetko obyčajní obchodníci, /podotýkam nie všetci, poznám aj dobrých akvaristov- majiteľov akvaristík, ale to je malé percento/, ktorých prvoradí záujem je finančné profitovanie, na začínajúcich akvaristoch akosi ty. To že niekto chodí na ryby niekde na priehradu, neznamená že sa rozumie akvaristike, toto s akvaristikou nemá nič spoločné, vlastne má ,ale iba okrajovo... Predovšetkým si spravil jednu zásadnú chybu, že si si najprv kúpil ryby a až potom si začal riešiť " dokelu čo s nimi". Keby dotičný v akvaristike bol taký zbehlí profesionál, ako vravíš , určite by sa ťa na tento fakt opýtal a poradil ti.
tomas120

Poslaťod oneil211 » Ned 09. Jan 2011 20:40:54

bobo242 - ja nerobim vsetko po svojom akvarko je zalozene od stvrtku a vsetko som mal pustene voda je tam super tepla(25 C pre cichlidy si myslim ze to staci ;) ) ja nerobim vsetko po svojom chcel som jednoducho vyskusat raka
v akvaristike mi radil normalny clovek co zaklada aj morske akvaria takze rozumie sa tomu az az a je to jeho obchod :) ( a este tie rybky a raka som kupil na burze !! takze len z vlastneho rozhodnutia)
radil mi ze pre male cihlidy sami neoplati tam davat piesok ze to mam nechat len hole !
keby chcel namne zarabat tak mi povie ze ano kup si ho !
lebo som si ho aj chcel kupit :) aj som si pytal len ma odtoho odhovoril
a potom som si povedal ze naco tie cichlidy ked su to narocnejsie ryby ze skusim nieco na zaciatok ako gubky ,neonky
ako vidim stale ma len kritizujes a niesom blbec nevidim sa jednoducho dotoho tak hlboko !
a teraz to chce sestra zariadovat (podotykam nieje to decko :-D)
gupky dam niekde inde .Zajtra ide kupit pre cichlidy co predavaju je to nieco medzi pieskom a strkom
hadam sa nemusim aj s tym svami radit ked je to pre cichlidy a vypitam si na 30 L akvarko
dotoho dam par rastlin viem ze to zere(ten rak aj ryby) ale nechcem to hole a tam bude ten rak
a myslym si ze nechyti nic lebo stale je nadne a len cisti a chodi po dne :)
niesom nejaky blbec ale jednoducho nechcem cakat rok,dva pokedy si to komplet nastudujem a mozno ma to prestane aj bavyt
potom sem pridam fotky hadam ma za tie 2 cichlidy neukamenujete .
tato sprava patri aj pre tomas120
a Dakujem za vase rady neboli zbytocne !
oneil211

Poslaťod bobo242 » Ned 09. Jan 2011 21:27:27

evidentne boli zbytocne..koncim, teraz uz definitivne
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Belial » Ned 09. Jan 2011 21:41:16

oneil211 píše:viete na obrazku aky druh je to raka? moze byt s cichlidami?

v aqa mam 25 C
Obrázok

Ahoj, je to rak mramorový a je obojpohlavný. Ryby ti chytať s najväčšiou pravdepodobnosťou nebude, ale ako už povedali ostatní, dať cichlidy to tvojho minička je blbosť.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod oneil211 » Ned 09. Jan 2011 22:02:55

bobo242 píše:evidentne boli zbytocne..koncim, teraz uz definitivne

vies nevidim do hlavy inych co si zaumienia !!
mas pravdu tie ryby bola blbost co uz ale aspon ze racika mam a nehnevaj sa !
oneil211

Poslaťod oneil211 » Ned 09. Jan 2011 22:07:24

Belial píše:
oneil211 píše:viete na obrazku aky druh je to raka? moze byt s cichlidami?

v aqa mam 25 C
Obrázok

Ahoj, je to rak mramorový a je obojpohlavný. Ryby ti chytať s najväčšiou pravdepodobnosťou nebude, ale ako už povedali ostatní, dať cichlidy to tvojho minička je blbosť.

ahoj ja uz vie nasiel som na nete :) este nikdy som nemal raka chcel som len skusit :)
a dik za info ze ej obojpohlavny :)
mas pravdu ja osobne by som take aqa nekupoval ale ked uz ho mame cca 10 rokov tak tam nieco dam :)
aspon 2 mlede cichlidy parik a ked mi budu zit a pomali rast casom sa kupi lepsie ,väcsie akvarium :)

ja si myslim ze takto to moze fungovat v davnej mynulosti sme v tom aqa mali taketo obycajne ryby ale cichlidy je nieco ine take male ked tam budu im to nezaskodi
oneil211

Poslaťod bobo242 » Ned 09. Jan 2011 22:53:10

oneil211 píše:
bobo242 píše:evidentne boli zbytocne..koncim, teraz uz definitivne

vies nevidim do hlavy inych co si zaumienia !!
mas pravdu tie ryby bola blbost co uz ale aspon ze racika mam a nehnevaj sa !

bobo242 píše:...som ti chcel poradit aby si mal z konicka radost...
Obrázok užívateľa
bobo242

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť