SSimon Afrika 270L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
1
25%
2
1
25%
3
1
25%
4
1
25%
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 4

SSimon Afrika 270L

Poslaťod SSimon » Sob 08. Jan 2011 14:29:16

Pred rokom aj dačo som sa stal členom tohto fóra ale ako úúúplný laik. Keby že sa neobrátim na toto fórum, tak do teraz mam mix Ameriky, Afriky, Tanganiky... Proste som s myslel že cichlidka ako cichlidka, ale ako na Vianoce som si zadovážil za parádnu cenu od známeho pre mňa nove akvárium, pretože moje prvé 110L akvárium už bolo staré, malé.. Síce sa mi ryby nikdy nepobili tak som chcel aspoň trosku to mat ako tak po správnosti. Vždy som chcel väčšie akvárium aj s poriadnym stojanom a najmä zabudovaným krytom.

Názov nádrže: Afrika
Biotop nádrže: Malawi + (zatiaľ) Tanganika
Rozmery nádrže (d x v x h): 120 x 50 x 50 cm
Hrúbka skla: 8mm
Objem nádrže : 270 L
Dekorácia v nádrži: Pozadie z obkladu, slabé 3D kamene na obklade ( keď zarastie riasou, bude vidno lepšie vytŕčajúce kamene ), jemný štrk, skaly
Filtrácia nádrže: Zabudovaný filter v nádrži, Čerpadlo ATMAN AT-303, + ešte čerpacia hlavica z Filtra Auqael FAN 2 + okysličovací motorček Atman
Osvetlenie nádrže: Žiarivkové trubice 30W T5 2X Philips White. ( zabudovaná v držiaku trubíc aj tlmivka ) + MoonLight LED pásik 10cm Studena biela
Ohrievanie nádrže: Aquael s termostatom 70W? (málo kedy zapnutý, tlmivky z trubíc ohrievajú nádrž dostatočné)
Stojan pod nádržou: Drevo (skrinka)
Kryt nádrže: Originálny k AQ.
Rastliny v nádrži: 2x Anubias
Ryby v nádrži:
2ks - Pseudotropheus Demasoni
6ks - Labidochromis yellow
1ks - Cynotilapia pulpican
2ks - Metriaclima estherae red red
2ks - Pseudotropheus saulosi coral
2ks - Melanochromis Joanjohnsonae
2ks - Cyphotilapia gibberosa blue Zaire Moba ( mám ich vyše dva a pol roka v AQ nemám s nimi absolútny problém sú ešte malé, majú krásnu farbu nestresujú sa, ale chcel by som len jeden biotop malawinu)
1ks - prisavnik
2ks slabo modré s pásikmi
1ks tmavo modra až čierna s pásikmi
Neviem vôbec čí mám dobre názvy, a niektoré ryby neviem vôbec popísať, a nájsť, bol by som veľmi vďačný kebyže mi pomôžete, lebo som radšej keď viem CO chovám v AQ 

Kŕmenie rýb: 2x do dňa krmivo vločky +granule, značku neviem kupujem z veľkého balenia.
Výmena vody: polovicu nádrže raz do 2 týždňov
Poznámka k nádrži: Svietim od 10:00 do 22:00 + Dve čerpadla, motorček okysličuje cez hadicu čerpadla, druhé čerpadlo ma výstup v strede AQ kvôli väčšej cirkulacii
22:00 do 01:00 MoonLight + jedno cerpadlo bez okyslicenia . 07:00 do 10:00 MoonLight + jedno čerpadlo bez okysličenia.
Fotogaléria nádrže:
Videogaléria nádrže: bude !

Mam ešte par otázok. Dnes som si kúpil rastlinky, a chcel by som aby mi nezahrnuli. Mal som rastlinky keď som mal 12 rokov a gubky a neonky, ale to v 20 litrovom akváriu, ale to sa rýchlo rozrástlo, všade riasy nič nebolo vidno.. Kúpil som si teraz aj dáke hnojivo, ale ako sa starať o rastlinky?
V AQ mam len jedného prisavnika, bude stačiť na „upratovanie“?

Obrázok
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Naposledy upravil SSimon dňa Sob 08. Jan 2011 19:09:20, celkovo upravené 3
Obrázok užívateľa
SSimon

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: SSimon Afrika 270L

Poslaťod Jozef111 » Sob 08. Jan 2011 14:41:55

Akvárium sa mi páči,myslím že má ideálnu velkosť ,osadenstvo,...ale som toho názoru ,že bez toho pozadia by si to mal krajšie.Osobne nie som fanušík pozadí,podľa mna ryby krajšie viniknú bez nich ,ale je to vec vkusu...
Jozef111

Has thanked: 0 time

Poslaťod kiLLt » Sob 08. Jan 2011 15:26:16

Ahoj akvarium nieje skarede to pozadie je vec vkusu ale osobne sa mi moc nepaci tie umele rastliny vyhod prec nechaj tam len tie anubiasi.
Rastliny tam nedavaj vyber si bud chces mat rastlinkove akvarium alebo malawi na rastliny tam mas slabe svetlo a aj tak by ti ich mnbuny casom znicili proste sadit tam rastliny nema zmysel neprosperovali by tam,jedine rastliny ktore tam mozno vydrzia su anubiasy.
Tie frontosi mas dva a pol roka a su take malicke? To moje osemmesacne su pomalicky vacsie no ak si ich choval v tom 110l akvarku tak zakrpateli na tvojom mieste by som ich dal prec maju odlisne stravovacie navyky ako mbuny.
Obrázok užívateľa
kiLLt

Been thanked: 8 times

Poslaťod SSimon » Sob 08. Jan 2011 15:46:12

oukej umelace su uz vonka :) ... Frontosy nemam kde dat, a bola chyba ako zaciatocnik som to netusil ze sa nemaju miesat kupoval som ich spolu z jednej nadrzi uz ked boli male..
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod Matej » Sob 08. Jan 2011 23:34:45

Ahoj, tvoje akvarium je dost specificke co sa tyka designu, hlavne to pozadie nesadne asi kazdemu :) Kamene mas tiez viacerych druhov - ale robil si to pre seba, takze predpokladam ze sa ti to takto paci a to je dobre :)

Co sa mne nepaci - tie umele rastliny samozrejme, ale to uz si poriesil, a osobne z nejakeho dovodu nemam rad tie modre kusky strku :)

Cyphotilapie ze si to tam asi moc uzivat nebudu hlavne ked povyrastu, to uz vies, ale na druhej strane videl som ich aj v ovela mensich nadrziach.

Este by som zvazil to vypinanie vzduchovania na noc, hlavne v lete by to mohlo robit problemy.

A k tomu krmivu - nechces im to spestrit, niecim mrazenym napriklad. A krmivo si kup tiez nejake kvalitne, kupis vacsie balenie a vyjde ta to v konecnom dosledku lacnejsie ako ked ti v akvaristike odsypaju z velkeho baliku. Ak nahodou pojdes niekde okolo mna kludne ti odsypem trochu Sera San a Sera Flora na test, mam z kazdeho za kybel a nestiham to minat :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod SSimon » Ned 09. Jan 2011 1:23:32

Dakujem aj za daku chvalu a najma kritiku :D to pozadie najprv bolo z pur peny a bridlice,ale ta robota s tym a vysledok slaby,som to musel strhnut,potom som lepil bridlicu tavnou pistolou vsetko bolo paradne,ale vo vode mi zacalo opadavat vsetko pretoze kamen nasal vodu a lepidlo pustilo.. nakoniec som isiel do baumaxu pokukat,mali aj krajsie oblozenia,ale uz dost drahe,toto nemusim lepit jednoducho som to tam vlozil,samozrejme nie je to spica,ale celkom sa mi to paci za tie peniaze 12€.. dost som sa potrapil s pozadim,dost som na to minul,kebyze viem.. :( clovek sa uci na vlastnych chybach..

v com je to skarede? netypicke do akvaria? myslim dizajn? to ma zaujima. kamene a to pozadie,aj ked je to kritika ale chcem vediet nazor ineho

okyslicenie si myslel ze treba okyslicovat aj cez noc? nebude to rusne pre ryby ked maju spat?

s tym krmivom dakujem za ochotu a radu :)
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod Matej » Ned 09. Jan 2011 2:37:08

SSimon píše:Dakujem aj za daku chvalu a najma kritiku :D to pozadie najprv bolo z pur peny a bridlice,ale ta robota s tym a vysledok slaby,som to musel strhnut,potom som lepil bridlicu tavnou pistolou vsetko bolo paradne,ale vo vode mi zacalo opadavat vsetko pretoze kamen nasal vodu a lepidlo pustilo.. nakoniec som isiel do baumaxu pokukat,mali aj krajsie oblozenia,ale uz dost drahe,toto nemusim lepit jednoducho som to tam vlozil,samozrejme nie je to spica,ale celkom sa mi to paci za tie peniaze 12€.. dost som sa potrapil s pozadim,dost som na to minul,kebyze viem.. :( clovek sa uci na vlastnych chybach..

v com je to skarede? netypicke do akvaria? myslim dizajn? to ma zaujima. kamene a to pozadie,aj ked je to kritika ale chcem vediet nazor ineho

okyslicenie si myslel ze treba okyslicovat aj cez noc? nebude to rusne pre ryby ked maju spat?

s tym krmivom dakujem za ochotu a radu :)

Nehovorim ze to je netypicke ale specificke :)

- pozadie mas tvorene kuskami ktore akoze idu zhora dole, v prirode to mas naopak, ked uz sa nejaky nanos vytvori tak je horizontalny, to mi na tom nesedi :)
- nalavo mas gulate makene, na pravo zase hranate

zvolil si si proste talkyto vyzor a pokial sa ti paci tak je to vsetko ok :) Akvarium si robil pre seba, nie pre nas :) Pre ryby to je podla mna ok, ukryty maju, miesto na plavanie tiez, az na tie frontozy im myslim si aj velkost vcelku vyhovuje ...

S pozadim sa kopa ludi natrapilo tomu ver, sam by som dneska pouzil nieco uplne ine, ale co uz, je to tam :)

V lete by som urcite okyslicoval cez noc, teda minimalne v lete ked sa bude voda prehrievat. Ja osobne okyslicujem non stop a asi vacsina ludi tu. Ryby to nejako extra nerusi, tak ci tak im tak huci nejaka ta technika, nejake bublinky navyse uz ich nedorazia :) Mas tam dost vela ryb, kyslik potrebuju.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod SSimon » Ned 09. Jan 2011 18:52:31

tie kamene gulate este asi dneska poriesim teda.. strk by som chcel aj novy dat len som pouzil na rychlo stary zo stareho akvaria,pretoze by som musel kupit vela novych balikov.. ale nabuduce ho uz kupim.

s pozadim nemam zatial co spravit,ale budem sa snazit casom spravit poriadne,popripade objednam od admina? ak si dobre pamatam ze vyraba.
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod SSimon » Ned 09. Jan 2011 20:04:19

tak teda malicka zmena

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod Matej » Ned 09. Jan 2011 22:08:11

SSimon píše:tie kamene gulate este asi dneska poriesim teda.. strk by som chcel aj novy dat len som pouzil na rychlo stary zo stareho akvaria,pretoze by som musel kupit vela novych balikov.. ale nabuduce ho uz kupim.

s pozadim nemam zatial co spravit,ale budem sa snazit casom spravit poriadne,popripade objednam od admina? ak si dobre pamatam ze vyraba.

Ssimon - ja ti pisem len moj nazor co by som spravil inak ja, nie ze to tak musis spravit alebo ze moj vkus je ten spravny :)

Ked budes menit strk tak nekupuj v akvaristike, behni do baumaxu alebo niecoho podobneho a kup si kremicity piesok do bazenovych filtracii, velkost zrna 0.6 - 1.2 mm tusim. Predavaju to vo vacsich mnozstvach a za uplne inu cenu ako v akvaristike, a je to prakticky to iste. Ja som kupoval 25kg mech a stalo to tusim okolo 14 eur alebo tak nejak, nepamatam sa presne, proste to nebolo nejake drahe.

Inak po tej zmene kamenov sa to mne osobne paci viacej :) :yes
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia