Pred rokom aj dačo som sa stal členom tohto fóra ale ako úúúplný laik. Keby že sa neobrátim na toto fórum, tak do teraz mam mix Ameriky, Afriky, Tanganiky... Proste som s myslel že cichlidka ako cichlidka, ale ako na Vianoce som si zadovážil za parádnu cenu od známeho pre mňa nove akvárium, pretože moje prvé 110L akvárium už bolo staré, malé.. Síce sa mi ryby nikdy nepobili tak som chcel aspoň trosku to mat ako tak po správnosti. Vždy som chcel väčšie akvárium aj s poriadnym stojanom a najmä zabudovaným krytom.
Názov nádrže: Afrika
Biotop nádrže: Malawi + (zatiaľ) Tanganika
Rozmery nádrže (d x v x h): 120 x 50 x 50 cm
Hrúbka skla: 8mm
Objem nádrže : 270 L
Dekorácia v nádrži: Pozadie z obkladu, slabé 3D kamene na obklade ( keď zarastie riasou, bude vidno lepšie vytŕčajúce kamene ), jemný štrk, skaly
Filtrácia nádrže: Zabudovaný filter v nádrži, Čerpadlo ATMAN AT-303, + ešte čerpacia hlavica z Filtra Auqael FAN 2 + okysličovací motorček Atman
Osvetlenie nádrže: Žiarivkové trubice 30W T5 2X Philips White. ( zabudovaná v držiaku trubíc aj tlmivka ) + MoonLight LED pásik 10cm Studena biela
Ohrievanie nádrže: Aquael s termostatom 70W? (málo kedy zapnutý, tlmivky z trubíc ohrievajú nádrž dostatočné)
Stojan pod nádržou: Drevo (skrinka)
Kryt nádrže: Originálny k AQ.
Rastliny v nádrži: 2x Anubias
Ryby v nádrži:
2ks - Pseudotropheus Demasoni
6ks - Labidochromis yellow
1ks - Cynotilapia pulpican
2ks - Metriaclima estherae red red
2ks - Pseudotropheus saulosi coral
2ks - Melanochromis Joanjohnsonae
2ks - Cyphotilapia gibberosa blue Zaire Moba ( mám ich vyše dva a pol roka v AQ nemám s nimi absolútny problém sú ešte malé, majú krásnu farbu nestresujú sa, ale chcel by som len jeden biotop malawinu)
1ks - prisavnik
2ks slabo modré s pásikmi
1ks tmavo modra až čierna s pásikmi
Neviem vôbec čí mám dobre názvy, a niektoré ryby neviem vôbec popísať, a nájsť, bol by som veľmi vďačný kebyže mi pomôžete, lebo som radšej keď viem CO chovám v AQ
Kŕmenie rýb: 2x do dňa krmivo vločky +granule, značku neviem kupujem z veľkého balenia.
Výmena vody: polovicu nádrže raz do 2 týždňov
Poznámka k nádrži: Svietim od 10:00 do 22:00 + Dve čerpadla, motorček okysličuje cez hadicu čerpadla, druhé čerpadlo ma výstup v strede AQ kvôli väčšej cirkulacii
22:00 do 01:00 MoonLight + jedno cerpadlo bez okyslicenia . 07:00 do 10:00 MoonLight + jedno čerpadlo bez okysličenia.
Fotogaléria nádrže:
Videogaléria nádrže: bude !
Mam ešte par otázok. Dnes som si kúpil rastlinky, a chcel by som aby mi nezahrnuli. Mal som rastlinky keď som mal 12 rokov a gubky a neonky, ale to v 20 litrovom akváriu, ale to sa rýchlo rozrástlo, všade riasy nič nebolo vidno.. Kúpil som si teraz aj dáke hnojivo, ale ako sa starať o rastlinky?
V AQ mam len jedného prisavnika, bude stačiť na „upratovanie“?