SSimon píše:Neviem.. Aspon u mna to funguje tak ze nie je potreba zabiehat akvarko,vzdy dam ryby po par hodin naplnenia do akvaria. Voda je u mna mutna do druheho dna je uz fuc,a nikdy mi dako rybky pri tom neskapali.. Mozno ze mame kvalitnu vodu..
ale mam dobry pocit to ze to
akvarium je ciste. lebo ked mne zacnu riast riasy,co je dlha doba (sice ju teraz potrebujem na pozadie) tak riasy sa rozsrastu vsade na kamene na dno,na kryt, lampy filter,co mne sa doslova nepaci.. a potom to aj dost srmdi.
ale ako teraz riasy potrebujem na stenu zadnu,len sa bojim ze sa to bude rychlo rozrastat na okolie.
a to ani filtrov sa nechytate? cize ani biomolitan necistite ci ako to mam chapat?
To je zle ze sa ti ta riasa nachyta vsade, to by nemalo, aspon nie tak ako to ty popisujes a uz vobec by to nemalo smrdiet. Ta akvarijna voda ma samozrejme svoj pach ale smrdiet nema.
Ja nerozumiem presne tomu ako sa ti moze riasa nachytat vsade, na kryt napriklad, to co? Na dno?
- Ved, pri odkalovani prehrabnes trochu dno, tam sa ti riasa neusadi, akurat ti moze stmavnut strk ked sa nan trochu nachyta ale to je vsetko.
- Krycie skla cistim pri kazdje vymene vody - trochu octu, hubka na riad a je to, to je minutova robota.
- cerpacie hlavice pripadne nejake kryty - ked sa chyti riasa tak pri vymene vody zoberiem a trochu pretrem v odcerpanej vode z akvaria a hotovo. Cerpacie hlavice pozrem pri kazdom cisteni, ked treba tak ich ocistim.
- na kamenoch riasu mam ale prisavniky a dalsie ryby ju drzia pod kontrolou, je to akurat v takej miere ako sa mi to paci, cize to neriesim vobec
- cistenie filtrov - molitany periem ozaj len raz za cas, nemam toto akvarium dlho takze nemozem stanovit nejaky interval, ale ten velky co som mal vo vnutri som za asi 10 mesiacov cistil len raz - poriadne preprat, postlacat v odsatej vode z akvaria. molitany v kanistroch som este necistil vobec, to ma cas
Ako vlastne robis udrzbu pri vymene vody?
Mne to trva jednu az dve hodiny, podla toho ako moc sa mi chce a ako hlbkovo to riesim - za tu dobu odkalim dno a prehrabem pri tom strk, ak treba upravim kamene, odsajem samozrejme skoro polovicu vody, hubkou precistim bocne skla, sklenene vystuhy, otvorim a precistim hlavice, prepreriem horny kusok molitanu v kanistroch, ten kde vteka voda a prvy sa zanesie, ak sa mi chce tak hubkou ocistim celne sklo a hotovo. A raz za par dni ked vidim ze sa chyta riasa na celne sklo tak to prebehnem magnetickou stierkou. A problen nemam ziadny, voda pekne cista