Korene do akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Korene do akvaria

Poslaťod Jirkaa » Uto 17. Nov 2009 2:34:53

nechapu proc kazdy resi ze mu koren barvi vodu ... sak je to prirozene .. akorat proste vymenite jednou za 14 dni misto 20% .. 30% vody a je to :) ... stejne koren pokud barvi a je kvalitni tak bude barvit treba 2 roky :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod neoac » Str 18. Nov 2009 18:13:56

Jirkaa píše:nechapu proc kazdy resi ze mu koren barvi vodu ... sak je to prirozene .. akorat proste vymenite jednou za 14 dni misto 20% .. 30% vody a je to :) ... stejne koren pokud barvi a je kvalitni tak bude barvit treba 2 roky :)

čau Jirka, mne ten koren ani nejak nefarby vodu, ibaže ked ho niekedy vytiahnem tak ma taky povlak na sebe, neviem ako by som to presne nazval, ked ho potom čistim kefou tak ho možem drhnut do nekonečna- prirovnal by som to ku kave čo ti ostane na dne pohara tak nejak to vyzera
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Jirkaa » Str 18. Nov 2009 18:47:57

neoac píše:
Jirkaa píše:nechapu proc kazdy resi ze mu koren barvi vodu ... sak je to prirozene .. akorat proste vymenite jednou za 14 dni misto 20% .. 30% vody a je to :) ... stejne koren pokud barvi a je kvalitni tak bude barvit treba 2 roky :)

čau Jirka, mne ten koren ani nejak nefarby vodu, ibaže ked ho niekedy vytiahnem tak ma taky povlak na sebe, neviem ako by som to presne nazval, ked ho potom čistim kefou tak ho možem drhnut do nekonečna- prirovnal by som to ku kave čo ti ostane na dne pohara tak nejak to vyzera

ahoj ted presne sem nepochopil co je spatne .. to ze je na nem nejaky povlak ? .. jestly ano tak sem hod fotku ... nevypada ten povlak jako takove chloupky ?? a to co drhnes je z nejvetsi pravdepodobnosti prave ta mekka kura ... vis koren ma tvrdej zaklad a na tom ma radoby "obal" ktery ve vode zmekci ale neodpadne .... az po case .... ja s korenama nic nedelam )
jeste se muze stat - pokud mate koren z jehlicnanu (borovice , smrk ) tak vam vytece smula ... pokudj e to v malem mnozstvi nevadi to .. pokud ve vetsim mnozstvi muze to kazit vodu :) .. na to pozor
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod Jirkaa » Str 18. Nov 2009 18:48:50

proste nejlepsi koreny jsou z ovocnych stromu (jablko , hruska ... atd...)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod neoac » Str 18. Nov 2009 19:11:05

Jirkaa píše:proste nejlepsi koreny jsou z ovocnych stromu (jablko , hruska ... atd...)

ja som ho kupoval v akvaristike a bolo mi povedane že je to africky koren-nič viac ak pojdes trocha spat tak najdes aj foto
neoac

Poslaťod Jirkaa » Str 18. Nov 2009 19:47:55

a jak ten povlak + - vypada ? ? .. jakou ma barvu ? ... neni to jen cast toho dreva ? ?
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod neoac » Str 18. Nov 2009 19:50:27

taky jemny tmavo hnedy až čierny hej bude to z toho dreva ako by sa zoztapal alebo odhnival na povrchu ale da sa to vydrhnut kefou a potom je zasa čisty a je pekne stale tvrdy
neoac

Poslaťod Jirkaa » Str 18. Nov 2009 19:54:20

neoac píše:taky jemny tmavo hnedy až čierny hej bude to z toho dreva ako by sa zoztapal alebo odhnival na povrchu ale da sa to vydrhnut kefou a potom je zasa čisty a je pekne stale tvrdy

tak to bude ta jemnejsi vrstva ... nevim jak dlouho ho presne v akva mas .. ale do nejake casti bude delat toto .. a pak prestane :) ...
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod neoac » Str 18. Nov 2009 22:08:31

no ked to tak spočitam tak je tam nejakych 8 rokov
neoac

Poslaťod Jirkaa » Str 18. Nov 2009 22:14:58

njn :) ... a skousel jsi treba stim nci nedelat .. nechat ho tam jen tak ? .. a mas v AQ L sumce ?.. bo ty prave tuhle vrstvu oziraji :) ...
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 78 hostia