Cierne pozadie do AQ

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Cierne pozadie do AQ

Poslaťod Rasto_2001 » Sob 11. Dec 2010 21:33:23

je to lepená fólia,
chcem ho trocha upravit , chcel by som vyhodit tu bridlicu a dat tam ine kamene , no zial momentálne nie su na to prostriedky .... :-D
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Reklama

Poslaťod vladko » Ned 12. Dec 2010 16:40:27

no dnes som kupil ciernu foliu sice len malu le na 100vku mi uplne staci AQ sice je napustene ale reku ze skusime, cital som viacero postupov no skusil som tak ocistil som AQ (vonkajsiu stranu) nastriekal vodu nalepil foliu a vytlacal vodu ta voda cista alebo jarova je nato aby sa dalo hybat foliou :) a na moje prekvapenie to slo, no samozrejme predtym ako som kupil AQ uz tam mal jeden pan len tak prilozene pozadie nalepene paskou a tu je problem c1 vytvorili sa tam bubliny a voda+vzduch narusili strukturu povrchu skla zostali tam nepekne flaky bolo to vidno tak ci onak, zostali tam niejake bubliny a vacsia skrvna v strede vyttlacat to nejde a ani prilepit takze pockame :) ako sa to ukaze o par dni co sa stane fyzika by mala spravit svoje ..

kedze na tej 100vke mam len osvetlenie z kuchynskej linky dost to znizilo osvetlenie AQ :) pride mi ze ta cierna dost pohlcuje svetlo :( uvidime ako to ukaze ked budem lepit na 300vku a hlavne ked to bude lezat lehsie sa to bude robit ci uz manipulacia alebo lepenie
tak ci onak ak to bude na :moon tak to odlepim a o nic nepridem snad len o pracu a par eur ..

celkovy dojem pri tomto osvetleni a prevedeni priemer :)

Obrázok
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 12. Dec 2010 22:31:27

vladko píše: c1 vytvorili sa tam bubliny a voda+vzduch n

[/img]

AQ vyzera super, to svetlo je fakt malo, ale keď tam daš to čo tam planuješ tak to bude ok, bude to osvetlené dostatočne

čo sa týka tých bublín po nalepení, na fotke to síce nie je vidno ale ak sa k tomu este vieš dostať tak odporučam špendlik pichnuť do bubliny a vytlačiť vzduch alebo vodučo ti tam ostala, ak sa spravi ďalšie menšie bublina tak postup opakuj znova
neboj dierku po špendliku (alebo ihle) nebude vidieť a ty sa zbavíš nechcených bublín

ja som to tak robil, nesuviselo to sice s AQ ale princip bol ten isty.
Rasto_2001

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 12. Dec 2010 22:32:57

ešte jeden dotaz:
to su tie travertínové kamene ?
odkial si ?
Rasto_2001

Poslaťod vladko » Ned 12. Dec 2010 22:39:15

viem ja co je travertin ?! ee netusim .. je to taky pieskovo vapencovy material .. drvy sa to .. ale ak najdem kus ktory je volne pohodeny je pevny .. tie co trcia zo "steny" zo zeme tak su jemnejsie ..
Kosice.. a chodim na to za moldavu nad bodvou chystam sa zas ale nevidim to ruzovo snezi :( nebude co zbierat :(
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 12. Dec 2010 22:44:51

vladko píše:viem ja co je travertin ?! ee netusim .. je to taky pieskovo vapencovy material .. drvy sa to .. ale ak najdem kus ktory je volne pohodeny je pevny .. tie co trcia zo "steny" zo zeme tak su jemnejsie ..
Kosice.. a chodim na to za moldavu nad bodvou chystam sa zas ale nevidim to ruzovo snezi :( nebude co zbierat :(

z toho usudzuje ze ano :-D

hej aj ja budem cakat az na jar teraz to asi nema vyznam ist niekde nieco hladat, ja pochadzam zo severu a teraz je tam vraj polmetra snahu ... viem ze v okoli Ružbach su travertinové skali tak najar sa vyberiem domov a pojdem si nieco nazbierat :-D
Rasto_2001

Poslaťod vladko » Ned 12. Dec 2010 22:54:16

Rasto_2001 píše:
vladko píše:viem ja co je travertin ?! ee netusim .. je to taky pieskovo vapencovy material .. drvy sa to .. ale ak najdem kus ktory je volne pohodeny je pevny .. tie co trcia zo "steny" zo zeme tak su jemnejsie ..

z toho usudzuje ze ano :-D

hej aj ja budem cakat az na jar teraz to asi nema vyznam ist niekde nieco hladat, ja pochadzam zo severu a teraz je tam vraj polmetra snahu ... viem ze v okoli Ružbach su travertinové skali tak najar sa vyberiem domov a pojdem si nieco nazbierat :-D

niejaky "kamenolog" by mohol povedal :D nemam ziadneho geologa poruke :D ak su pekne kusky som ochotny cestovat aj mimo SR len zatial som nic take nenasiel ale su .. mam info od akvaristu ze su a paradne len njn nepovie :D je to jeho biznis zaraba si tym a sledovat sa mi ho neche :D :bandit
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod pigino » Pon 13. Dec 2010 19:07:49

vladko píše:no bude sa lepit cierna folia :) tym sa nepokazi nic snad :blush
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-fF5x9wEJK0[/youtube]
troska ma to presvedcilo a ak nebude ok odlepime :) snad to pojde lahko :?

Dnes som riešil pozadie a keďže chcem ušetriť každé miesto v mojej 200-vke,tak som sa rozhodol pre niečo podobné a použil som tmavo modrú tapetu.Posúďte sami.Ešte tam trochu presakuje bledomodrá,ale to vyschne.

Mňa,ale veľmi zaujíma aká to je cichlida v tom videu na začiatku.Taká modrá s vertikálnymi pruhmy a žltou kresbou na hlave.Je pre mňa nenormálne krásna.Ak viete,rád by som vedel aký to je druh.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rasto_2001 » Pon 13. Dec 2010 19:23:01

nooo neviem ale myslim si že by o mohol byť: Pseudotropheus Elongatus Mpanga
Rasto_2001

Poslaťod vladko » Pon 13. Dec 2010 22:20:59

niesom si isty ale zajtra pojdem do akva a spytam sa a pozriem sa mi zda ze tam take daco plavalo a dam vediet :)

inac na folii ten velky flak zmyzol .. zostali len bublinky tie sa vytlacia prepichnu potom nechce sa mi stym babrat teraz, ale ak na zaciatku clovek spravi dobru pracu nemusi sa trapit potom :) dodatocne
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia