Názov nádrže: Tropheus 660 litrů
Biotop nádrže: Tanganika
Rozmery nádrže (d x v x h): 2000x550x600 mm
Hrúbka skla: 10 mm
Objem nádrže : 660 litrů
Dekorácia v nádrži: bez pozadí, zadní strana nádrže nastříkaná tmavě zelenou barvou, kameny z řeky Olše,přírodní říční plavený písek
Filtrácia nádrže: 1. Fluval 305 – filtr vnější, průtok 1000 l/h, příkon 15 W
2. HW303B – filtr vnější s UV lampou, příkon 35W, průtok 1400L/h
Osvetlenie nádrže: zářivky T8 - 4 x 18W, 2 x 36W
Ohrievanie nádrže: 2 x topítko, celkem 500W
Stojan pod nádržou: stojan železný svařovaný z profilu L 30x5 mm, obložený dřevotřískou s nalepenou dýhou
Kryt nádrže: dřevotříska s nalepenou dýhou,
Rastliny v nádrži: 1 x Anubias Congensis
Ryby v nádrži: 30 x Tropheus Duboisi, 35 x Tropheus Bulu Point (Kirschfleck), 5 x Ancistrus
Kŕmenie rýb: vločky Sera Flora, peletky Green Algae Wafers od firmy Tropical, mražený cyklop, mražený špenát
Výmena vody: jedenkrát za 10 dní 50procent vody
Poznámka k nádrži: v nádrži se také nachází piskořka věžovitá, ale nechce se mi je počítat
Fotogaléria nádrže: http://cichlidportal.sk/phpBB3/gallery/album.php?album_id=95Videogaléria nádrže: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5kHhl3Rr_KU[/youtube]
Ahoj, konečně jsem se dostal k tomu, abych se "snad pochlubil" svým novým akváriem o objemu 660 litrů. Když jsem před dvěma roky s akvaristikou a cihlidami z afriky začínal, vůbec jsem si nedokázal představit, že bych si pořídil takhle velké akvárium. Příležitost se naskytla, když jsem viděl v inzerátu prodej tohoto akvária. Bohužel asi jako každý akvarista jsem musel dlouho přemlouvat manželku. Ta ale nakonec ustoupila jenže s tím, že jsem musel prodat menší akvária o objemu 200 a 300 litrů.
Akvárium není nové, je starší ale za tu cenu se vyplatilo. Koupil jsem jej i se stojanem a je obloženo dřevotřískou s bílou dýhou. Do budoucna chci obložení olepit tapetou v barvě nábytku, jelikož ta bílá barva se mezi hnědý nábytek moc nehodí.
Dále chci ještě upravit kameny tak, aby mi zcela zakryly hadice od filtrů a topítka. Přemýšlel jsem i nad 3D pozadím, dokonce jsem už jej začal i dělat, ale nakonec z důvodu, že je v akváriu trochu přerybněno, jsem od toho upustil. Přestavbu budu muset ale odložit do doby, než roztaje sníh, jelikož potřebuji nasbírat ještě pár kamenů na zakrytí těch hadic.
Tady přikládám pár fotek při sestavování stojanu akvária: