Názov nádrže: Tropheus 660 litrů
Biotop nádrže: Tanganika
Rozmery nádrže (d x v x h): 2000x550x600 mm
Hrúbka skla: 10 mm
Objem nádrže : 660 litrů
Dekorácia v nádrži: bez pozadí, zadní strana nádrže nastříkaná tmavě zelenou barvou, kameny z řeky Olše,přírodní říční plavený písek
Filtrácia nádrže: 1. Fluval 305 – filtr vnější, průtok 1000 l/h, příkon 15 W
2. HW303B – filtr vnější s UV lampou, příkon 35W, průtok 1400L/h
Osvetlenie nádrže: zářivky T8 - 4 x 18W, 2 x 36W
Ohrievanie nádrže: 2 x topítko, celkem 500W
Stojan pod nádržou: stojan železný svařovaný z profilu L 30x5 mm, obložený dřevotřískou s nalepenou dýhou
Kryt nádrže: dřevotříska s nalepenou dýhou,
Rastliny v nádrži: 1 x Anubias Congensis
Ryby v nádrži: 30 x Tropheus Duboisi, 35 x Tropheus Bulu Point (Kirschfleck), 5 x Ancistrus
Kŕmenie rýb: vločky Sera Flora, peletky Green Algae Wafers od firmy Tropical, mražený cyklop, mražený špenát
Výmena vody: jedenkrát za 10 dní 50procent vody
Poznámka k nádrži: v nádrži se také nachází piskořka věžovitá, ale nechce se mi je počítat

Fotogaléria nádrže: http://cichlidportal.sk/phpBB3/gallery/album.php?album_id=95
Videogaléria nádrže: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5kHhl3Rr_KU[/youtube]

Ahoj, konečně jsem se dostal k tomu, abych se "snad pochlubil" svým novým akváriem o objemu 660 litrů. Když jsem před dvěma roky s akvaristikou a cihlidami z afriky začínal, vůbec jsem si nedokázal představit, že bych si pořídil takhle velké akvárium. Příležitost se naskytla, když jsem viděl v inzerátu prodej tohoto akvária. Bohužel asi jako každý akvarista jsem musel dlouho přemlouvat manželku. Ta ale nakonec ustoupila jenže s tím, že jsem musel prodat menší akvária o objemu 200 a 300 litrů.
Akvárium není nové, je starší ale za tu cenu se vyplatilo. Koupil jsem jej i se stojanem a je obloženo dřevotřískou s bílou dýhou. Do budoucna chci obložení olepit tapetou v barvě nábytku, jelikož ta bílá barva se mezi hnědý nábytek moc nehodí.

Tady přikládám pár fotek při sestavování stojanu akvária: