Je to možné aby dvaapolcentimetrová rybka nosila ikry?

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Je to možné aby dvaapolcentimetrová rybka nosila ikry?

Poslaťod RobertS » Ned 05. Dec 2010 11:20:22

Je to možné aby dvaapolcentimetrová rybka nosila ikry?Kúpil som ju pred dvoma týždňami.

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
RobertS
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Mladá rybka

Poslaťod kofola » Ned 05. Dec 2010 11:21:47

Ano je to mozne. Podla obrazkov je to teda jasne. - z obrazkov mi ale ta ryba pripada vacsia ako 2,5 cm.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Re: Mladá rybka

Poslaťod RobertS » Ned 05. Dec 2010 11:30:30

Na fotke pripadá väčšia lebo som to orezal a trocha zvečšil.Naozaj nemá viac ako píšem.Som z toho prekvapený,pretože tak mladá,tak to sa mi ešte nestalo.
Obrázok užívateľa
RobertS
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Re: Je to možné aby dvaapolcentimetrová rybka nosila ikry?

Poslaťod Nawi » Ned 05. Dec 2010 13:17:31

no tak ako vravi kofola ;)uz aj mne sa to stalo a tiez som bol prekvapeni,inak gratulujem :yes
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 05. Dec 2010 14:11:15

ak chces ale nieco z toho mat mal by si ju co najskôr odloviť a asi aj vyklepať aby ich rovno nepojedla 8-)
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Nawi » Ned 05. Dec 2010 14:20:18

ako ja nic proti tomu nemam ale preco zobrat samicke ikry nech sa o ne stara tak ako uz bolo spomenute,ponechat samicke materinsky instinkt(starostlivost o ikry a mlade rybky),nevravim pri druhoch ktore su vzacne a rozmnozovanie je komplikovane tak ano ale v tomto pripade ide o mladu rybky tak nech skusi mlade vynosit sama,napr.v mojom pripade tiez samicka haplochromisa prve ikry zozrala no teraz ma znovu mlade a nechystam sa jej ich vytriast.ale kazdy robi ako sam uzna za vhodne ale osobne by som v tomto pripade nechal samicku donosit mlade.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 05. Dec 2010 14:30:40

pigeon píše:ako ja nic proti tomu nemam ale preco zobrat samicke ikry nech sa o ne stara tak ako uz bolo spomenute,ponechat samicke materinsky instinkt(starostlivost o ikry a mlade rybky),nevravim pri druhoch ktore su vzacne a rozmnozovanie je komplikovane tak ano ale v tomto pripade ide o mladu rybky tak nech skusi mlade vynosit sama,napr.v mojom pripade tiez samicka haplochromisa prve ikry zozrala no teraz ma znovu mlade a nechystam sa jej ich vytriast.ale kazdy robi ako sam uzna za vhodne ale osobne by som v tomto pripade nechal samicku donosit mlade.

je to len názor nič viac , je na každom ako sa zariadi, ani ja nevyklepávam a necham nech ich donosí sama a potom uz je to len na prírode, jedna samička mi takto pravidelne nosí kazdé tri mesiace až mi je to divné ... blbe je ale to ze sa pári zo samcom iného druhu aj keď sú to oba Pseudotropheusi no čo už mám v AQ krížence .... mne to ale nevadí
no iná zase už aj keď je dospelá tak svoje prve ikry asi požrala .... a od vtedy ništ ....

nevyklepávam preto lebo na to nemam srdce, raz som to skušal no kym som ju chytil tak som myslel že ju uštvem alebo ich rovno požerie (to už mala male rybky a nie ikry), potom keď som ju dal do vedra s vodou som myslel že sa tam zblázni ... no a keď som ju chytil rukou nemal som to srdce jej nejak vedome ale nevedomky ubližiť keď že som to nikdy nerobil .... tak som ju pustil nazad a mlade ktore mala vypustila nakoniec sama, prežili len dve ale tie už ostali ....
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod RobertS » Ned 05. Dec 2010 14:42:56

Nebudem ju chytať,nechám to na prírodu,už len zo zvedavosti, ale myslím si že ich nevynosí.Nuž nechajme sa prekvapiť pravil klasik :hmm
Obrázok užívateľa
RobertS
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Nawi » Ned 05. Dec 2010 14:47:02

presne ani ja na to nemam srdce,tiez som to skusal no radcej som samicku dal spat do aQUA.a tie samicka psudotropheusa mi pravidelne nosi mlade a v pohode,netreba podla mna spekulovat.a mozno vynosi potom daj vediet
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Rado » Str 08. Dec 2010 11:28:41

Je to 100% výter podľa fotiek. Mňa takto prekvapila demasonka tiež okolo 3cm a asi po dvoch týždňoch v nádrži. Rybky prežili 2 ostatok sa stal potravou rýchlejších :S .
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Ďalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia