Aktívne uhlie

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Aktívne uhlie

Poslaťod jovan » Ned 28. Nov 2010 19:59:02

No a ktoré prospešné pre faunu a flóru podla teba odstraňuje? Rád sa ich dozviem ak ich prezradíš....
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Reklama

Poslaťod kaho » Ned 28. Nov 2010 20:04:46

jovan píše:No a ktoré prospešné pre faunu a flóru podla teba odstraňuje? Rád sa ich dozviem ak ich prezradíš....

...ved ja sa nechcem vadit....,len podla mojich dosavadnych informacii,co sa jeho filtracnych vlastnosti tyka,som si myslel,ze prakticky vsetky,ktore nitri bakterie produkuju...samozrejme s ohladom na jeho atualne vlastnosti....
kaho

Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Poslaťod jovan » Ned 28. Nov 2010 20:22:26

kaho píše:
jovan píše:No a ktoré prospešné pre faunu a flóru podla teba odstraňuje? Rád sa ich dozviem ak ich prezradíš....

...ved ja sa nechcem vadit....,len podla mojich dosavadnych informacii,co sa jeho filtracnych vlastnosti tyka,som si myslel,ze prakticky vsetky,ktore nitri bakterie produkuju...samozrejme s ohladom na jeho atualne vlastnosti....

Nirtifikačné a denitrifikačné baktérie zjednodušene povedané premieňajú organický odpad na anorganický a potom na cukry využiteľné pre rastliny a nižšie živočíchy.Aktívne uhlie je absorbent anorganických zlúčenín,farbív,ťažkých kovov.....Po nasýtení týmito látkami má vlastnosť ich uchovávať čiastočne postupne vyplavovať čo je nebezpečné.Takže tvoje dosavadné informácie su polopravdivé a zavádzajúce a myslel si si to zle.
Obrázok užívateľa
jovan

Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod RobertS » Ned 28. Nov 2010 21:46:24

Jedná sa o tento filter.Molitan z aktívnym uhlím som odstránil.Ten čierny molitan hneď na vrchu (prvý).

Obrázok
Obrázok užívateľa
RobertS
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod RobertS » Ned 28. Nov 2010 22:52:08

Toto som našiel o aktívnom uhlí
"Aktívne uhlie odstráni z vody všetky škodlivé latky. Používa sa po aplikácii liečiv, keď sú ryby vyliečené na odstránenie zbytkového liečiva z vody. Aktívne uhlie ma určitú kapacitu množstva absorbovaných látok. Pri použití nesmie byt nechané uhlie vo filtri príliš dlho, aby nedošlo k spätnému vyplavovaniu škodlivých látok do vody. "
Podľa tohoto som urobil dobre keď som ho odstránil,len nechápem prečo výrobca dáva do filtrov aktívne uhlie.Niekto tu písal že kvôli tomu aby nevznikli škody pri zariaďovaní nového akvária.No ale to má dve strany mince,keď ho po týždni neodstráni tak narobí ešte väčšiu škodu akoby tam nebol.
Obrázok užívateľa
RobertS
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Been thanked: 1 time

Poslaťod Matej » Ned 28. Nov 2010 23:51:16

kaho píše:
jovan píše:
kaho píše:.....??.....HM.....??.

Čo mojko , čo nechápeš? Plodný príspevok zas že? :skleb

..ano,body na takych zbieram... :D
...suhlasim s tebou,ze aktivne uhlie nezmakcuje vodu,len nerozumiem,preco,ako pises:"vôbec neodstraňuje dôležité a potrebné a prospešné látky z vody pre faunu a flóru"...

Tiez som to nasiel na nete, na wikipedii je pouzita napriklad presne tato formulacia : "prospesne pre faunu a floru" takze predpokladam ze ta informacia je odtial. To ze na wikipedii je ale kopa kravin je znamy fakt. Takisto som na viacerych strankach nasiel ze aktivne uhlie CIASTOCNE znizuje tvrdost vody, ale ten efekt je vraj maly. Tazko povedat ci je na tom nieco pravdy alebo ma jovan pravdu, nechce sa mi hladat nejaku vedecku studiu ktora by to potvrdila alebo vyvratila.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Been thanked: 56 times

Poslaťod pigino » Pon 29. Nov 2010 12:39:38

Už som teda aj ja zistil(a nie prvý raz),že na wikipedii sú písané aj kraviny.Tá formulácia "prospešné pre faunu a flóru" bola odtial a preto som ju použil.A to že znižuje tvrdosť,tak to bola osobná skúsenosť.Netvrdím,že výrazne ale po použití akt.uhlia som nameral nižšiu tvrdosť ako obvykle.Je pravda,že tam mohlo byť viacero faktorov,ktoré tomu dopomohli.Ťažko povedať,toto nieje moja parketa.Ale ako zisťujem,keď budem niečo potrebovať ohladom chémie asi sa obrátim na Jovana.Už vo viacerých témach mal trefné poznámky.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod kaho » Uto 30. Nov 2010 17:19:23

jovan píše:
kaho píše:

Nirtifikačné a denitrifikačné baktérie zjednodušene povedané premieňajú organický odpad na anorganický a potom na cukry využiteľné pre rastliny a nižšie živočíchy.Aktívne uhlie je absorbent anorganických zlúčenín,farbív,ťažkých kovov.....Po nasýtení týmito látkami má vlastnosť ich uchovávať čiastočne postupne vyplavovať čo je nebezpečné.Takže tvoje dosavadné informácie su polopravdivé a zavádzajúce a myslel si si to zle.

.....v knihe,ktoru som cital,bolo napisane,ze aktivne uhlie je uplne nevhodna filtracna napln v nadrziach s rastlinami,ze v tom pripade mozme prist o mnozstvo dolezitych latok(mikroprvky,vitaminy,hormony a dalsie),ze je vhodne len pri havarijnych pripadoch,pri onemocneni ryb a pod...no nic,asi ju vyhodim... :angel ...
kaho

Has thanked: 2 times

Poslaťod Peter304 » Uto 30. Nov 2010 19:09:52

ak mi to uhlie budeš platit tak budem s nim filtrovat 365 dni v roku :P iny problem ako cenu by som v tom nevidel
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time

Poslaťod Kolakao155 » Uto 30. Nov 2010 19:14:05

Idealne je to vybrat z filtra a odlozit na horsie casy, myslim, ze niekto to tu uz pisal. pre zdrave zabehnute akva je to zbytocne. a prazdny priestor nahradit nejakym molitanom nech sa zvacsi plocha pre bakterie
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia