Tanganika 12O L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Tanganika 12O L

Poslaťod m1zo » Pon 22. Nov 2010 21:34:55

Názov nádrže: Marečkove akvárko
Biotop nádrže: Tanganika
Rozmery nádrže (d x v x h): vyplňte 100 x 40 x 30
Hrúbka skla: 6mm
Objem nádrže: 12O L
Dekorácia v nádrži: kremičitý piesok, lávové kamene, 3D pozadie
Filtrácia nádrže: vnútorný filter Shark2
Osvetlenie nádrže: Aqua Glo 30W - 2x červená žiarovka 15W (večerné svetlo)
Ohrievanie nádrže: ponorné s termostatom 100W
Stojan pod nádržou: skrinka z masívu na mieru
Kryt nádrže: sklo nad hladinou + drevený kryt z masívu
Rastliny v nádrži: žiadne
Ryby v nádrži: žiadne (zatiaľ)
Výmena vody: zatiaľ žiadna, vložte odkaz na video, ktoré máte uložené na Youtube.com

Tak vás tu všetkých zdravím. :wave:

Som tu nový tak vás skúsenejších žiadam o pár rád. Skúsenosti s akvaristikou mám už niekolko ročné, ale len tetry, skaláre atď... Myslím, že je čas na zmenu. Tak som pouvažoval čo tak cichlidy. Na Malawi môžem kvôli veľkosti nádrže zabudnúť a meniť ho za väčšie momentálne neplánujem, preto by som sa skôr zameral na Tanganika. Tu by som potreboval pár rád... :idea: Mám chaos v tých latinských názvoch a rôznych druhov rýb a už vonkoncom netuším ktoré druhy sa navzájom znesú. :crazy: Zamerať sa chcem na nejaký druh šnekáčov, najlepšie nejakých výraznejšie sfarbených. Ale nakoľko šnekáče okupujú dno nádrže, chcel by som aj nejaký druh na stred akvária. Prípadne aj taký, ktorý by sa cítil dobre v otvoroch lávových kameňov.
Týmto vás žiadam, či by ste mi vedeli poradiť kde na blízku by som zohnal rybky do môjho akva a koľko ich tam môžem dať aby sa cítili dobre. Okres BA, MA, PK, SE. Môžem skočiť aj do Hornbachu, ale ako som hore písal ešte sa v tých latino názvoch nevyznám a nechcem aby narástli do obrích rozmerov, to som už zažil.

Taktiež uvítam návrhy ako vylepšiť životné prostredie pre novousadlíkov. Ulity tam ešte nie sú, nemám veľmi čas behať po vonku a teraz je počasie pod psa :eh:

Čakám na vaše názory :)

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
m1zo

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Tanganika 12O L

Poslaťod muriak » Uto 23. Nov 2010 0:24:53

paci sa mi to to osvetlenie na tej poslednej fotke.celkovn akva vypada dobre.som zvedavy ake bude s rybami.inac vitaj.
muriak

Been thanked: 3 times

Poslaťod barny1991 » Uto 23. Nov 2010 8:26:09

ahoj, vítam ta mas to pekne, uvidime aku osadku teda zvolis, popripade si pozri moje akva tiez mam maličke, pači sa mi to nocne svetlo ako si ho robil?
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Pito » Uto 23. Nov 2010 9:36:07

vitaj, no ale ten ohrievac by som radsej upevnil na drziaky. je to koli tvojej bezpecnosti. aj ked je ponorny, ovladaci gombik na pridavanie teploty by som neponaral. inak to akvarko je v pohode a ssu tu chovatelia, co ti z vyberom rym urcite radi pomozu ;)
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod m1zo » Uto 23. Nov 2010 11:09:30

Dakujem za názory.

To "večerné" svetlo sú iba dve malé červené žiarovky po 15W / 220V.
V noci to vyzerá super, možno ešte časom doplním modré LED.

Ten ponorný ohrievač je zatiaľ len v núdzovom režime, lebo tie prísavky (aj keď som kúpil nové) vôbec nedžia. Vyriešim to asi tak, že na ne silikónom nalepím silné magnety a z vonku len priložím dalšie na sklo. A mal by byť pokoj. nastavovanie toploty je izolované, mávam už niekolko rokov bežne pod vodou, ale z hladiska bezpečnosti ho potom nastavím nad hladinu.

A k osádke...
Momentálne som naklonený k tým pekným žltým neolamprologus leleupi, ale neviem kolko ich tam max. môžem mať a netuším aký druh by sa k nim hodil. Buď nejaké čo by plávali v strede, príp. by okupovali otvory v kamenoch.
V tomto by som potreboval poradiť od skúsenejších :)

S osádkou niesom ešte pevne rozhodnutý, nepoznám všetky druhy šnekáčov :eh: velmi rád by som privítal aj vaše názory aké ryby by som tam mohol chovať a kde by som ich tu nablízku mohol zohnať.

Vopred Dakujem za pomoc...
m1zo

Poslaťod LaciP » Uto 23. Nov 2010 11:34:01

Celkom príjemné malé akva. S tými leleupkami neviem...ja by som ich do tak malého akva nedával (predsa len dorastajú cca 10cm + sú dosť agresívne v dopelosti). Keď si to vezmeš čistý objem vody je cca okolo 70 max 75 l vody. Je to fajn pre šnekáčov. Neolamprologus multifasciatus (prípadne similis), alebo Lamprologus ocellatus, L.ornatipinis, signatus (tie sa však trochu ťažšie zháňajú a sú agresívnejšie a potrebujú väčšie teritórium). Možno by sa tam dal hodiť ešte jeden párik Julidochromis transcriptus, ale tie potrebujú mať viac skál pokope kam by sa skrývali. Najschodnejšie riešenie sú multíci s dostatkom ulít.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Pito » Uto 23. Nov 2010 12:51:00

co sa tyka tych prisaviek, tak by som kupil nove. s tym magnetom je to pracne. je vela druhov prisaviek ktore nestoja za nic. nekupuj umele ale gumene. :P
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times

Poslaťod Matej » Uto 23. Nov 2010 13:30:05

Skusal si tie prisavky poriadne odmastit? Mne tiez niektore zle drzali aj ked boli cisto nove, tak som ich riadne ocistil, sklo akvaria tiez a vytlacil som vsetok vzduch pri "prisavani" a drzia dobre.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Byk1984 » Uto 23. Nov 2010 13:49:26

V prvom rade ta vitam na fore
V druhom rade ten ohrievac vyber zo strku.Nesmie sa dotykat dna.Daj ho od dna asi 5 cm.Pokial nebudes mat prisavky,ani ho v dne nezapinaj.Ked si precitas navod od ohrievaca,bude ti to tam pisat.
Co sa tyka osadky,tak by som to riesil nejakymi Neolamprologusmi,plus by som pridal jeden par Julidochromis (aky konkretny druh,to si uz vyber sam) a jeden kus Altolamprologus calvus alebo compressiceps.Len na riedenie poteru.
Takato nadrz by mohla pekne fungovat.Urcite tam nedavaj ziadne Leleupky,alebo Cyprichromisy atd...
Ryby co som ti odporucil su vecsinov dnove ryby,ale moje Altolamprologusy a Julidochromisi mi krasne plavu niekedy aj vyssie ako je polovica nadrze.
Naposledy upravil Byk1984 dňa Str 24. Nov 2010 14:01:03, celkovo upravené 1
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times

Poslaťod m1zo » Str 24. Nov 2010 12:17:06

Dakujem za príspevky

Ked som fotil nádrž tak ten ohrievač nebol ešte zapnutý, teraz už je a nie je položený na dne.
Býk dakujem za pomoc pri výbere osádky. Dnes skočím do pár akvaristík v Blave a niečo vyberiem.
Zatial plánujem 10 Multíkov, 2ks Julidochromis a jedného Altolamprologus.
Uvidím čo dnes zoženiem... :think:
m1zo

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 35 hostia